Pristabdoma „Intel Inside“ programa, dėl to gali kilti kompiuterių kainos

Sunku būtų surasti žmogų, kuris nežinotų „Intel Inside“ šaukinio. Tai yra ne tik lipdukas ant mūsų kompiuterių, bet ir speciali programa subsidijuojant gamintojus. Dabar „Intel“ nusprendė šios programos finansavimą apkarpyti 40-60 %. Tokio veiksmo rezultatas bus labai paprastas. Gamintojai tiesiog pakels savo parduodamų kompiuterių kainas, nes nebegaus įplaukų iš „Intel“.

„Intel Inside“ programa startavo 1991 metais ir 1997 metais jau turėjo per 1500 joje dalyvaujančių kompanijų. Vienos iš didžiųjų kompanijų atstovas, nenorėjęs prisistatyti, nuogąstauja, kad programos finansavimas apkarpomas būtent tuo laikotarpiu, kai komponentų kainos ir taip yra didžiausios per daugelį metų.

6 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Niekas netrukdys pirkti AMD inside. Kiek pasakojo Adored, tai si „rebate“ programa buvo pasiekusi ir teismus del konkurencijos pazeidimu.

  2. IFeelYou parašė:

    Nematau čia jokios problemos. Pakels kainas – žmonės dar daugiau pradės dairyti į AMD pusę ir Intel traukinukas pradės važiuot žemyn. O šiaip tai šita Intel Inside nesąmonė apskritai prasilenkia su sveikos konkurencijos normomis, ir kaip jau minėjo Maariux – ne vieną kartą sedėjo teismuose.

    • newdiamond parašė:

      viskas paprasta…intel finansavo rinkos uzemima…programa savo tiksla atliko. Visi priprato prie Intel.
      Dabar galima jau programa ir panaikinti.
      Cia gi kaip narkotikas. Pradzioj duoda truputi uz dyka…kad po to pirktu, nes priklausomas

    • Jordan parašė:

      Jau per paskutinius metus nemazai zmoniu pamate, kad ir AMD galima pirkti 🙂 Bet labai didele dalis dunduku, kuri sakys man reikia intel ir viskas, net jei amd imtu didesne rinkos dali prireiktu geru 5m kol juos itikinti, kad galbut verta imti amd 🙂

      • kernel_panikuoja parašė:

        Is kitos puses zmones galima suprasti, nes technologini pranasuma AMD realiai turejo tik Athlon/Athlon64 laikais. Visu kitu metu geriausiu atveju galejo pasiulyti toki pati ar geresni price/value, bet negalejo pasakyti, kad turi „ultimate bleeding edge Desktop CPU“ ar whatever. Zmones per ilga laika isisamonina ta brand’a, kuris ilgiau islaiko pranasuma ar turi ta vadinama „king“ aureole. Tarkim, ar labai galima stumti ant tu, kurie ims i5 8400 vietoje R5 1600 tik del to, kad i5 yra Intel? Nemanau 🙂 Cia kaip paziuresi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.