Seagate Barracuda XT pradeda savo kelią į parduotuves

Vienas didžiausių kietųjų diskų gamintojų Seagate šiandien oficialiai pranešė, jog pradeda prekiauti 3 TB talpos Barracuda XT HDD modeliu, kurio pirkėjas galės be jokių papildomų pastangų išnaudoti visą kietojo disko siūlomą talpą net ir su senuoju Windows XP ir BIOS duetu.

Kaip žinia, šiuolaikinė BIOS sisteminė programa bei senesnės operacinės sistemos, pavyzdžiui, Windows XP, negali matyti didesnio nei 2.1TB talpos kietojo disko. Tam atlikti reikalingi papildomi įrenginiai ar programinė įranga. Seagate kompanijos inžinieriai nusprendė apeiti šį barjerą sukurdami ir pritaikydami DiscWizard tvarkyklę Barracuda XT kietajam diskui. Seagate DiscWizard leidžia taip suderinti operacinę sistemą bei HDD, jog besinaudojantysis Barracuda XT tikrai nebus nuskriaustas: jis galės džiaugtis visais 3 TB ne tik Windows 7 ir UEFI, bet ir Windows XP bei BIOS prieigose.

7200 apsisukimų (RPM) Seagate Barracuda XT palaiko SATA 6Gb/s jungtį bei turi 64MB spartinančiosios atminties. Panašu, jog šis modelis turėtų tapti puikiu pasirinkimu ne tik asmeninių kompiuterių savininkams, bet ir serverių sistemoms.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.