Pirmosios „Intel Core i9-7900X“ apžvalgos

Laukiantiems pirmų „Skylake-X“ procesorių apžvalgų gera žinia, nes „Hexus“ ir „Bit-tech“ paskelbė savuosius atradimus sužinotus nagrinėjant „Core i9-7900X“ procesorių. Tai 10 branduolių ir 20 gijų turintis modelis. Jo bazinis dažnis 3.3 GHz, o Turbo režime jis kyla net iki 4.5 GHz. Užbėgant įvykiams už akių, galime pasakyti, kad procesorių pavyko paspartinti iki 4.6 GHz. O sparta, na, kažkokių architektūrinių didelių pasikeitimų nesulaukėme, tad viskas savo vietose. Daugiau pamatysite apžvalgose.

Mėgstantiems ekstrymą: Dar yra video kur šis procesorius pasiekia 4.8 GHz, bet su nesveika 1.5 V įtampa.

https://youtu.be/8nEG5xd9vLU

29 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Tiems kas tingi skaityt sutrumpinsiu informaciją: šūdo krūva, o ne procesorius. Pusėje testų overclockintas iki 4.6 Ghz gauna nuo 6950X overclockinto iki 4.4 Ghz. Pasityčiojimas ir tiek. 500 eurų nevertas po to kai pasirodė AMD Ryzen.

    • Maariux parašė:

      Kiek patobulinsiu esė: kainos/spartos santykis=“šūdo krūva“.
      Graudžiausia, kad į tokio lygio cpu tepą ta patį colgate…
      Bandau įsivaizduoti kokios kainos vaikščiotų jeigu nebūtų zen. ..nors..greičiausiai šito nebūtų išvis išleidę..

    • ZeroFM parašė:

      Visiškai nesutinku . 5960X/6900K va ten tai šūdo krūva yra overpriced (1136€ +) . Ryzen parodė kad jie neverti nė 400€ .
      6950X – 1800€ vs 7900X – 1100€ , skirtumas visgi yra , tiesiog apkarpė kad 6950X netaptų bevertis už kur kas didesne kaina . Bet vistiek kainos smarkiai per didelės kad Intel smagiai vartytūsi kaip inkstas taukuose .
      P.S. sumanius gera link numetė tai pats pagalvok , 10core 5GHz ir AIO …

      • IFeelYou parašė:

        Šneki nesąmones. Lyginti 5960X kuris išleistas prieš kelis metus ir naują CPU yra visiškai nelogiška. Tais laikais tai buvo #1 entuziastų CPU ir jo kaina buvo net sakyčiau labai normali. Gal net prie pigesnių. O su Ryzen tai apskritai nusišnekėjai. Ryzen tada nebuvo. Ryzen išėjo po 3 metų. Ir OC Ryzen nuo OC 5960X gauna taip sausai kad net juokinga.
        Va 6950X pradinė kaina buvo nelogiška, bet tiesiog Intel nebuvo absoliučiai absoliučiai jokio pasipriešinimo ir jie galėjo dėliot kokias nori kainas.
        Gal testus atidžiau išstudijuok, 7900X core-to-clock gauna sausai daugiau nei pusėje testų nuo 6950X, kas jį daro apskritai bevertį šūdą, nes ebay pilna 6950X po 1100 eurų. O tuoj bus dar pigiau.
        5 Ghz su jokiu AIO nebus, nebesvaik. Vienas geriausių Pasaulyje overclockerių, su jam atsiųstu Golden sample, atviram rige ir delidinęs pasiekė 5 Ghz su 1.5v įtampa. Wow. Tai bent pasiekimas.
        Su tokia įtampa tas procesorius nedelidintas bus 100C*+. 5960X 5.1 Ghz ant tokios įtampos eina be problemų.
        Normaliam vartotojui tas visiškai neaktualu. Manau daugiau 4.8 Ghz niekas nepasieks.

        • ZeroFM parašė:

          Kaip pats sakai core-to-clock 5960X vs Ryzen galima sakyt 1:1 ( 5960X 4.5Ghz turės iki 10% pranašuma , čia spėju 😀 ) .
          Naudotos IT hardware neperku nes nežinia koks idiotas kaip kankino ta hardware , taigi lygint nauja ir naudota nėra prasmės .
          5Ghz nebus ?!? gi yra video o kad golden sample tai ir negali žinot ir ne 1.5 o 1.320v .
          Galvoju kaloniukas mažesne įtampa naudojo prie 4.6GHz , buvo įkėles foto su temp tai vaizdelis nekoks žiūrint į 90c+ …
          Kaip čia nemačiau tavo 5.1GHz ?
          Normalūs vartotojai sėdi su out of the box GHz .

  2. samanius1124 parašė:

    dabar ir elita „laupysis“ 😀
    https://www.youtube.com/watch?v=kpoies2JcmI

  3. SoTOP parašė:

    Akivaizdu kad platforma dar neparuošta pilnai.

  4. Alfas30 parašė:

    2066 platforma tai xeonas skirtas išskirtinai serverinei rinkai kaip ir 2011 platforma su Raizenu negalima jo lyginti nes Raizenas 7 ne serverinis procesorius ir jis nera konkurentas Skylake-X nes Raizenas 7 konkuruoja tik su 115x platformom. Xeono bazinis dažnis 3.3 GHz, o Turbo režime jis kyla net iki 4.5 GHz.Tai labai daug kaip xeonui serverineja rinkoje svarbu yra ir branduoliu kiekis ir tai kad dirbs su šešiais atminties kanalais ,o Rizenas ir visos 115x platformos turi tik du kanalus tik kaina kosminė o procesorius tai bus puikus nes intelis neturi konkurencijos serverinėja rinkoje kokia kaina nusprendžia parduoti tokia ir parduoda.

    • kernel_panikuoja parašė:

      LGA2066 4C/4T ir 4C/8T Kaby Lake X variantai speju irgi is „serveriu“ atejo ne? 🙂 Siaip pats Intel’is su tuo LGA2066 atliko kazkoki sizofrenini akta. Niekas nesako, kad tie procesoriai bus blogi, tik ju kainu ir feature’u (PCIe lanes/RAID card’ai/pasta) politika yra gaidys.

      Lyginti su Ryzen 7 galima, nes 1800X kokuruoja su „zemutiniais“ LGA2011 modeliais. Su 2066 lyginti bus dar labiau galima del ten esanciu quad-core’iniu nesamoniu.

  5. Alfas30 parašė:

    Teisybe Ryzen 7 kai kuriais atvejais yra galingesnis už LGA2011 ir busimus 2066 socet procesorius ,bet visi intelio procesoriai sertifikuoti ant 115x platformu ju galiojimo laikas 2-3metai xeonai 6-7metai net LGA2011 v1 ir v2 procesoriai dar geri bet sertifikatas baigiasi ir jie yra keičiami nors jie dar kokius 5 metus gali veikti idomu tik koks raizeno galiojimo terminas todel hasveliai po dvieju metu naudojimo pradeda kaisti nes baigiasi ju galiojimo laikas juos skalpuoja ir panašiai Intelis halturina ant 115x platformu deda bloga pasta ir pan kad veiktu gerai tik nustatyta laika Amd irgi su vaizdo ploktėm panašiai daro ir tiekejai su motininem ant 115x platformu bet jei populiarumas Raizeno išauks irgi pradės viska drausti.

  6. jokbon parašė:

    Noretusi kokio ups reviev…

  7. jokbon parašė:

    PAla pala ko jus snekat apie minusus? galima su situo vandeni uzvirint ir koldunus isivirt

  8. Alfas30 parašė:

    Visos Core i9-7900X apžvalgos yra darytos ant inžineriniu Core i9-7900X pvz todel galutinio produkto specifikos ir charekteristikos truputi skirsis ir galima tik susidaryti bendra vaizda apie Core i9-7900X, nors ir tas pats Raizenans yra negalutinės stadijos produktas tikrasis Raizenas pasirodys tik su kita karta.Nes Amd išleido i rinka paskutinės stadijos inžinerini pvz ir tikrojo Raizeno finalinės versijos jie dar nebaigė kurti. O kad Amd su vaizdo plokštėmis naujosiomis ne visai švariai žaidžia irgi ne paslaptis.O ir tai kad procesoriai turi nustatytus galiojimo terminus irgi niekur neslepiama tam kad padidintu ju pardavima procesorius turi veikti normaliai tik tam tikra laikotarpi kaip ir motininės ploktės ar maitinimo blokai. Hasveliai ant 1150 platformos tikrai veikia gerai tik tam tikra laika ir intelis pagailejo pastos kad apribotu oc ir pastoviai pirkejai naujintu sistema Intelis ne karta taip jau yra pasielges taip jis pasielgė su savo hdd išreklamavo ir išleido su vienokiu kontolieriu hdd o po to tyliai pakėite I pati blogiausia ir toliau reklamavo su kitu kilo skandalas bet intelis sumokėjo ir viskas nutilo kaip ir facebookas ar googlas jie tai nurašo I neišvengiamas išlaidas apsimoka vogti jei gauni ne viena milijona pelno o bauda tik 100 tukst reiškia tai tik neišvengiamos išlaidos ir toliau apsimoka pažeidinėti istatymą.

    • IFeelYou parašė:

      Žmogau, nu ką tu čia svaičioji? Kokie dar procesorių nustatyti galiojimo terminai? Procesorius yra turbūt pati ilgaamžiškiausia detalė visame kompiuteryje, su pačiu mažiausiu defektų skaičiumi ir garantijų gražinimais. Pilna žmonių dar iki šiol puikiai naudojasi Sandy Bridge procesoriais, kurie išleisti 2011 metais ir vargo nemato ir dar ilgai nematys, nors sėdi juos overclockinę iki kosminių dažnių su labai dideliais voltažais. Pagal forumus tai dalis žmonių po ilgalaikio overclock’o net nepastebi jokios degradacijos.
      Visi bent kiek naujesni Intel CPU turi apsauginį mechanizmą, kuris procesoriui pasiekus per didelę temperatūrą automatiškai jį išjungia (pvz. jeigu sugenda aušintuvas, vandens pompa, per didelis OC etc.) todėl sugesti procesoriui galimybių beveik nėra išskyrus itin retus atvejus.

      • Stipena parašė:

        Draugelis vopšė su pačiu pirmuoju i7 sėdi, bijojo jog netemps VR žaidimų, bet užtenka ir nekyla jokių problemų 😀 tai tie du metai senai 4 kartus viršyti 😀 Sakau žmogus sėdi ant haliucinogenų.

  9. Alfas30 parašė:

    Ir nebus jokios degradacijos nes pirmos kartos procesoriai i 7 ir antros kartos procesoriai (Sandy Bridge) kurti pagal kita technologija kaip ir 2011 platformai xeonai . Todėl jie veiks ilgai ir stabiliai ir po 5 ar 7 metu ju garantija yra ilga nuo treciosios kartos (Ivy Bridge) tos technologijos 115x platformom atsisakyta palikta tik aukštos klasės kai kuriem i7 ir atrodo keliem i5 procesoriam bei serverinei 2011 platformai.Todėl nuo trečios kartos 115x platformom procesoriai veikia gerai tik tam tikra nustatyta laika tai nereiškia kad jie nustos veikti ,tiesiog jie gali veikti nestabiliai ir sukelti problemu eiliniam vartotojui jokios itakos tai tikriausiai neturi bet didžiosios organizacijos korporacijos grieštai laikosi terminu ir rekomendaciju.

    • Stipena parašė:

      Parodyk oficialiai kur Intelis parašė jog jie veikia tik tam tikrą laiką. Ir jei nėra pačio intel oficialiai pranešta apie tai ir didžiosios organizacijos apie tai žino tai intelis jau senai sėdėtų teisme už tokius bajerius.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.