Itin plonų nešiojamųjų kompiuterių kainos kovą ir balandį turėtų sumažėti iki 30%

IT naujienų portalas Digitimes.com., remdamasis mažmenine kompiuterinės technikos gaminių prekybą užsiimančių įmonių prognozėmis neseniai paskelbė, kad šiuo metu rinkoje egzistuojančių itin plonų nešiojamųjų kompiuterių (angl. Ultrabooks) kainos artimiausiu metu turėtų sumažėti nuo 20 iki 30%.

Toks žingsnis turėtų padėti išparduoti šiuo metu gamintojų sandėliuose gulinčius kompiuterius, kuriuose veikia šių įrenginių tipui tik iš dalies pritaikytais „Sandy Bridge“ procesoriais. Toks išpardavimas reikalingas atsižvelgiant į tai, kad „Intel“ pristatant savo naujausios kartos „Ivy Bridge“ platformą, skirtą būtent itin ploniems nešiojamiesiems pristatys šių metų balandžio mėnesį.

Tiesa kainų kritimas turėtų paveikti ne tik „ultrabook“ tipo įrenginius, tačiau ir standartinius nešiojamuosius bei stacionarius kompiuterius, kurie turi „Intel Core i5“ ir „Intel Core i7“ lustus. Tokių kompiuterių kainos šiuo metu rinkoje svyruoja nuo 746 iki 949 JAV dolerių.

4 Komentarai

  1. allieduser parašė:

    Lietuvoje turbūt tik pabrangs:D

  2. FastONE parašė:

    O kaltas bus Kubilius? Atsigaukit žmonės. Skytech visai normalios kainos ir vis kinta nuo rinkos

  3. ZigZag parašė:

    Nereikia pirkti didžiausiose parduotuvėse. Tokie tinklai, kaip Fortakas, Kilobaitas, Skytech visada reaguoja į rinkos kainas, o tokie kaip BMS, Avitela ir pan. visados nežmoniškus antkainius turėjo.

  4. Kiewliszki parašė:

    Na jau tik nenusišnekam.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.