RX 5500 XT grafikos procesoriai yra gaminami „Samsung“ fabrikuose

Iš tiesų AMD niekada neatskleidė, kur gamina „Navi 14“ grafikos procesorius, kurie yra montuojami į „Radeon RX 5500 XT“ vaizdo plokštes. AMD užsiminė tik apie tai, kad „Navi 14“ gamybai naudojama 7 nm litografija. Visi natūraliai pagalvojo, kad tuo užsiima TSMC, kurie jau gamina „Navi 10“ ir „Zen 2“ lustus.

Fudzilla“ sako, kad iš savo šaltinių gavo informacijos apie tai, kad „Navi 14“ lustai yra gaminami „Samsung“ fabrikuose. Tai atrodo gan logiška, nes mes jau iš seniau žinome, kad TSMC nespėja tenkinti visos 7 nm lustų paklausos, tad natūralu, kad AMD ieško kito gamybos partnerio, jog galėtų patenkinti rinkos poreikius ir tuo pačiu neatimtų gamybos linijų iš kitų savo produktų.

„Samsung“ 7 nm litografija tikrai nėra tokios geros būklės, kaip TSMC 7 nm techprocesas. Tai tuo pačiu paaiškina ir AMD nenorą siūlyti pilnai įgalintų „Navi 14“ lustų staliniams kompiuteriams. AMD tiesiog negauna pakankamo kiekio pilnai veikiančių „Navi 14“ lustų iš „Samsung“, nes 7 nm techprocesas nėra subrendęs ir net mažas 158 mm2 lustas kelia problemų. Pilnai veikiančius „Navi 14“ lustus dabar gauna tik „Apple“.

4 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Tad va iš kur ir kainos nesveikos. Jei pas Samsung gamina, tai negali būti pigu. Tik reiktų tą garsiai sakyt, nes kiti gi už dvigubą kainą perka Samsungo SSD

    • adex parašė:

      na jeigu taip ir yra tai del dideliu kainu vienai kompanijai blame’inti kita, sitaip bandant nusimesti ar nusimetant ta visa nepasitenkinima del kainu butu mazu maziausiai neetiska, o be etinio klausimo turbut kazkur sutarties popieriuose toks ,,patylejimo“ punktas vienokiu ar kitokiu pavidalu egzistuoja.

  2. neblogai parašė:

    Visgi, ne Samsung gamina, o ten pat pas TSMC. Patikslino tiek Toms, tiek anksčiau buvo komentatas, kad trys gamintojai tokiai nedidelei įmonei būtų per daug.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.