„Xbox Series X“ konsolė turi GPU su 3328 stream procesoriais

Paaiškėjo dar daugiau informacijos apie „Xbox Series X“ žaidimų konsolę. „Xbox Series X“ turės RDNA 2 grafikos procesorių su 52 vykdomaisiais vienetais, arba kitaip, su 3328 stream procesoriais. Grafikos procesoriaus dažnis sieks 1825 MHz, o tai suteikia 12,15 TFLOPs skaičiuojamąją galią. Grafikos procesorius turės 10 GB GDDR6 atminties buferį su 560 GB/s duomenų pralaidumu. Sisteminės atminties kiekis bus 6 GB, o pralaidumas 336 GB/s. „Zen 2“ branduolių kiekis bus 8, o gijų skaičius yra 16. Procesoriaus dažnis sieks 3,66 GHz. Visas „Xbox Series X“ lustas užims 360,45 mm2 plotą ir bus gaminamas naudojant 7 nm litografiją. Įdomu, kad naujas lustas yra labai panašaus dydžio, kaip „Xbox One X“ konsolėje.

„Xbox Series X“ kūrėjai sako, kad jų tikslas buvo, jog konsolė žaidimus sugebėtų atvaizduoti 4K@60 fps sparta „be kompromisų“. Taip pat galime tikėtis, kad konkurenciniai (angl. competitive) žaidimai veiks iki 120 fps sparta.

16 Komentarai

  1. elrurudy parašė:

    Susparde playstationa

    • FuZe parašė:

      Tai, kad apie ji beveik 0 oficialiai žinom

    • Stipena parašė:

      Dizainas manęs visai nestebina toks meh.. Tačiau tai ką padarė viduj yra wow. However, proprietary išorinis SSD kad ir kompaktiškas taip ir lieka proprietary, kas reiškia užlenktą į viršų kainą. Kas liečia PS5, jis netgi būdamas silpnesnis laimės ir šią kartos kovą, nes vėl turės geresnių žaidimų library. Garantuoju maždaug 90%. Žaidimų kurėjus nelabai vilioja tas xbox ir PC cross compatibility. Vartyk kaip nori, jei dev’am, o gal tiksliau būtų sakyti publisher’iam, nerūpėtų pinigai tai nematytumėm ir tų EGS exclusyvų.

    • neblogai parašė:

      Tai kad neaišku. Yra ir tokie gandai, kad PS5 bus 11TFLOPs- o tada vaizdo kokybės skirtumą pamatyti gali būti sunku. Dar priklausys ir nuo to, kiek PS5 turės atminties ir pralaidumo (bei nuo to ar Xbox hibridinė atmintis pasiteisins)- PS5 vaizdo kokybė arba raiška gali būti ir aukštesnė. Taipogi- nežinoma ką PS5 turės išskirtino vien sau, kaip bus su jos RT, ir panašiai.

  2. Povilas parašė:

    Oooo tai… ant jo yra ka zaist?

  3. SoTOP parašė:

    Daug kas nesusigaudo kaip su atmintimi yra. 10GB greitųjų ramų nėra vien tik GPU skirti, kaip ir likę 6GB lėtesnių nėra vien sisteminiai(su 2.5GB skirtų pačiai konsolei). Šitie 10+3.5GB žaidimų kūrėjų gali būti skirstomi kaip norisi pagal poreikius.

  4. FuZe parašė:

    Panašu artėja ir PS5 pasisakymai

  5. kernelis parašė:

    Viskas remsis i tai, ar PS5 tures geru exlusive’u ar ne, o ne i tai, kuris koki ten HW gimmick’a sugalvos, kuris sedint ant sopkes is 3 metru vistiek nesimatys 😀

    • Stipena parašė:

      Kaip ir minėjau PS5 turės geresnių žaidimų. Dar viiena kad ankščiau sklido gandai iš dev’ų kad su PS5 berods lengviau dirbti. O gal tai gandai buvo kad daugiau kūrėjų renkasi PS5.

      • kernelis parašė:

        As pats gvildenu minti PS5 prigriebt del exlusive’u, ypac, kai jis turetu buti backwards compatible bent jau su PS4 (pagal gandus). Bet is kitos puses, dabar po kurio laiko dalis exclusive’u ant PC visgi isleidziami, tai gaunasi, kad ta konsole del kokiu vos poros zaidimu tik reikalinga. Tai taip ir esu dvejonese, ar verta imt konsole daug maz tik del God Of War, Last of Us ir Bloodbourne (tik sitie mane domina)…

        • Strelok parašė:

          Aš tokioje pat padėtyje. Aš niekad konsolės neturėjau, visad galvojau PS5 ar Xbox naują paimti. Manau priklausys man nuo kainos. Jeigu 500+ eur tai manau pakentėsiu, bent iki kol nukris tos kainos. Žinant kiek telefonai kainuoja bijau kad arti 1000 bus.

        • Stipena parašė:

          Last of Us ir Bloodborne praėjęs tai netgi vien dėl jų būtų verta pasiimti. Kažkaip va Darks Souls manęs ir neužkabino nors vos ne tas pats žaidimas lyginant su Bloodborne.

  6. Neveris parašė:

    Turejau abudu, Xbox X ir ps 4 pro, abudu sekmingai pardaviau nes rinko dulkes. PS4 Pro gerai, nes zaidziau Uncharted, Spider Man, God of War, tikri legendos… Xbox X zaidziau visiem atsibodusi Odisey, kuris buvo ant visu 😀 Vnz ant geimu vieni vartai boxui 🙂 Todel dabar nusipirkau vel PS4 Pro del Last of us ir Ghost 😀 comming 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.