„Samsung“, „Micron“ ir „Hynix“ galimai laukia didelės baudos Kinijoje

Jau kuris laikas vyksta tyrimas dėl atminties gamintojų, kurie yra įtariami susitarę dirbtinai mažinti gamybą ir tuo pačiu didinti savo atminties lustų kainas. „Samsung“, „Micron“ ir „Hynix“ kartu užima apie 90 % pasaulinės atminties rinkos, tad jiems susitarus tampa viskas nuspręsta. Atminties kainos pradėjo didėti 2016 metais ir tai tęsėsi iki pat 2018 metų pradžios.

Kinija importuoja daugiausiai atminties pasaulyje, nes ten yra įsikūrę didelis skaičius vietinių ir užsienio elektronikos gamintojų. Todėl ir buvo pradėtas tyrimas. Manoma, kad šio tyrimo rezultatai bus paskelbti jau labai greitai, o tada „Samsung“, „Micron“ ir „Hynix“ sulauks milžiniškų baudų. Ši suma gali siekti nuo 800 mln. iki 8 mlrd. USD.

Atminties gamintojus tikrai reikia pažaboti, bet kyla klausimas, kaip bus kompensuota tiems, kurie iš tikrųjų pirko tokią brangią atmintį asmeniniams kompiuteriams arba jau integruotą kompiuteriuose ar telefonuose?

12 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Jie tai gal ir susilauks baudų, bet kad vartotojams kompensuos nuostolius dėl šitų kartelinių susitarimų…
    O Samsungas kaip visada baudos net ir nesumokės, nes vilkins bylą 10 metų.

  2. adex parašė:

    tik siaip idomu, o kas kinieciams neleidzia patiems gaminti atminties? ar jie neturi reikiamu technologiju, ar kazkokie patentai visa si reikala yra sukauste?

    • mafo parašė:

      Tau taip pat niekas nedraudžia gaminti 🙂

      • adex parašė:

        ok einu gamint, dekui kad pasakei jog nedraudziama 🙂

        • mafo parašė:

          Šiaip ruskelis šiais metais išleido Ural ar tai Baikal procesorius (berods taip vadinasi, nebepamenu). Žiu po kokių 10 metų gal konkuruos su inteliu 🙂 Nesu tikras aišku, bet tik kelios kompanijos išvysčiusios gebėjimus šioje srityje ir kitiems tiesiog nėra galimybių konkuruoti. Kiniečiai ir procus kepa, bet kas iš to technologijos ne jų rankose. Kartais vien pinigų nepakanka.

          • Strelok parašė:

            Ural buvo 50-60s laidos kompiuteriai, o Baikal cpu 2015 metais isleistas ir kiek zinau jis kaip all-purpose CPU buvo kuriamas su 5W TDP.
            Bet taip, konkuruoti CPU rinkoje reikalauja labai daug investiciju tiek irangoje, tiek darbuotojuose tiek R&D. Taciau dauguma CPU yra gaminami Kinijoje ir Taivane, kas labai palengvina komercini snipinejima. Ir kinai jau gamina savo telefonus (Huawei, Xiaomi). Manau, kad po 5-8 metu tarpe ir savo CPU, bei GPU gamins zinant Kinijos rinkos dydi ir ekonomikos pajegumus.

    • Strelok parašė:

      Tiesiog nebuvo poreikio, bet dabar, kai vyksta prekybos karas, kinai pradejo investuoti i V-nand ir DRAM gamybos fabrikus. Aisku jie operational taps tik kokiais 2020 geriausiu atveju ir tada dar reikes didinti produkcija, kad pasiektu reikiama lygi, kas uzims dar kokius 2-3 metus.

      • adex parašė:

        aisku, nes pasirode gan keista kaip tokia salis su tokiu poreikiu patys negamina. o turint omenyje jog tai komunistine valstybe, resursu tam kaip mat atsirastu

        • Strelok parašė:

          Nu pas juos jau nebesuprasi kokia valdymo sistema. Laukinis komunizmas persipines su komunizmu ir Maoism’u. Bet taip manau, jeigu Kinu komunistu partija matys gresme Kinijai del esamu ekonomikos santykiu su JAV, tai manau, kad pagreitins procesa.

          • neblogai parašė:

            Nereikėtų pamiršti ir labai stipraus nacionalizmo. Na bet kalbant apie atminties gamybą- tai tikrai kinai bando ją gamintis patys. Kita vertus- jie dar gaminasi ir laivyną bei priešlaivines balistines raketas. Šie įrankiai yra reikalingi Kinijai geopolitiškai išsiveržti į Ramųjį vandenyną. Kad tai padaryti- visų pirma reikia perimti iš JAV dominavimą pirmoj salų juostoj- o kartu ir dominavimą virš ten esančių valstybių. Tokiu atveju, dalis (ar net didžioji dalis) pasaulinės atminties gamybos atsidurtų Kinijos įtakoje. Visų pirma- Taiwanas su jų TSMC. Apie ką kalbu- tai čia maždaug 5 minutės paaiškinimo: https://youtu.be/NfGj_DhW3xY?t=1958

            • YOman parašė:

              Kinai jau senokai įsitvirtinę Spratlio salose, ir toliau ten statosi, nepaisydami nei JAV, nei juo labiau kitų šalių protestų. O kad Kinija dominuos po kažkiek metų, tai čia net klausimo nekyla.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.