„Tiger Lake“ Xe grafika gali prilygti MX350

„Intel“ Xe grafika atneš naujų vėjų į nešiojamų kompiuterių segmentą. Išankstiniai testai atrodo tikrai daug žadantys. Panašu, kad Xe grafika ne tik lenkia AMD „Vega“ integruotą grafiką, bet ir sugeba prilygti diskrečiai MX350 vaizdo plokštei. Diskrečios MX350 vaizdo plokštės gali turėti 15-25 W TDP, o visas „Tiger Lake“ procesoriaus paketas gali siekti iki 28 W TDP.

„GeekBench“ OpenCL teste matome „Core i7-1165G7“ Xe grafiką lyginamą su MX350. Bendras testo rezultatas yra apylygis, bet vienuose testuose stipriai geriau pasirodo Xe grafika, o kituose MX350. Tad bus įdomu pažiūrėti, kaip atrodo reali Xe grafikos sparta žaidimuose. Matant tuos testus galime pasakyti, kad „Intel“ padirbėjo tikrai gerai, o NVIDIA tikrai reikėtų pakeisti savo strategiją nešiojamų kompiuterių segmente ir pasiūlyti ką nors naujo žemos spartos segmente.

3 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Diskrečios vaizdo plokštės šitam segmente bus praktiškai prie išnykimo ribos. AMD Zen2 APU jau dabar praktiškai neturi prasmės būti komplektuojami su Nvidia MX kortom, o su Xe ir Intel pasieks tą lygi. Tik tiek, kad dar didesniam integruotų kortų spartos šuoliui praktiškai reikalinga integruota atmintis, ko dėl kainos greitai nepamatysim turbūt.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.