Stilingas Asus maršrutizatorius

Asus šią savaitę Europoje pradeda prekiauti savo stilingu maršrutizatoriumi RT-N56U Black Diamond. Šis produktas palaiko du dažnius (2.4GHz ir 5GHz) ir teoriškai leidžia duomenis „oru“ perduoti 300 Mbps greičiu.

Be dviejų rėžimų palaikymo (802.11 b/g/n ir 802.11 a/n), šis maršrutizatorius turi 128 MB RAM, NAT akceleraciją, keturias Gigabit Ethernet, vieną WAN ir dvi USB 2.0 jungtis. Taip pat šiame Asus gaminyje yra įdiegta Plug-n-surf technologija, leidžianti lengvai sukonfigūruoti įrenginį.

RT-N56U rekomenduojama kaina Europoje yra 137.90 eurai, kas yra išties nemažai, tačiau jau dabar jį galima užsisakyti kiek brangiau – €153.21.


8 Komentarai

  1. nanoWorld parašė:

    Na, kam svarbu dizainas, gal ir verta isleisti ~150 euru, taciau kas megsta \"pasikrapstyti\" prie irangos, ir nepagailes dar 40 euru, galima susirinkti (kaip kompiuteri) stai toki aparata:

    http://www.routerboard.com/pricelist.php?showProduct=107
    http://www.routerboard.com/pricelist.php?showProduct=64
    http://www.routerboard.com/pricelist.php?showProduct=72
    http://www.routerboard.com/pricelist.php?showProduct=80 (2 vienetai)

    Zinoma, pagal poreiki, wifi korta galima imesti ir daug galingesne. CPU default\’as 680MHz bet per BIOS (taip, jame dar ir toks yra) galima iki 800MHz nustatyti. Bet esme visgi ne gelezyj, o tikrai puikioje specializuotoje OS, kuri ten naudojama (zinau, nes pats turiu viena is tokiu). Beje, galima kazka panasaus tik mazeniu parametru susirinkti uz daug pigiau – ~ 250Lt – gal ka sudomins 🙂

  2. ZigZag parašė:

    Tai dar mažiau dasimest reiks. Juk kur davei linką, ten kaina doleriais 199 🙂

  3. nanoWorld parašė:

    Taip. Bet ten tik plokste 😉 Dar reikia wifi kortos, antenu, na ir korpusas nemaisytu. Jei wifi korta kokia mandresne, vien ji gali apie 200 zaliuju kainuoti 🙂

  4. ZigZag parašė:

    Nepagalvojau. Tačiau manau, kad paprastam vartotojui nelabai to reikia.

  5. nanoWorld parašė:

    Taip. Tai sprendimai daugiau verslui, taciau visko gyvenime nutinka. Buna kad reik interneta pasijungt kaime kur nuo kazko uz keleto kilometru. Tada imi pora tokiu RRT nuostatu \"nepazeidzianciu\" korteliu:

    http://www.katalita.lt/detaliau/xr5.html

    Ir pora antenikiu:

    http://www.frineta.lt/Wireless/Antenna_5_Ghz/32dbi_5159Ghz_Directional_Parabolic_Antenna.html#content

    Aisku patartina, kad tarp ju nebutu kokiu triju istaigu, naudojanciu ta pati kanala 😀

    Kalbant apie visiska \"ekstryma\", galima konstruot sistema su SAT lekste, naudojama stiprinimui. Taip buvo pasiekta ~300km rekortdas wifi 🙂

    Is principo tie namams skirti irenginukai gaunasi pigiau, bet ,tarkim, jei esi IT entuziastas, tai tokie router\’iai yra \"fun\" pazaisti. Nustatymu milijonai, o ir apie tinklus daugiau ismoksti, kazka darydamas, pvz. QoS viska nuo nulio, kur reikia ziureti i paketu apdorojimo diagramas ir pan. 🙂

  6. Neoner parašė:

    nanWord, o ne paprasčiau tada pasiimti mini-itx ir į jį įmesti n standarto kortą kuri palaiko master (access point) mode ir viską daryti su iptables. 🙂

  7. nanoWorld parašė:

    Priklauso nuo situacijos.

    Jei uzsiminei konkreciai apie iptables, vadinas bus pakurtas kazkoks linuxinis distributyvas. Su juo galima padaryti labai daug, taciau ne tiek daug, kiek su specializuota OS, kuri buna duota su tais routerboard\’ais ir pritaikyta butent tinklui (ji taip pat linux based, bet gerokai modifikuota, pvz turi \"propietary\" algoritmus, kuriu nebus linux\’e). Tiesa, ta Os galima naudoti ir ant x86 masinu, nusipirkus licensija. Tai cia daugiau funkcionalumo dalykai.

    Toliau iskyla patogumo klausimai: derinant linux tokiu atveju, be paciu tinklo nustatymo konfiguravimo dar is pradziu reikes statytis pacia sistema (ieskotis konkreciu paketu konkreciom funkcijoms, juos diegti), to galima isvengti naudojant specializuota distributyva (pfsense, untangle ir pan), taciau velgi, tai nesuteikai garantijos kad jame bus viskas ko reikia, tuo tarpu toje specializuotoje OS is default\’o yra daugyve dalyku, kurie reguliuojasi tiek per CLI, tiek per windows\’uose veikianti GUI iranki.

    Toliau iskyla techniniai niuansai: ar linux\’as pakurtas ant x86 susitvarkys su 1Gbps? Sito nezinau, greiciausiai kad taip, taciau faktas tas, kad su 10Gbps jau nebesusitvarko – luzineja routinimo, firewall ir pan. procesai, siuo atveju pasidaro svarbi aparatines dalies architektura ir butent specializuota programine iranga skirta apdoroti didelius srautus.

    Zinoma, tavo variantas turi gera privaluma – maza kaina: nereikia net mini-itx, gali pasiimti koki pentium 3 uz 50Lt, susideti pasyvus ausintuvus, ikisti linux distributyva ir isimesti reikiama korta. Tad, sakyciau, viskas, kaip visada, remiasi i konkrecia situacija, turima biudzeta ir keliamus reikalavimus 🙂

  8. r00lz parašė:

    turiu kaip tik Mikrotik 750G, geras daiktas daug galimybių, tik tikrai reik(arba reik didelio noro) nusimanyt kaip jį susikonfiguruot pagal savo reikmes.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.