„Snapdragon 845“: patobulintas, bet vis dar tas pats techprocesas

Manoma, kad „Qualcomm“ naujausią savo lustą, flagmaną, „Snapdragon 845“ turi oficialiai išleisti dar iki metų galo. Tad liko jau ne tik daug laiko iki jo pasirodymo. Kalbama, kad jau dabar „Samsung“ pirmąsias „Snapdragon 845“ partijas nupirko „Galaxy S9/9+“ telefonams. Šio lusto nori ir kiti gamintojai. „Xiaomi“ jį nori montuoti į „Mi7“, jo trokšta ir LG.

Grįžtame prie pačio „Snapdragon 845“ lusto. Jis bus gaminamas naudojant 10 nm litografiją kaip ir pirmtakas, tikimasi, kad tai vyks TSMC gamyklose. Išaugusi sparta turėtų atsirasti iš architektūrinių patobulinimų, o ne iš pažangesnio gamybos metodo.

„Snapdragon 845“ turės 3 kartos „Kryo“ keturis branduolius, jie bus paremti „Cortex-A75“ architektūra. Luste rasime ir keturis silpnesnius A53 branduolius, kurie suteiks energetinį efektyvumą. Grafikos posistemė gaus naują „Adreno 630“ pavadinimą, kas bus pakeista kol kas neaišku.

Naujasis „Snapdargon 845“ palaikys dvigubas 25 MP kameras. Po dvi priekyje ir gale. Dabar neaišku ar lustas sugebės 4K video filmuoti 60 kadrų per sekundę greičiu. Sisteminė mikroschema dar gaus ir geresnį modemą. Dabar parsisiuntimo greičiai sieks iki 1.2 Gbps. Seniau buvo 1 Gbps.

11 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    Jeigu net toks kaip Qualcomm’as naudoja ARM reference architektura, tai galit neabejot, jog dar bent kelis metus Apple su A serija kals visiems kitiems ARM’ams i klyna 😀 Nebent reference’as bus smarkiai patobulintas, arba kas nors sukirs rankom su Intel’iu del foundry ir pasivys per didesni dazni/efficiency.

  2. AqTrap parašė:

    Man svarbiau kiek galingesnė bus Adreno 630 nuo 530. Tikiuosi bent pasieks 700 Gflops.

  3. newdiamond parašė:

    taip, girdejau darys is telefonu superkompiuteri 🙂 tai va Apple cia pasitarnaus procesoriai 😀

    • kernel_panikuoja parašė:

      Sarkazmas to fakto nepakeis, kad Apple Soc’ai pazangiausi siai dienai 🙂

      • Minde parašė:

        jo, gerai cia soktelejo i prieki visiems kitiems nusluostydami nosi 🙂

      • newdiamond parašė:

        faktas, tik jis naudojamas blizguciam blizgeti…
        kaip inzinerijos gaminys – viskas ok, bet kokia praktine nauda ?
        tai gal idekime i laptopa toki super gamini, juk ims mazai elektros ir zveris 🙂

        • kernel_panikuoja parašė:

          Tai nenustebciau, jeigu kazkada ir prades eiti Apple Air’ai su jais 🙂 Core M ne tiek daug galingesnis, kiek programine infrastruktura visa x86-64 ir pakeitimas butu labai intrusyvus.
          Praktine nauda tai cia individualus dalykas, bet jie kazka turi realiai geriau, nei Android seima 🙂

          • dampis parašė:

            spejiu jau turi desimtuka nusipirkes,kad cia tiek ta obuoli i debesis keli 😀

            • kernel_panikuoja parašė:

              As turiu Xiaomi A1, o ne joki iPhone 🙂 I debesis nekeliu, tik sakau, kas is Apple man patinka. Del Qualcomm siaip idomi situacija: jeigu Apple’as visiskai atsisakys ju modemu, jie praras labai daug pajamu, tai atitinkamai gali sumazeti R&D ir atsilikimas dar padideti – tas nieko gero visiems butu. Tikekimes taip nebus.

              Man i brand’us nusisvilpt, as daugiau orientuojuosi kas konkreciai is technologiju man patinka ar nepatinka. Tarkim man patinka Apple SoC, bet man ju tas OC/Swift API yra gaidziu gaidys. OC is vis sizikams skirta kalba 😀 O swift’as man niekad nepatiko. iPhone X man kaip produktas visiskai nepatinka, jei ir pirkciau, tai iPhone 8, nes jis man atrodo bent normaliai 🙂

  4. Minde parašė:

    nerandu kaip naujam androide ar Xiomi isjungti lock screeno notification’nus. Turiu atsidaryti 50 programu, kai kurios turi dar 5 vidinius rezimus, ir gaunasi apie 100 vietu atskirai nuiti ir nuimti sita notification’a.

    Sorry uz ne i tema.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.