RTX 4090 naudoja iki 616 W

RTX 4090 gali lengvai veikti labai dideliu dažniu, daug didesniu nei ankstesnės architektūros. Pati NVIDIA jau parodė, kad ši plokštė lengvai pasiekia 2,85 GHz dažnį su gamykliniais nustatymais. Panašu, kad neįdedant daug pastangų RTX 4090 galės veikti 3,0 GHz ar net šiek tiek didesniu dažniu, bet tai turės energijos kainą.

Remiantis „Bilibili“ paskelbtomis ekrano nuotraukomis, RTX 4090 gali veikti 3,0 GHz ir naudoti 425,6 W arba su 2,64 GHz dažniu naudoti net 615,8 W. Atrodo, kad testuotojas abiem bandymams naudojo „MSI Kombustor“. 3,0 GHz dažnis buvo atliktas su numatytuoju testu, pavadintu „msi-01“, o 616 W sąnaudos buvo užfiksuotos su „Furmark-donut“. Pastarasis testas reikalauja kur kas daugiau energijos. Vienintelis dalykas, kuris nebuvo parodytas, tai grafikos procesoriaus ir atminties temperatūra, teigiama, kad tai nutuko netyčia.

„GeForce RTX 4090“ gamyklinis TDP yra 450 W, tačiau didžiojoje daugumoje vaizdo plokščių bus ir „OC“ arba „Gaming“ režimas, kurių TDP gerokai viršija 500 W. Be to, pranešama, kad tokių modelių, kaip „Founders Edition“, galios riba siekia 600 W. Teste būtent ir matome, kad RTX 4090 vaizdo plokštės maksimalios energijos sąnaudos yra 600 W zonoje.

5 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    EU ziurejo tik i siurbliu energijos suvartojima 😀
    Turbut laikas truputi pasiziureti jau ir i PC rinka ?
    Einama kazkokia keista linija…1 kw PSU pirkti kaip savaime suprantama dalyka namu naudojimui, cia jau kazkoks kosmosas

    • adex parašė:

      stebuklo niekas neisgimdys, kad ir kaip noretusi. viskas ka ES gali padaryti tai uzdrausti, na o uzdraudus bus vel asaru pakalne del ,,nelegaliu“ gpu gavimo kainu ir aplamai galimybiu 🙂
      viskas priklauso ne nuo geru noru, o nuo techniniu galimybiu. kuriu siuo metu tiesiog nera.

  2. ziogzzz parašė:

    pirks dar ir iki 2 kw, nes prapalutos smegeneles savo nuomones neturi…

  3. Raijmiss parašė:

    Nesupratau bairio, kaip gali mazesnis Ghz daznis srebti daugiau elektros?

    • SoTOP parašė:

      Taip gali būti jeigu apkrovimas skiriasi, su mažesne apkrova lengviau didesnius dažnius pasiekti, tik tiek kad čia labai ženklus skirtumas, tai gali būti kad tie 600W buvo pasiekti turbinant.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.