Samsung planuose – 2GHz dviejų branduolių mobilus lustas

Samsung ruošia naują dviejų branduolių mobilų procesorių, kuris turėtų dirbti 2GHz dažniu ir šiuo metu yra žinomas Exynos kodiniu vardu. Pastarasis lustas, kuriame yra ir grafinis branduolys, turėtų pasirodyti išmaniuosiuose telefonuose kitais metais.

Samsung netrukus pristatys antrosios kartos Galaxy S telefoną, kuriame darbuosis dviejų branduolių, 1.2GHz dažniu dirbantis lustas, taigi galime manyti, jog ruošiamas lustas turėtų būti akivaizdžiai spartesnis. Visgi, iki kitų metų pirmojo ketvirčio galo išvysime ir kitų produktų iš tokių kompanijų kaip nVidia bei Qualcomm.

Kiek ankščiau mes kalbėjome apie nVidia ruošiamą Tegra 3 lustų rinkinį, kurį sudarys procesoriai tiek su dvejais, tiek ir keturiais branduoliais. Štai sparčiausias šeimos atstovas turės net keturis branduolius ir darbuosis 1.5GHz dažniu. Atrodo, jog 2012 metų pirmasis ketvirtis bus tikrai įdomus išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių rinkoje ne tik dėl Windows 8, bet ir naujos apartinės įrangos.

9 Komentarai

  1. Alyvuoge parašė:

    Oho, tai galingi smartfonai bus 🙂

  2. Astral parašė:

    O komplektacijoje prailgintojas pakrovejui bus? 😀

  3. apex parašė:

    Palaikau Astral sarkazmą. Šiaip viskas čiki tas progresas ir pan., sakyčiau turėtų būti dirbama ir prie efektyvesnio energijos panaudojimo, o ne tik Hz ir branduolių didinimo.

  4. ZigZag parašė:

    Manau, kad geriau būtų dirbama prie naujos kartos baterijų. Nes ateity viskas tik tobulės ir reiks dar didesnių sąnaudų, todėl greitai jos tiesiog nebetiks. Manau, kad ir dabar kažkiek stabdo tobulėjimą.

  5. Alyvuoge parašė:

    Aš tai manau, kad Samsungas tikrai sukurs geresnę bateriją, kai jau ateis reikalas tuos galingus smartfonus gaminti. Čia ir taip aišku, kad dabartinės batarkės nelaikys.

  6. SB parašė:

    Kad ir dabar va, turiu HTC Desire Z. Laiko gal viena diena, bet ne para, o jame vos 800MHz CPU. Galejo idet talpesne baterija, bet to nepadare.

  7. Povilas parašė:

    tai kad dauguma smart phonu laiko max para, jei daug naudojamas 🙂

  8. ZigZag parašė:

    Tai čia normalu? Aš ir sakau, kad reikia spręsti baterijos klausimą.

  9. Jordan parašė:

    Jo eina kakot tie 2x cpu, jau gailiuos kad vietos xperia arc iemiau lg optimus 2x dabar nixuja batareika nelaiko kas vakara reikia krauti, o pranasumo is to dual core nematau.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.