Šveicarų parduotuvė atskleidė vaizdo plokščių ir pagrindinių plokščių gedimų statistiką

„Digitec“ dalijasi garantijos statistika, pagrįsta bent 300 vaizdo plokščių, kurios buvo parduotos ir grąžintos pagal garantiją per 2 metų laikotarpį. Kaip visi žino, per pastaruosius 2 metus įvyko daug įvykių, pavyzdžiui, kriptovaliutų kasimo bumas. Atsižvelgiant į tai, ši statistika gali nevisiškai tiksliai atspindėti tai, ką galėjo patirti kiti pardavėjai ar klientai.

Remiantis duomenimis, vaizdo plokščių gamintojas, kuriam būdinga mažiausia defektų rizika, yra „Dell“. Ši bendrovė pardavinėja darbo stočių ir profesionalių grafikos spartintuvų sprendimus, kurie kainuoja daugiau ir, tikėtina, pasižymi geresne komponentų kokybe. Tokiose plokštėse nenaudojami sudėtingi aušinimo sprendimai ir jos nėra gamykliškai spartintos. Tai neabejotinai prisideda prie mažesnio garantinių pretenzijų skaičiaus.

Įdomu tai, kad „ASRock“ turi mažai gedimų – tik 0,3 %. Iš 17 prekės ženklų didžiausią defektų skaičių turi „Sapphire“ ir XFX (atitinkamai 2,4 % ir 2,5 % ) – abu šie prekės ženklai yra išskirtinai AMD prekės ženklai. Kita vertus, „Sapphire“ turi trumpiausią garantinio aptarnavimo trukmę. Klientai paprastai savo pretenzijas nagrinėja tik 3 dienas, o visiems kitiems prekės ženklams reikia mažiausiai savaitės, o kartais net dviejų.

Pardavėjas taip pat turi duomenų apie pagrindines plokštes. Atrodo, kad statistiškai pagrindinės plokštės dažniau grąžinamos dėl garantijos nei vaizdo plokštės. „SuperMicro“ defektų lygis siekia iki 5 %, tačiau kitų prekės ženklų – ne mažiau kaip 2,8 %. Remiantis duomenimis, mažiausiai defektų turi MSI prekės ženklas, o visai šalia su 2,9 % gedimų yra ASUS, tačiau pretenzijos nagrinėjimas užtruktų trumpiau, jei remontui būtų grąžintos „Biostar“ arba „Gigabyte“ pagrindinės plokštės.

Reikia suprasti, kad garantinių pretenzijų nagrinėjimas kiekviename regione yra skirtingas ir pateikiama informacija galioja tik Šveicarijai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.