Pirmieji testai: „Intel Haswell“ prieš „Intel Ivy Bridge“

Rusiškas IT puslapis OCLab.ru teigia spėjęs prisiliesti prie „Haswell" architektūrą turinčio inžinerinio CPU modelio. Laimingieji nešvaistė laiko ir palygino „Haswell" architektūros siūlomą spartos prieaugį su dabartinės kartos „Ivy Bridge" sprendimu.

Keturių branduolių skaičių turintys procesoriai (su inžineriniu „Haswell" pavyzdžiu lyginamas  Core i7-3770K) buvo testuojami išjungus Turbo Boost, C1E bei EIST funkcijas, o dažnis buvo fiksuotas 2.8 GHz. Sparta buvo lyginama trijuose testuose: SuperPi 1M, PiFast ir wPrime 32M.

 

Nors kalbėti apie galutinę „Haswell" spartą nebūtų korektiška (debiutas numatomas tik birželio pradžioje), tačiau panašu, kad perversmo spartos prieaugyje tikrai nebus. Iš trijų skirtingų testų „Haswell" sugebėjo nurungti savo pirmtaką tik dviejuose, ir tas skirtumas labai nežymus. „Ivy Bridge" pasirodė esantis spartesnis vieną giją naudojančiame SuperPi 1M teste, tačiau buvo lėtesnis testuojant ilgojoje sesijoje (32 M). Čia skirtumas sudarė 21.6 sekundę (11 min 25.5 s. prieš 11 min. 49.1 s.)

5 Komentarai

  1. alonzo2 parašė:

    Jeigu amd sau gali leisti isrident buldozerius letesnius nei thubanus, tai kodel intel negali tarkim haswell<ivy…

  2. Jordan parašė:

    Kakalas 🙂 sedesiu su savo 2500K dar pora metu vargo nematydamas 🙂

  3. tomaxsas parašė:

    toki čia ir testai

  4. mdonatas parašė:

    Kad Haswell nebus labai jau greitas _CPU_ ir taip jau seniai zinoma. Reikejo testuoti integruota GPU ir energijos varotjima, cia dvi sritys, kur labiausiai investuojama.

    Daugeliui vartotoju CPU galios jau seniai pakanka, o vat laptopa naudoti visa diena be pakrovimo daugelis noretu.

  5. Kiewliszki parašė:

    mdonato labai teisingas komentaras. Haswelluose ne ant CPU greičio einama.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.