Sertifikuoti Displayport 2.1 kabeliai yra per trumpi

„Monitors Unboxed“ („Hardware Unboxed“ gretutinis kanalas) neseniai išbandė „AORUS F032U2P“ žaidimų monitorių, kuris yra pirmasis pasaulyje monitorius, palaikantis DisplayPort 2.1 visą 80 Gb/s (UHBR20) režimą. Iškart po to, kai buvo paskelbta ši apžvalga, sekančiame vaizdo įraše buvo išsamiau aptarta pagrindinė dabartinio DisplayPort 2.1 standarto problema – trumpas kabelių ilgis.

Už standartą atsakinga organizacija VESA turi visų oficialiai sertifikuotų kabelių sąrašą. Atsižvelgiant į šios funkcijos retumą ir didelę AORUS monitoriaus kainą, tikrai reikėtų laikytis oficialių kabelių, kad būtų užtikrintas maksimalus suderinamumas ir nesukeltų rūpesčių. Problema ta, kad su monitoriumi tiekiamas kabelis daugeliui naudotojų yra per trumpas (tik 1 metras).

Pasirodo, oficialiame DP 2.1 kabelių sąraše nėra ilgesnio nei 1,2 metro kabelio. Stacionarioms sistemoms su vieno monitoriaus sąranka tai dar gali tikti, tačiau bet kokiai sudėtingesnei sąrangai tai gali būti problema, ypač kai kompiuteris stovi ne ant stalo.

„Monitors Unboxed“ iškelta problema yra ta, kad pasyviuoju variniu kabeliu labai sunku perduoti tokio didelio pralaidumo signalą. Jei reikia ilgesnio kabelio, reikia aktyvaus kabelio, kuris yra daug brangesnis. Be to, kyla problema dėl klaidinančios rinkodaros ir sertifikavimo, kai naudotojai gali rasti „sertifikuotų“ kabelių, kurie turi klaidingą sertifikatą arba neatitinka naujesnio 2.1 standarto.

Šiuo metu VESA rengia aktyvaus DP 2.1 DP80 kabelio specifikacijas, kurios, tikėkimės, išspręs šią problemą ir leis naudoti ilgesnius kabelius. Tačiau potencialūs naudotojai jau dabar turėtų pradėti taupyti pinigus, atsižvelgiant į tai, kad šie kabeliai nebus pigūs.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.