„Stalker 2“ kūrimas keliasi į Čekiją

Šią savaitę anoniminis šaltinis Čekijos žaidimų svetainei „Vortex“ pranešė, kad „Stalker 2“ kūrėjo „GSC Game World“ nariai išvyko į Prahą prašyti verslo licencijos. Šiuo metu studija įsikūrusi Ukrainos sostinėje Kijeve, kuri patiria vis didesnį karinį spaudimą dėl rusijos vykdomos specialiosios operacijos. Pavelas Barákas iš Čekijos žaidimų kūrėjų asociacijos sakė, kad grupė pradėjo derybas su GSC po to, kai svarstė galimybę bėgti iš Ukrainos į kaimyninę šalį.

Iš pradžių planuota, kad „Stalker 2“ bus išleistas šį balandį asmeniniams kompiuteriams ir „Xbox“ konsolėms, tačiau buvo atidėtas iki gruodžio mėn. Netrukus po to, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, GSC patvirtino, kad laikinai sustabdė žaidimo kūrimą, kad galėtų teikti pagalbą.

Anksčiau šį mėnesį GSC taip pat subtiliai pakeitė „Stalker 2“ pavadinimą. Pirminis „Heart of Chernobyl“ pavadinimas buvo pakeistas į „Heart of Chornobyl“. Pirmasis yra rusiško miesto vertimas į anglų kalbą, o antrasis yra ukrainietiška rašyba.

5 Komentarai

  1. StrelokRTX parašė:

    Nu kariniai veiksmai zonoje dabar visai kitą prasmę įgavo.

  2. DjDedis parašė:

    Dėl kokios dar „specialiosios operacijos“? Kažkas uždraudė vadinti karą karu? Dėl karo keliasi, o ne dėl „specialiosios operacijos“.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.