Su „RX Vega 56“ gali būti naudojamas „RX Vega 64“ BIOS

Žvelgiant į istoriją buvo galima tikėtis, kad kiek apkarpytą „Vega 10“ lusto versiją turinčios „Radeon RX Vega 56“ vaizdo plokštės galės veikti su „RX Vega 64“ BIOS ir taip pagreitėti, galimai net atrakinant visus Stream procesorius.

Nors į „RX Vega 56“ įrašius vyresnio brolio BIOS užrakintų Stream procesorių ir nepavyko įgalinti, tikint informacija, kurią pateikia GPU-Z, sparta vis tiek išaugo apčiuopiamai. Po BIOS perrašymo „RX Vega 56“ už „RX Vega 64“ buvo tik 2 % lėtesnė. Tai dėka išaugusių dažnių ir energetinio limito. Su šiuo BIOS veikiančią „RX Vega 56“ dar paspartinus ji aplenkė nominalius dažnius turinčią „RX Vega 64“.

10 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Jeigu RX Vega 56 pardavinėtų už MSRP – tai būtų viena geriausių vaizdo kortų. Unlockini iki Vega 64, dar undervoltini ir sėdi su 1080+ sparta ir AMD FreeSync už 400 eur.

  2. newdiamond parašė:

    nu per daug tu cia geru dalyku vienoje vietoje nori 😀

    Labai idomu, del VEGA draiveriu, tai ka nebera BIOS check’inimo ?

    Beje nemaciau kituose saltiniuose, kad kalba eitu apie galimybe atrakinti papildomus stream processors

  3. Povilas parašė:

    Juk neatrakinsi iki vega 64. Bet visumoje neblogai atrodo, klausimas kyla ar visos 54 sklandziai veiks su 64 bios? nes dazniai pasikelia.

    • IFeelYou parašė:

      Dėl dažnio tai veiks, bet manau čia ne vien dažniuose esmė. Nestabilumą pagrinde sukelia kai yra mažinamas vRam latency (siaurinami laikai), o tam dažniausiai reikia didesnio voltažo. Kadangi Vega turi didelį undervoltinimo potencialą, tai ant stock voltažo tikrai turėtų užtekti. Bet reikia palaukti normalių testų.

      • Povilas parašė:

        Gali buti kad vegos silicis stabiliai veikia iki tam tikru mhz, del didesnio sukelto voltage. Is dalies isvis aftermarket custom 54 modeliai, galetu but neblogai sukonfiguruoti (watt/performance) bet kazin ar tai darys, maksimuma gales isspaust tik patys vartotojai.

  4. BC00 parašė:

    Asmeniškai nematau reikalo „unlockinti“ RX 56 į RX 64 ir po to undervoltinti. Juk iš mechaninių mazgų niekas neatrakinama, tik padidinamas dažnis ir power limit’as, kurių korekcijos atliekamos undervoltinimo (pagal seniau matytą gidą) metu 🙂

    • IFeelYou parašė:

      Na undervoltinimą aš suprantu tik kaip voltažo mažinimą, siekiant geresnių temperatūrų, mažesnio energijos suvartojimo ir stabilesnių boost clockų. Undervoltinimas pats per save tiesiogiai negali pakelti plokštės greičio, nebent išlaikyti jį tokį patį. Greičio atsiradimas atsiranda dėl didesnio boost, kadangi nepasiekiamos thermal ribos. O jeigu tam gide ten dar kažkas atliekama papildomo su dažniais, tai nėra undervoltinimas.
      Pvz. aš anksčiau turėtą R9 290 unlockinau į 290X, uždėjau biosą nuo 390X ir undervoltinau nuo 1.05 iki 1.00v.

  5. BC00 parašė:

    Dažnis automatiškai pats pasikelia tam gide po undervoltinimo, ne taip išsireiškiau 🙂
    Bet koks tikslas rašyti RX 64 BIOS’ą, kai viskas, ko reikia, tai power limit pakėlimas ir įtampos sumažinimas prie aukščiausių states, ką galima atlikti su WattTool? Tame gide RX 56 su savo originaliu BIOS’u pasiekė net didesnius Boost dažnius už RX 64. Vienintelė nauda iš perrašymo būtų jei RX 64 BIOS’as turi tampresnius HBM taimingus, kas lyg dar nėra žinoma ir kuo abejoju.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.