„Qualcomm“ pranešė apie daugiau nei 20 nešiojamų kompiuterių su „Snapdragon X Elite/Plus“ procesoriais

„Qualcomm“ pristatė nešiojamuosius kompiuterius su „Windows“ operacine sistema, kuriuose naudojami jos procesoriai, ir tapo trečiuoju pagrindiniu procesorių gamintoju šioje konkurencingoje rinkoje. Skirtingai nuo tradicinių pasiūlymų, „Qualcomm“ pasiūlyme naudojama kitokia ARM architektūra, skirta konkrečiam klientų segmentui, kuris tikisi gero našumo ir ilgo akumuliatoriaus veikimo laiko.

Apie naujuosius nešiojamuosius kompiuterius paskelbta kartu su „Microsoft“ nešiojamaisiais kompiuteriais „Copilot+PC“, kurie iš naujo apibrėžia nešiojamuosius kompiuterius su dirbtiniu intelektu. „Qualcomm“ lustai gali pasiekti 45 TOPS NPU našumą, todėl jie gali konkuruoti su AMD ir „Intel“ procesorių serijomis. Abu konkurentai negali konkuruoti su „Qualcomm“ vien tik NPU pajėgumais, tačiau AMD ir „Intel“ dar šiais metais ketina pristatyti naujas procesorių serijas.

„Qualcomm“ bendradarbiauja su keliais OEM gamintojais, įskaitant ASUS, „Acer“, „Dell“, HP, „Lenovo“, „Samsung“ ir „Microsoft“. Pažymėtina, kad „Microsoft“ pristatė naujus „Surface Laptop“ ir „Surface Pro“ modelius, kuriuose naudojami „Qualcomm“ lustai. „Qualcomm“ užsitikrino 20 dizaino laimėjimų, o tai yra gana reikšminga naujam „Windows“ nešiojamųjų kompiuterių rinkos naujokui.

Nė vienas iš šių nešiojamųjų kompiuterių nėra skirtas žaidimams ir juose nėra diskrečios grafikos. Juose naudojami pirmosios kartos X serijos „Snapdragon“ procesoriai. Tikimasi, kad kai kurių iš šių nešiojamųjų kompiuterių kaina neviršys 1000 JAV dolerių, o tai yra geriau, nei tikėtasi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.