Rekordiškai mažėja pagrindinių plokščių ir vaizdo plokščių tiekimas

Pranešama, kad pagrindinių ir vaizdo plokščių tiekimas yra labai smukęs, visa tai dėl koronaviruso plitimo. Tai paveikė visą tiekimo grandinę, dėl to tiekimas yra sutrikęs, taip pat sumažėjusi ir paklausa. Teigiama, kad Kinijoje pagrindinių plokščių ir vaizdo plokščių paklausa yra kritusi 50 % lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus. Panašus paklausos kritimas yra ir kitose šalyse, kur siaučia koronavirusas. Tikimasi, kad Kinijoje kompiuterių komponentų paklausa prie normalios anksčiausiai sugrįš liepos mėnesį. Dėl šių veiksnių savo pardavimų planų negalės įvykdyti AMD, „Intel“ ir „nVidia“.

Dėl dabar esančios mažesnės paklausos rinkos analitikai tiki, kad 2020 metų trečiame ketvirtyje kompiuterių komponentų paklausa stipriai augs. Kadangi dabar paklausa yra stipriai kritusi galime tikėtis sumažintų kompiuterių komponentų kainų.

12 Komentarai

  1. Jumaxas parašė:

    Esme kad kaina kils (siuo metu kylo visu praktiskai komponentu), del komponentu trukumo ir darbo jegos, tuolab kad akcijos krenta, skolos dideja, klausimas pinigai kiek betures vertes…

    • Tinkinimas parašė:

      Kainos dabar padidėjusios, bet tuoj gali pradėti ir kristi. Kinai sako, kad jau suvaldė epidemiją, todėl tuoj paleis visas gamyklas pilnu pajėgumu, o dėl kritusios ekonomikos paklausa bus mažesnė. Paklausa mažėja, pasiūla didėja – kainos mažėja 🙂

  2. Povilas parašė:

    Pirksim 2080 po 300 euru?

  3. MunkaTheGreat parašė:

    Iš distribucijos srities.
    Tinklo ir kitos IT įrangos tiekimo laikai nuo įprasto 2-3 savaičių pasikeitė į 60-90+ dienų.
    Vietinė siunta iš LT sandėlio į EE vietoj <10 val vyko per ~2 dienas.
    Sandėliuose liko nebedaug laptopų (čia girdėjau iš kolegų kurie tik tuo užsiima), bet visas retail naudojasi force majeure galimybemis ir stabdo/ilgam laikotarpiui atideda atsiskaitymus su distributoriais.
    Asmeniškai darbo diena vakar ir užvakar truko 14+ val, šiandien šiek tiek ramiau.
    Jei sandėliuose bus nors vienas užsikrėtęs – sandėliui karantinas, t.y. prekės išvis nustoja judėti. LT distributorių daug nėra, sandėlių taip pat. Kodėl problema ? Todėl, kad didžioji dalis mažmenos savo sandėliuose daug nelaiko arba nelaiko visai, o naudojasi distribucijos sandėliais ir savo eshopuose rodo duomenis iš distrikų . (todėl dažnai ir rašo pristatymas per 2-3 d.d. nes per tiek laiko spėja prasisukt procesas, disti-reseller-end user ir klientai gauna prekes).
    Nieko nebandau spėliot, tiesiog truputi info kaip sukasi pasaulis, ar bent jau Baltics 🙂

  4. bronius parašė:

    Nelabai dabar reikalinga prekiu kategorija, visi prie kruopu eilej stovi 🙂 Dabar as asmeniskai leidziu eur tik mokesciam, degalam ir maistui, manau tokiu absoliuti dauguma..

  5. bronius parašė:

    Na iki darbo kazkaip reikia atvaziuoti, ne visi viesbuciuose ar restoranuose dirba 🙂

  6. newdiamond parašė:

    maciau zinute kad vel 42 Apple pardes china atidarytos…
    tai va Apple produkcija net nespejo nukristi tuoj vel prades kilti 😀
    tai kokie cia PC kompomentai…
    nemoka pardavineti…tegul Apple kopina

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.