Piratai Airijoje taip pat neteks interneto

Po gana ilgų ginčų Airijoje šios šalies Aukščiausiasis Teismas pripažino, kad interneto atjungimas vartotojams, kurie neteisėtai įgija muzikos įrašus, yra veiksminga ir teisėta priemonė. Apie šią „naujovę“ praneša daugelis Airijos dienraščių ir žiniasklaidos šaltinių.

Viskas prasidėjo nuo to, kai vienas iš didesnių interneto paslaugų tiekėjų Eircom pasirašė sutartis su keturiomis Jungtinių Amerikos Valstijų garso įrašų kompanijomis. Pasižadėjimas buvo toks, jog už, matyt, tam tikrą mokestį Eircom atjungs internetą savo klientams, kurie nuolat pažeidinės autorių teises ir nelegaliai siųsis muzikos įrašus.

Pagal pasirašytą sutartį Eircom privalo nutraukti internetą klientams, kurie nepaisys perspėjimų ir nelegaliai įgis Sony, Universal, Warner ir EMI garso įrašų kompanijoms priklausančius kūrinius. Šia sutartimi susidomėjo Airijos institucijos, o jos kreipėsi į Aukščiausiąjį Teismą ir, kaip rašėme, šis nusprendė, jog tai yra teisėta ir veiksminga priemonė.

Eircom naudoja jau kiek ankščiau mums girdėtą schemą – pirmą kartą ji tik įspės savo klientą. Antrą kartą bus sumažinama interneto sparta, o jei klientas ir toliau nepaisys perspėjimų, jam bus išjungtos visos Eircom teikiamos paslaugos. Kol kas nėra informacijos, kaip nuspręs pasielgti kiti interneto paslaugų tiekėjai, tačiau šioje šalyje galime tikėtis dar didesnės įtakos iš muzikos pasaulio atstovų, kai buvo nuspręsta, jog taip baudžiant vartotojus nėra pažeidžiamos jų teisės į privatų ir asmeninį gyvenimą.

10 Komentarai

  1. spfanas parašė:

    vel, piratai, tada isjunkti teks visus interneto naudotojus, tokiu saziningu vartotoju nelabai isivaizdoju, nes viskas kas yra internete visdelto kazkam priklauso , ir jei negalima naudotis kam tada tas netas… manau visi operatoriai tokiu keliu neeis, ….

  2. forxis parašė:

    jau geriau apsaugas kurtų kokias įmantresnes , o ne atjunginėtų internetus žmonėms 🙂

  3. Saydo parašė:

    Pasidžiaugti galime tuo, kad Lietuva į istoriją įeis ne tik kaip paskutinė priėmusi katalikybę, bet ir kaip paskutinė, priėmusi radikalius kovos su piratais būdus 🙂

  4. Fostil parašė:

    Saydo nana, kur latviai, estai, rusai? Apie rytu europa is vis patylim. Visi tik dievagojasi, kad blogai cia gyventi, pas kitus zinokit ne ka geriau…

  5. Beady parašė:

    nesamones grynos zmones prades skaityti sutartis ir nebesijungs internetu kurie taiko tokias sankcijas, vistiek airija ne lietuva ten didesnis miestas ir daugiau interneto tiekeju, pasirinkimas tikrai bus, nes visi tiekejai tikrai netikiu kad taikys tokias sankcijas, o jei jau taip ir ivyktu vistiek piratai atras buda kaip apeiti sistema.

  6. phemark parašė:

    Bet tai cia tik muzikai taiko, kiek supratau. Filmai, zaidimai, softas – site nedraudziami lygtais:)

  7. forxis parašė:

    bet tai muzikos visi klausomės 😀 retas kuris prie pc muzikos nesiklauso 🙂

  8. SB parašė:

    As muzika isigyciau, tik kad nera kaip – iTunes, Amazon Music ir panasios normalios elektronines parduotuves neveikia musu kaime.

  9. AP0323 parašė:

    idomu ar tai lt imanoma, teo turbut uzkisus atkatasi seniai politikus, nes kitu atveju kam sviesolaidos butu reikalingas? panarsyt ir mobilaus uz 9lt/men uztektu

  10. PauliusBa parašė:

    Tai praras klientus ir tiek. ISP nėra tokioje pozicijoje, kad galėtų bausti savo klientus. Tai konkurencine prasme padės kitiems ISP, kurie tokių sutarčių nebus pasirašę.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.