TSMC nebegamins „Huawei“ lustų nuo rugsėjo mėnesio

TSMC yra vienas didžiausių puslaidininkių gamintojų pasaulyje. Vienas iš jų klientų yra „Huawei“. JAV valdžia jau seniai spaudžia TSMC, kad jie nebegamintų lustų „Huawei“ kompanijai ir Taivano kompanija nusprendė paklusti. Dėl to TSMC nustos gaminti „Huawei“ lustus nuo rugsėjo 14 dienos.

TSMC teko paklusti JAV reikalavimui dėl to, kad gaminant lustus yra naudojama ne viena JAV sukurta technologija, iš tokių kompanijų kaip „KLA Corporation“, „Lam Research“ ir „Applied Materials“. JAV kompanijos savo įrangą ir intelektinę nuosavybę parduoda daugeliui puslaidininkių gamintojų, o tai dar viena problema „Huawei“. Todėl kompanija jau dabar yra užsisakiusi lustų gamybos paslaugą kinų SMIC puslaidininkių fabrike.

14 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    ir taip aišku, kad Apple bijo pigių telefonų iš Kinijos gamintojų, užtai visais būdais bandoma Huawei užlenkti. Visvien anksčiau ar vėliau Apple kaip Nokia pabaiks, nes nebespėja inovuoti.

    • kernelis parašė:

      Apple cia ne prie ko, nes kalba eina apie JAV politinius sprendimus pries Kinija. Apple net neina i pigiu telefonu rinka, tad jai nera is vis ko bijot to. Tuo tarpu atmetus visus gimmick’us niekas smartphone’u rinkoj nedaro jokiu inovaciju, nes ten nebera ka daugiau inovuoti.

      • EscO parašė:

        baterija maybe?

        • kernelis parašė:

          Baterija man yra per daug generic komponentas, kad ja laikyciau butent smartphone inovacija. Jeigu pasirodys naujas bateriju tech’as, jis eis i visa gama produktu, panasiai kaip koks RAM.

          As omenyje turejau smartphone kaip application’o inovacijas. Kokybiniu parametru (greitumas/responsyvumas, darbo laikas is baterijos, rysio pralaidumas ir pan.) gerinimas man nera inovacija, nes tai nera kazkas funkciskai naujo ir originalaus.

          Kitavertus, cia is dalies ir skonio reikalas. Kai kam ir nauji emotikonai yra inovacija – poziurio klausimas 😀

      • Strelok parašė:

        Kaip Apple neina į pigių telefonų rinką? Jeigų patys SE versiją išleido. Poltiniai sprendimai yra paremti apsaugoti vietinę rinką nuo kiniškų telefonų

        • kernelis parašė:

          Nepasakyciau, kad SE yra pigus – normalios/vidutines kainos.

          Apskritai ka as turejau omenyje, kad cia kalba neina konkreciai apie Apple: yra ir kitu vietines rinkos brand’u, tas pats Qualcomm’as, kuriam is sito bus daug daugiau naudos, nei Apple’ui. Nematau, kuo Apple cia isskirtinis sioje temoje ir tiek, kad ji akcentuot reiketu.

  2. newdiamond parašė:

    cia tipo viskas legalu ? 😀 ateina jankis ir sako, tiems ir tiems nebegaminsi.
    Kitaicas sako ok ok, svarbu mums tik $$$ spausdink
    pasauline prekybos organizacija snaudzia kaip UN ir PSO ?
    cia toki pasauli turesime ?????

  3. Tinkinimas parašė:

    Pagarba JAV valdžiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.