S. Jobsas per metus uždirbo tik dolerį, bet jo turto vertė padidėjo

Pasaulio technologijų lyderės Apple vykdomasis direktorius Styvas Jobsas per šiuos, 2009 metus, pasak kompanijos, uždirbo tik vieną JAV dolerį. S. Jobsas tokį atlyginimą gaudavo kasmet, tačiau šiemet, ne kaip praėjusiais metais, negavo premijų.

Styvas Jobsas su premijomis pernai uždirbo daugiau nei 870 tūkstančių JAV dolerių, tuo tarpu šiemet jis gavo tik vieną JAV dolerį ir 4 tūkstančių JAV dolerių kompensaciją už skrydžius asmeniniu lėktuvu, kurie buvo panaudoti kompanijos tikslams. S. Jobsas šiais metais atsisakė premijų ir pavedė jas lygiai padalinti kitiems kompanijos aukštiems pareigūnams.

Nepaisant to, kad S. Jobso uždarbis šiais metais buvo varganas, jo turto vertė gerokai augo dėl to, jog net 40 procentų brango Apple akcijos. Šiuo metu viena Apple akcija kainuoja 202 JAV dolerius, o jų vykdantysis direktorius turi 5,5 milijono. Tai reiškia, jog bendra paketo vertė didėjo iki 1,11 milijardo JAV dolerių.

6 Komentarai

  1. Vytautas parašė:

    Hmz… Tai iš kur jis pinigo gauna?

  2. lukassal1 parašė:

    Juk turi akcijų iš kuriu ir gyveną.

  3. pekinas parašė:

    dividendai? dažniausiai metu gale kompanija nusprendžia išdalinti/neišdalinti dali pelno akcininkams. 40% sakyčiau labai gerai, kitaip tariant investavus 10000lt pries pakilima, dabar turetum 14000 pardaves jas, o kur dar pinigai uz dividentus…

  4. pushaz parašė:

    net jei bankrutuotu obuolys (kas nelabai tiketina su ju marketingu) Jobsas ir dar neaisku kiek jo kartu po jo,gyventu be problemu..
    tokie gi nedirba uz atlyginima,nebent simbolini

  5. developeris parašė:

    obuolys man yra mistine firma 😀 Jie sugeba tapati suda ikist uz dviguba kaina 😀

  6. SB parašė:

    developeris>>Tam reikia ir mistiniu sugebejimu, kuriu Apple\’as turi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.