Socialiniai tinklai vagia miego valandas

Naujo tyrimo duomenimis, kuris buvo atliktas Jungtinėje Karalystėje, atkleidė, jog vidutinis britas praranda 35 miego naktis kiekvienais metais dėl naršymo soc. tinkluose, o tai sudaro apie 5 valandas per savaitę.

Tyrimo metu, kurio autorė „www.MyVoucherCodes.co.uk“ svetainė, apklausti 1922 britai. Jų teirautasi kiek laiko jie praleidžia soc. tinkluose ir net 96 proc. respodentų teigė juose besilankantys kasdien.

Apklaustųjų klausta ar jie kada nors prarado kiek nors miego tikrindamiesi soc. tinklus lovoje ir 67 proc. atsakė „taip“. Beveik visi, 89 proc., respondentai prisipažino prieš miegą „užsisėdintys“ tokiose svetainėse kaip „Twitter“ ar „Facebook“ ir praleidžiantys jose daugiau laiko nei planuota.

Apklaustųjų prašyta nustatyti kiek, vidutiniškai, minučių jie taip praleidžia kasnakt, o gautasis rezultatas buvo – 46 minutės. Pusė prisipažino kasdien būdami lovoje apsilankantys soc. tinkluose.

Atsižvelgiant į visus veiksnius, vidutinis soc. tinklų lankytojas britas per metus praranda 279 miegui skirtas valandas, kurios prilygsta 35 nemiego naktims (vidutinė paros miego norma 8 valandos).

5 Komentarai

  1. MariusK parašė:

    Soc. tinklai poch… yra. Miegą vagia kompiuteriai. Nesvarbu ką su jais veiki. Dirbi, mokaisi, žaidi, kiurksai soc. tinkluose ir t.t. Kas nesat pratupėję prie PC pusę nakties dėl bent vienos mano išvardintos (ir neišvardintos) priežasties?

  2. Fostil parašė:

    Mariau neteisingas poziuris tavo cia. Nuskambejo kaip simtamecio senuko burnojimai.
    As tai pavadinciau tiesiog nauji zmoniu gyvenimo iprociai. Nieko tame blogo nematau visiskai. As dabar sia zinute lovoi guledamas rasau is mobilaus. Miegas neima dar, tv neziuriu, muzikos nemegstu pries miega klausyt, per 5min neuzmiegu jei nesu labai pavarges, tai kas man belieka, negulesiu kaip statine ir negalvosiu apie nieka.

  3. Pasisiauses parašė:

    Žmonės vis mažiau bendrauja realybėje, vis daugiau prasėdi prie kompų, užsiiminėdami beprasmiškais dalykais…
    Vaikai mokyklose išvis dabar auga kažkokie be normalaus bendravimo įgūdžių…
    Aišku, nieko čia blogo… viskas normalEI.

  4. ironvolf parašė:

    Fostil, gali gulėdamas lubas dažyt 😀 Juokauju, neįsižeisk 🙂
    Dėl užsisėdėjimo tai tas galioja tik silpnavaliams. Aš jei man nieko nereikia veltui laiko neleidžiu prie PC, o geriau ilgiau pamiegu. Jaunoji karta aišku prie kompiuterių užsisėdi tikrai daug ir dažnai, bet prisiminkim, kas buvo su televizoriais kai kompiuterių dar nebuvo tiek daug. Negi niekas neužsisėdėdavo bežiūrėdamas ilgą filmą? 🙂 Ir dabar senoji karta taip tebežiūri TV, o paskui skundžiasi nemiga. Taip ir su jaunąja karta + PC viskas kartojasi. Čia yra kaip vadinu \"durnas\" įprotis. Ilgainiui jis dingsta, o jei ne, tai patobulėja iki TV+PC+Phone vienu metu iki paryčių. Kaip ten bebūtų čia jau nuo žmogaus charakterio ir polinkio į tai priklauso. 🙂

  5. ironvolf parašė:

    Pasisiauses, tu iš dalies teisus, bet negalima teigti, kad visi 🙂 KAI KURIE ŽMONĖS labiau tiktų 🙂 Aš stengiuosi kuo daugiau bendraut realybėje ir mažiau virtualiam pasaulyje.
    Kas su vaikais tai nežinau kas iš jų išaugs, nes turiu galimybę stebėt kaip jie mokosi, ką veikia mokykloje ir pan. Tiek rusiškų keiksmažodžių panašaus amžiaus vaikai tikrai seniau nemokėjo 🙂 Mokymo sistema irgi keista. Dabar praktiškai visuose klasėse kabo projektoriai, mokytojai ištisai rodo pateiktis, į kurias retas kreipia dėmesį, o tuo labiau ne visi primato, visgi technologijų amžius, akys silpnos pas daugelį, o ypač pradinukai bijo tai pasakyt ir dar labiau gadina regėjimą prisimerkdami. Tas technologijų kišimas į mokyklą turėtų būti saikingesnis ir protingiau naudojamas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.