Sekančios kartos EPYC procesoriai turės keturių gijų SMT

AMD jau seniau pranešė, kad baigė darbus ties „Zen 3“ architektūra. Būsimi „Zen 3“ procesoriai bus gaminami naudojant TSMC 7 nm+ Extreme Ultra Violet litografiją. Ji leis padidinti tranzistorių tankį maždaug 20 %. Papildomas tankis galbūt ir bus panaudotas SMT tobulinimui.

Apie „Zen 3“ gandai sklando jau seniai, bet jei jie nuolat labai panašūs, tad gal jie ir teisingi. Manoma, kad su „Zen 3“ AMD galės pasiūlyti keturių gijų SMT vienam branduoliui, dabar vienas branduolys turi dviejų gijų SMT. Tokia nauja technologija būtų labai aktuali serveriams, nes būtų galima pasiūlyti didelį kieki virtualių mašinų ar greičiau apdoroti paralelinius skaičiavimus. Jei tai tiesa, tai 64 branduolių EPYC galėtų pasiūlyti 256 gijas. Tokių procesorių išleidimas turi įvykti jau kitais metais.

Papildomas kiekis gijų serveriuose yra tikrai naudingas, bet staliniuose ar nešiojamuose kompiuteriuose gijų padidėjimas vienam branduoliui nėra labai aktualus. Gali nutikti ir taip, kad AMD „Ryzen“ procesoriams ir toliau paliks tik dvi gijas per branduolį.

4 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Aktyvuoja tokį dalyką Ryzen’uose ir Microsoft išeina iš proto 😀

  2. AqTrap parašė:

    Jeigu tai tiesa, tai gali prasidėti ir gijų lenktynės

    • MMM parašė:

      tai nebent aktualu tik servakuose ar silpnuose procesoriuose, vel ateis i mada 2 ir 4 branduoliu procesoriai 🙂 . Zaidimuose kai kurie ant daugiau branduoliu atjungia tuos dagiaprocesinimus, nes optimizavimas kartais tenka problematiskas ir buna duoda daugiau zalos negu naudos.

  3. PCmaster2000 parašė:

    Wow 256 threadai 😀 Kaip pavyzdį, neblogai susitvarkytų su 32-iem PUBG žaidimo žemėlapiais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.