Sekančią savaitę „Google“ išleis „Pixel 3a“ ir „Pixel 3a XL“ telefonus

„Google“ nelabai sekasi pardavinėti gan brangius „Pixel 3“ serijos telefonus, tad bus bandoma pasiūlyti pigesnius telefonus plačiosioms masėms – „Pixel 3a“ ir „Pixel 3a XL“. Telefonai turi būti pristatyti jau kitą savaitę.

Jau žinoma, kad „Pixel 3a“ turės 5.6 colių ekraną, o didesnė XL versija gaus 6 colių ekraną. Abu telefonai turės pagrindines 12.2 Dual Pixel kameras, priekyje bus 8 MP jutiklis. Telefonų baterijos nenustebins: „Pixel 3a“ gaus 3000 mAh talpos baterija, o „Pixel 3a XL“ kiek didesnį 3700 mAh akumuliatorių. Kadangi tai bus ne aukščiausios pakopos telefonai, tai ir jų sisteminiai lustai bus tik vidutiniški. „Pixel 3a“ bus varomas „Snapdragon 670“ galios, o „Pixel 3a XL“ jau turės „Snapdragon 710“ procesorių. Abu telefonai bus su 4 GB RAM. Telefonai bus siūlomi su 64 GB arba 128 GB talpa.

Dar pranešama ir apie greitąjį krovimą. Tikinama, kad telefoną krovus vos 15 minučių juo naudotis bus galima iki 7 valandų.

„Pixel 3a“ kaina prasidės nuo 399 USD, o didesnį „Pixel 3a XL“ bus galima įsigyti nuo 479 USD.

13 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    atvirai pasakius, nelabai suprantu Google tikslo leisti tuos telefonus, kuriuos perka „kazkas“

    • AqTrap parašė:

      Na, iš kameros pusės tai šie telefonai konkuruoja su flagmanais, tamsoje geriau fotografuoja nei S10.

      • AqTrap parašė:

        Šiaip manau, kad visai vykęs telefonas tačiau iš dizaino pusės galėjo kiek modernesnį padaryt, naudoti siauresnius rėmelius ir tuo pačiu didesnį ekraną. Taip pat atsparumą vandeniui ir būtų tikrai geri telefonai. Didžiausias minusas šiuo metu tai dizainas. Jeigu galas dar gerai tai priekis…

  2. ZeroFM parašė:

    100$ kaina numetus tada būtų galima sakyt padorus mid-end o dabar mehhh toks be ryšio visai .

    • neblogai parašė:

      Taigi, kad atrodo brangoka už tai ką gauni. Išbandžiau dabar ~€200 Xiaomi Note 7 (jis su 48 MP ISOCELL GM1) naktį per langą, ir vien televizoriaus ‘apšviestame’ kambaryje. Tai nuostabu- ir apytamsyje fotografuoti galima laisvai, su GCam triukšmo praktiškai nelieka, nuotraukos spalvingos ir gražios.
      Beje, o Samsung ką tik pristatė dar pagerintus- ISOCELL 48MP GM2 bei 64MP GW1 jutiklius. https://www.anandtech.com/show/14316/samsung-unveils-48mp-64-mp-isocell-bright-image-sensors-for-smartphones

      • AqTrap parašė:

        Nelygink šitą kamera su Xiaomi Note 7, jeigu šio geriau fotografuoja tamsoje nei S10 (flagmano).
        Ir be to kiek laiko Xiaomi palaikys OS? Taip pat Google telefonas turi nesveikas optimizacijas.
        Dėl to, kad turi didesnius skaičiukus tai nereiškia, kad realiomis sąlygomis tai pajusi. Mano praeitas telefonas buvo OnePlus 3T kuris turėjo 6GB RAM, perėjau prie naujo kuris turi tik 4GB ir niekaip nepajutau skirtumo. O pas manęs telefone būna krūvos programėlių, naršyklėj po 40-100 tab’ų atidarytų (netuščių). Be to per turėjau daug bėdų palyginus su OnePlus, kalbant apie bug’us kai ekrane būdavo juosta neryški (bet ne visad matydavo ar tai notification bar’as viršuje kur laiką rodydavo, lyg rodydavo to ko nėra, nžn kaip paaiškinti. Tsg tarsi rodydavo ko nėra, bet tas notification turėdavo sumažinta skaidrumą ir neryškiai matydavosi ir kaip kada, kai kada rodydavo tai, o kai kada ne). Ir nors turėjo daugiau ram’ų nei reikėjo visgi neveikė labai jau smooth. Būdavo, kad pakibdavo. Taip pat kamerai kažkas atsitiko po mažiau nei pusės metų, iš pradžių galvojau jog kažkas su software, bet kai po metų niekas pasikeitė tai tada buvo panašiau jog su pačia kamerą, nors visgi sunku įsivaizduoji kas ten galėjo būti, mat pačiai kamerai buvo gerai tik nefokusavo. Kartais random išsijungdavo telefonas, draugui tas pats būdavo, jis OnePlus 5 turėjo. Todėl dabar mažiau man svarbu skaičiukai ant popieriaus nei anksčiau, nebent specifiškai reikia būtent kažko, pvz atminties. Bet didžiajai daliai 64gb per akis.
        Taip pat 3a ir 3a XL naudoja oled ekranus.

        • neblogai parašė:

          Šio- tai kurio? Nes buvau radęs video, kad Note 7 su GCam (čia tos Google Camera neįtikėtinos optimizacijos) geriau už S10 fotografavo. Dabar deja nerandu, bet galiu paduoti tik tokį, kur lygina Note 7 (€200) su Pixel 2 (€455): https://www.youtube.com/watch?v=Wn-WswsVs40
          Dėl kitų dalykų- tai man pačiam nesvarbu atnaujinimai (jei gerai veikia- tai geriau kad atnaujinimų net nebūtų); iš ekrano- užtenka kad IPS, ir ryškumas didelis; na ir aišku nereikia iš nebrangaus Xiaomi tikėtis visko to paties, kaip iš flagmanų. Bet pasirodo, kad kai įdėtas geras kameros jutiklis, ir įsidiegia GCam- tai nuotraukų kokybę galima gauti panašią, t.y tikrai gerą- kas ir yra svarbu.

          • AqTrap parašė:

            Dienos šviesoje pas jį pagrindyje buvo selfie nuotraukos arba zmogaus fotografija iš arti užblurinus viską aplinkui kuomet pat Xiaomi nebuvo. Naktį skirtumas milžiniškas, taip pat Pixel 3 kamera geresnė nei pas Pixel 2, o 3a naudoja tokia pačia kaip ir Pixel 3. Be to vis gi ten nebuvo tavo to S10 ir tikrai geriau už jį nefotografavo. Kaip ir už Pixel 2. Aišku nieko nesakau, kaip už kaina tai tikrai gera kamera (greičiausiai ir geriausia savo kainos kategorijoje).

            Na, pas manęs dabartinis turi IPS ekraną ir tikriausiai ryškiausiai šviečiantis iš visų išmanųjį telefonų kokių iki šiol buvo pagamintų, taip pat labai gerai atvaizduoja spalvas, praktiškai visus flagmanus lenkia, tačiau Amoled turi savų pliusų. Ir kažin ar paprasti IPS ekranai atsveria Amoled ekranų pliusus.

        • AqTrap parašė:

          Google su Pixel telefonais bando patapti panašia į Apple. Optimizacijos aukščiau negu popieriniai skaičiai. Su viena kamera nurungia daugiakameres, aišku praranda tam tikrų funkcijų mat kai kuriais atvejais būtina turėti kitokios specifikacijos kamera, kad galėtų specifičkai padaryti tam tikrą nuotrauką. Tarkim plataus kampo.
          Tik skirtingai nei IPhone, jų kosmosą nekainuoja (kaip flagmanai palyginus šiais laikais tai nėra tokie jau ir brangus) ir pasiūlo pigesnių variantų.

  3. AqTrap parašė:

    Ai, ir kuris Mid Range turi OIS?

  4. AqTrap parašė:

    Pas Pixel 3a galinė kamera tokia pati kaip pas 3 tačiau nežinau ar taip pat fotografuoja.

  5. AqTrap parašė:

    Tačiau galėjo išleisti dar 6.7 colių telefoną su siaurais rėmeliais. Nes tokie jau maži telefonai… Pvz:. Samsung A50 turi 6.4, o A70 ir A80 po 6.7 colius.

    • AqTrap parašė:

      Jau dabar kažkaip gailiuosi savo pirkiniu kai pamačiau A70. Visko ko reikia, solidus dizainas ir pnš. Ir aišku didelis ekranas (ne kažkoks cheap), didelė baterija, 25W krovimas. Siauri rėmeliai ir su labai mažu waterdrop’u, MicroSD dedasi. Aišku neturi Premium features, bet realiai net atsisakyčiau.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.