„Skylake“ ir „Kaby Lake“ turi kritinę „HyperThreading“ klaidą

Skelbiama, kad „Intel“ naujausi „Skylake“ ir „Kaby Lake“ procesoriai turi įgimtą „HyperThreading“ klaidą, kuri gali nulemti keistą sistemos elgesį. Kaip žinome „HyperThreading“ technologija vienam procesoriui leidžia apdoroti dvi gijas. Manoma, kad šios klaidos yra paveiktas visas „Intel“ procesorių portfelis, nuo pačių silpniausių iki net „Xeon“ procesorių. Kol kas pataisymo šiai klaidai nėra. Labiausiai nerimaujantys gali išjungti „HyperThreading“.

„Intel“ sako, kad esant sudėtingoms mikro architektūroms sąlygoms trumpos kilpos su mažiau nei 64 instrukcijomis, kurios naudoja AH, BH, CH ar DH registrus gali sukelti neprognozuojamą sistemos elgimąsi. Tai gali nutikti tik kai du procesoriaus branduoliai esantys tame pačiame fiziniame luste yra aktyvūs.

Tokios klaidos dažniausiai gali būti ištaisomos ar apeinamos su mikro kodo atnaujinimu. Tad artimoje ateityje turėtume sulaukti naujų BIOS versijų iš pagrindinių plokščių gamintojų, kai tik jie gaus naują mikro kodą iš „Intel“.

2 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    Si bug’a atrado Debian linux chebra. Cia tarp kitko.

    Beje, apskritai snekant, tai sistemos stabilumui tikrinti ypac tinka heavy multithreaded linux compile’ai. Buna situaciju, kai ant OC sistemos ilga laika paleisti visokie PRIME’ai nieko nesukelia, o va paleidi pilna distro recompile – pyst ir pradeda lysti segfault’ai ar dar kas 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.