„Intel“ 2019 m. gali savo „Xeon“ procesoriuose naudoti „klijus“

AMD išleidus EPYC ir „Threadripper“ procesorius, „Intel“ tyčiojosi iš jų dizaino ir vadino juos suklijuotais procesoriais. Priminsime, kad EPYC ir „Threadripper“ procesoriuose sujungiama iki keturių atskirų šerdžių, taip išgaunant iki 32 funkcionuojančių branduolių.

Jau seniau buvo aišku, kad puslaidininkių ateitis yra daugialusčiai (Multi Chip) produktai. Tą yra patvirtinę ir patys „Intel“, tuo pačiu ir „nVidia“. Pagal naujausius gandus, „Intel“ keletą lustų viename procesoriuje žada sujungti jau 2019 metais. Suprantama, kad tokių produktų didžiausia nauda yra serveriuose, tad čia ir pasirodys ši naujovė su „Cascade Lake-AP“. Toliau leidžiami „Xeon“ procesoriai irgi turės daugialustį dizainą, kad būtų klientams pasiūlyti dar daugiau branduolių. Įdomu, kad „Cascade Lake-AP“ procesoriai bus vis dar gaminami naudojant 14 nm litografiją.

  • Cascade Lake-SP (14nm++, Expected Launch 2018)
  • Cascade Lake-AP (14nm++, Expected Launch 2019)
  • Cooper Lake-SP/AP (14nm++, Expected Launch 2019-2020)
  • Ice Lake-SP (10nm+, Expected Launch 2020/2021)

3 Komentarai

  1. PauliusP parašė:

    Netyčia pastebėjau vieną review Linked-In’e, tai bent jau pagal jį sprendžiant (daugiau info neieškojau) tyčiotis Intel kol kas gali 🙂 https://blog.teliacloud.lt/news/2018/intel-xeon-6154-dl380-vs-amd-epyc-7551-dl385-on-hpe-proliant-gen10/

    • kernel_panikuoja parašė:

      3.10 kernel’is. Tai su 2.6 gal dar reikejo patestuot 😀

      Galeciau sutikti su tuo, kad platforma nauja ir del to problemu gali buti, bet cia ne HW bedos, jei soft’o support’as nedadarytas. Tam reikia laiko.

      Kiek paciam teko matyti testavimu, tai labai daug kas priklauso nuo load’o tipo. Vienur AMD aiskiai geriau lyginant pagal kaina, kitur mazdaug tas pats, dar kitur nusileidzia (HPC daugiausiai, del AVX512 neturejimo).

    • Daimonass parašė:

      Lietuvis parašė šitą apžvalga.. Nepasitikiu aš jais

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.