Vaizdo plokščių tiekimą stipriai riboja GDDR6 atminties trūkumas

Jau girdėjome daug priežasčių, kodėl egzistuoja vaizdo plokščių trūkumas, o tai lemia labai dideles jų kainas. Prancūzų tinklapis „Cowcotland“, artimai bendraujantis su NVIDIA ir AMD partneriais gavo informacijos, kad rinkoje taip pat trūksta GDDR6 atminties. Nors seniau sakyta, kad taip pat trūksta GDDR6X atminties, bet šios atminties tiekimas yra geresnės būklės lyginant su GDDR6 atmintimi. NVIDIA taip pat yra sakiusi, kad trūksta substratų, reikalingų vaizdo plokščių gamyboje, o taip kitų komponentų.

„Cowcotland“ šaltiniai sako, kad situacija su GDDR6 atmintimi pagerės iki vasario mėnesio, tad iki tol gero vaizdo plokščių tiekimo nereikėtų tikėtis. Tai tuo pačiu lemia, kad AMD ir NVIDIA kiek atideda naujų modelių išleidimą, nes paprasčiausiai negali jų gaminti pilnu pajėgumu.

According to our sources, it will take weeks for the situation to return to normal, which means that the availability of all models will not improve until February, even by blocking the release of some models (such as the 6900XT Custom) […]
— Aurélien LAGNY, Cowcotland

Niekas nesako kodėl rinkoje trūksta GDDR6 atminties. Mes žinome, kad kompiuterių paklausa yra išaugusi dėl pandemijos, taip pat daugiau nuperkama ir vaizdo plokščių, – tai galėtų būti viena iš priežasčių. Taip pat nereikėtų pamiršti, kad 2020 metų antroje pusėje milijonais vienetų yra gaminamos naujos kartos konsolės, kurios irgi naudoja GDDR6 atmintį. Tad gal būt būtent dėl to rinkoje ir trūksta įvairių komponentų, nes viską superka „Sony“ ir „Microsoft“ konsolių gamybai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.