Vidutinio ir aukščiausio spartos segmento vaizdo plokštės dar brangs

Sunku suvokti, bet vaizdo plokštės dar brangs. Tikint naujausiomis prognozėmis, vidutinio ir aukščiausio spartos segmento vaizdo plokštės brangs 5-20 JAV dolerių. Tai nėra labai didelė suma, bet pridėjus ją ir prie taip išpūstų kainų ima suktis galva. Šis kainų kilimas yra išaugusių atminties kainų pasekmė. Tuo pačiu trūksta ir pačių grafikos procesorių.

Kaip žinome, šį kainų šuolį iššaukė kripto valiutų kasyba, kur naudojamas didelis kiekis vaizdo plokščių ir poreikis niekaip nemažėja. Žaidėjams vaizdo plokščių irgi reikia. Ypač išaugusi paklausa pastebima Kinijoje, kur labai populiarus „PlayerUnknown’s Battlegrounds“ žaidimas.

Manoma, kad toks nežymus kainų padidėjimas kripto valiutų kasėjų neatbaidys, tuo tarpu žaidėjai dar labiau galvos prieš pirkdami naują vaizdo plokštę.

Vaizdo plokščių gamintojai tiki, kad pirmame 2018 ketvirtyje pardavimai bus mažesni lyginant su ketvirčiu prieš tai. Skaičiuojama, kad pajamos 2018 metų pirmame ketvirtyje turėtų kilti lyginat su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus dėl išaugusių vaizdo plokščių kainų.

46 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Čia tiesiog tragedija. Nuėjus į pvz. Skytech, iš visų Nvidia 1070+ kortų, jie turi vos tris 1080 modelius. Neturi nei vienos 1070, 1070Ti ar 1080Ti. Kažkoks siaubas. Ir kuo toliau tuo baisiau.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Lietuvoj labai prasta situacija, kitur jų bent pirkti yra.

      • SoTOP parašė:

        Jo, man labai gaila kad joks rimtesnis tinklas iš vakarų nepadarė Baltijos šalyse savo padalinio. Būtų priežastis tiekėjams kainas mažinti, plius turėtų rimtesnį ir platesnį inventorių, nes dabar yra daug dalykų kurių pas mus nerasi. Be to gal „akcijos“ pavirstų tikrom akcijom.

        • newdiamond parašė:

          kam eiti i lietuva, kuri vos ant zemelapio matosi, kai tie tinklai uztenkamai turi pajamu savo gimtose rinkose

          • SoTOP parašė:

            Negalioja čia tokia sąvoka kaip „pakankamai“. Nes pakankamai buvo ir medžio viršūnėje Afrikoje su pora bananų rankoje sėdėti.

            • newdiamond parašė:

              na minti manau supratai. esu darbe susidures, kai uzsienio gamintojai net nenoredavo pasiulymu savo produkcijai siusti…dabar aisku laikai pagerejo, bet ne ant tiek, kad Ferrari salonas atsirastu Naujojoje Akmeneje

              • Love80sMusicz parašė:

                nuo viso to „autoritizuotas X/Z w.e pardavejas“ jau slykstu darosi. reklamuojasi neegzistuojanti dalyka kad tik prekes galetu iskisineti o uz ta suma nepasiulo zmonisko aptarnavimo nei pristatant nei su logisku garantinio termino pakeitimo laiku. cia ne man vienam lietuviskos reklamos per gerkle realiai lenda?

        • Lets Do parašė:

          Aš ėmiau tiesiai iš evga eu, net savaitė neužtruko kaip atsiuntė.

          • Love80sMusicz parašė:

            @lets do garantuotai gali ir susitarti kad pries siusdami siunta patikrintu ar nera faulty ja ispakuodami ir poto vel supakuodami nepalikdami defektu argi ne taip 🙂 ?
            draugas siuntes kede gyvenantis kitoje salyje is ak racing official saito. sutaupe 100euru ir dar paprase kad pries siusdami patikrintu ar nera kokiu nors defektu.

  2. YOman parašė:

    nesistebėkim. Jei kriptos ir toliau muš aukštumas tai situacija su plokštėm bus labai bloga

    • mafo parašė:

      Tu geriau pagalvok kas bus secondhand rinkoje kai visas tas marazmas su tais miningais subliūkš… tiesa ir šiaip kainos turėtų susitraukti.

      • IFeelYou parašė:

        Dar ilgai jis nesubliūkš, nes nemaža dalis žmonių iš to darosi didelius pinigus.

      • YOman parašė:

        mafo, aš gan neseniai kažkiek domiuosi „mainingu“ bet.. tokių kaip tamstos komentarų turbūt daugiausiai teko matyt. Kaip ten sako-„ilgai laukus, dar palauk“ 😉

        • mafo parašė:

          Nesakau, kad rytoj, bet sakau, kad perspektyvoje ta „valiuta“ bus sugriauta. Sugriauta centrinių bankų – ir tuos požymius aš jau matau. Pirmas žingsnis bus apmokestinimas, antras tiesiog uždraudimas. Mano manymu, tokia valiuta neturi pagrindo egzistuoti ilgalaikėje perspektyvoje, visų pirma dėl to, kad paremta „niekuo“, tik ją pešiančių veikėjų iliuzijomis ir elektra iš sienos, kuri kainuoja be kita ko realius pinigus. O antra – infliacija. Pastarasis reiškinys, bet kokią kriptovaliutą suvalgys anksčiau ar vėliau. Tereikia įsivaizduoti jog visi kompiuteriai vieną dieną įsijungia ir pradeda ją kepti… jau po mėnesio tų bitkoinų būtu tiek, kad jų niekam nebereikėtų ir bet koks prekybininkas atsisakytu už juos ką nors parduoti. Tas procesas jau vyksta, bet lėta forma. Taigi nesakau rytoj, bet netikiu, kad tam reikės dešimtmečio..

          • Atavar parašė:

            Akivaizdu, kad visiškai nieko nesuvoki nei apie blockchain, nei apie kriptovaliutas, nei kas šiuo metu vyksta. Tai kas vyksta su kriptovaliutomis dabar yra tik aisbergo viršūnė. Reik žiūrėt i technologiją, į roudmapus, į tai kas už to stovi. O stovi labai rimtos kompanijos, daugybe mokslinių institutų, rimti instituciniai investuotojai. Nors ir dabar jau yra veikiančių platformų, kurios generuoja realia pridėtinę vertę, tačiau 2018/Q4-2020m tokių jau bus labai daug. Ir tai labai stipriai palies daug ką aplink mus.
            Vis daugiau ir daugiau akcijų biržų paleidinėja ETF’us. Pavasarį tą padarys ir NYSE. O tai reiškia labai labai didelius pinigus kurie ateis į šitą rinką.

          • IFeelYou parašė:

            To mafo: Centriniai bankai jos tikrai nesugriaus, nes ji yra decentralizuota ir jos pilnai sukontroliuoti nėra ir nebus įmanoma. Centriniai bankai čia apskritai ne prie ko tiesa sakant. Tu paprasčiausiai nesupranti jos principo ir kaip ji atsiranda jeigu manai kad ją įmanoma sukontroliuot 🙂
            Pasakymas “uždraus valiutą” yra tolygus pasakymas “uždraus prostituciją”, “uždraus alkoholį” ir pan. 0 logikos.
            O dėl to kad ji niekuo neparemta tai iš vis į lankas. O doleris kuo paremtas? Gal 1960 m. dar ir buvo dalis dolerių paremta auksu, dabar iš esmės jis neparemtas absoliučiai niekuo.
            Bitcoin gali sumažėti ir “išnykti” vienu vieninteliu atveju, t.y. jeigu patys žmonės prarastų susidomėjima ja, bet nemanau kad tas kadanors artimiausiu meu atsitiks, nes 95% kriptovaliutos yra naudojamos juodojoje rinkoje plaut pinigams ir pardavinėt narkotikus, ginklus ir t.t.

          • mafo parašė:

            Na ateis laikas bus ir vaikas, nesinori daužyti jūsų iliuzijų 😉 Gal aš ir nesuprantu visko iki galo apie kriptovaliutas (arba gal tiksliau tai turbūt nieko – tas tai faktas), bet žinau viena, kol su bitkoinu į parduotuvę negali nueiti ir nusipirkti pieno ar išsivaryt ferario iš salono tol tai dar vienas išdūrimas. Viena valiuta žlugs atsiras kita, kol bus „durnių norinčių kasti“ tol atsiras gudručių kurie duos jiems kastuvą… Bet atsakymą jūs jau ir patys pateikėte: „jeigu patys žmonės prarastų susidomėjimą ja“ o praras tada kai supras jog naudos iš jos nėra. Galit gal man pasakyti ką įmanoma materialaus už bitkoiną Lietuvoje nupirkti?

            • IFeelYou parašė:

              Čia ne mūsų iliuzijos 🙂 Bent jau aš tai jų neturiu. Už Bitcoiną tiesa sakant gali nusipirkti labai daug, tiesiog matau kad labai mažai domėjaisi 🙂 Galima ir mašiną iš salono, ir atsiskaityt už tam tikras paslaugas. Taip pat per skelbimus Lietuvoje daugelis žmonių, ypač kurie kasa, už vaizdo plokštes laisvai priima bitcoinus. Man už R9 295×2 taip pat sumokėjo bitcoinais ir daugiau negu aš prašiau 🙂 Taip kad 🙂
              Linkomanijoje taip pat atsiskaitoma bitcoinais.

            • IFeelYou parašė:

              O šiaip Pasaulyje už dalį Microsoft e-servisų gali atsiskaityti Bitcoinais, TigerDirect, AirBaltic, Dell ir t.t.
              Aišku yra konvertavimo mokestis.

              • mafo parašė:

                Na aš turiu omenyje materealius dalykus o ne elektronines paslaugas, kurios pačios iš savęs yra virtualios ir jomis sotus nebūsi. Na paminėjai automobilius – tai realus man suvokiamas materealus daiktas – tik, kad aš dar negirdėjau, kad kuris nors iš automobilių gamintojų juos pardavinėtu už bitkoinus. Na ok gerbiami piliečiai, aš turiu savo nuomonę tuo klausimu ir nebūtinai ji yra teisinga (jos jokiu būdu neišsiginu, kol nesužinosiu, kad maximoj kasoj galiu dešros, baldų komplektą, viešbutį ar PC skyteche ir pan.. už bitkoinus nusipirkti) ji tik paremta mano nuojauta ir patyrimu, kuris nėra labai platus, tad ačūs už diskusiją, sėkmės kasant, ir šią temą darau (nes jaučiu, kad būsiu tuoj įspraustas į kampą 🙂

                • IFeelYou parašė:

                  Tai nieks nesako kad Tavo nuomonė nėra teisinga 🙂 Šiaip diskutuojam ir tiek. Automobilių kaina dažniausiai yra labai didelė, ypač prabangių, todėl jiems bitcoino kursas nėra labai reikšmingas, kadangi transakcija įvyksta pakankamai greitai. Internete yra tų salonų, kurie pardavinėja kontaktai. Taip pat forumuose galima pasiskaityt apie nupirktus automobilius. Dažniausiai tai prabangūs variantai, išskyrus gal kelias Toyotas.
                  O šiaip aš pilnai sutinku kad šiuo metu yra pučiamas burbulas, daroma milžiniška reklama siekiant pakelti bitcoino kainą ir t.t. Bet reikia žvelgt giliau. Bitcoinas gali bankrutuot, bet pati kriptovaliutų esmė vargiai, kadangi pati idėjos esmė yra labai gera ir teisinga – tai atsiribojimas nuo centrinių bankų, anonimiškumas, saugumas ir t.t.

          • kernel_panikuoja parašė:

            Geriau jau jaunimas kriptovaliutom uzsiemes buna, nei eina nuo golfu moldingus lupyt ir per skelbiu.lt pardavinet 😀 Pati technologija niekur nedinks ir niekas jos nesuzlugdys, tik klausimas, koks ilgainis ekonominis kontekstas nusistoves su ja. As nesu sios srities zinovas, bet kiek zinau, tai pavyzdziui, dabartinis bitcoin’as nelabai tinka mainstream naudojimui del performance ir kainu, bet protokolus galima update’inti ar pakeisti, o poreikis tai bus.

            • IFeelYou parašė:

              Visiškai pritariu.
              Mainstreaminiam naudojimui jis sunkiai tinka, nes bent jau kol kas yra labai nestabilus, ir kursas per dažnai kinta. Todėl pvz. kavos nusipirkti būtų sunku – nes paprasčiausiai kol tu ją pirksi jos kaina gali pasikeisti 🙂 Aišku yra kavinių kurios taip pardavinėja, bet čia daugiau reklamos sumetimais manau. O šiaip jeigu nusistovėtų kaina ~10.000 eur tai būtų labai šaunu ir tikrai dalis prekybininkų ją su mielu noru priimtų, nes jiems nereikėtų mokėti bankui mokesčių nuo kiekvienos transakcijos kaip šiuo metu.

            • koloniukas parašė:

              Psu nulis ir gpu 000.. 😀

  3. newdiamond parašė:

    https://www.amazon.de/KFA2-GeForce-Gaming-Grafikkarte-GDDR5X-schwarz/dp/B01GEML1AU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1515156574&sr=8-1&keywords=kfa2+gtx+1080

    Kam nereikia uber buber rgb ir rankos storio radiatorius turinciu ir kainuojanciu po 800 eur 🙂

    Anksciau net maziau nei 500 eur buvo

    • mafo parašė:

      newdiamond sakyk ar jie iš Amazon.de į namus pristato ar reikia į kokį paštą bėgti atsiimti? Nesu bandęs dar pirkti, bet pasiėmiau neperseniausiai kreditinę tokiems reikalams tai knieti išbandyti.

      • YOman parašė:

        į namus, po parašu. Ir iš De, ir iš Uk, ir net iš USA 😉

      • Love80sMusicz parašė:

        i namus gali siusti amazon.de per kurjeri(amazon kaip selleris) su expedited delivery-skubios siuntos, su prime access greiciau siuncia pagal viska lyginant be prime pasirinkus ta pati. oro pastu is uk i vokietija kelna persiunte mic’a nuo 8-9val uk laiku(~11val vakaro uk). vokietijoje buvo apie 5a ryto uk laiku. lietuvoje biruliskese pas UAB UPS-skubios siuntos ~8-9ryto kita darbo diena.
        kaip be amazon prime del siuntimo laiko per expedited negaliu atsakyti nes amazon labai rupinasi savo vartotojais turinciais ta statusa viska issiuncia greituoju ir nereikia amzinybe laukt. kiek pamenu nuo uzsakymo nebuvo praejusios net 72val iki kol issiunte 🙂
        paprastos siuntos lyg ir i lietuva keliauja i lietuvos pasto vietinius centrus bet tai ilgiau ir uztruks preliminariai.

      • Love80sMusicz parašė:

        papildau zemiau esantiji komentara. su tokiu uzsakymo variantu amazon negali nevykdyti salygu kadangi expedited siuntos tipas yra dukart brangiau beveik apmokamas negu standartinis amazon prime siuntimo budas. taigi jeigu mokejai 7eurus uz iprasta siunta. 15euru kainos skubi siunta oro pastu.
        taip pat gavus preke anksciau nei nustatytas terminas gali nusikelti laika i patogia diena kuri upslietuva yra laikoma darbo diena. ir tau uz tai nereikes apmoketi papildomai uz pristatyma kol siuntos pristatymo/atsiemimo laiko limitas nera pasibaiges. o del sito nukelimo patarciau susikambinti telefonu 🙂 tada tiesiogiai pazymes kad nori nukelti i kita darbo diena bet tuo atveju reikes buti namuose kadangi kurjeris neturi galimybes issiusti sms zinutes su preliminariu siuntos pristatymo laiku o tik paskambinti.
        ju kurjeriai esantys nesiuncia sms zinuciu o kai siunta buna gauta ups ofiso kaune/klaipedoje ar vilniuje tau ateina sms zinute kad ta darbo diena ja pristatymas i namus-laikas nebuna nurodomas.

      • mafo parašė:

        WOW, čia jau kaip naudojimosi instrukcija gavosi 🙂 Ačūs visiems…

  4. Heloxx parašė:

    Lietuvoj kainos tai patyliu, pries metus pirkau Gigabyte gtx1070 mokejau 420e lietuvoj kainavo tada 470, dabar 600e identiska kosmaras

    • Guja parašė:

      Visi žinome kas dėl to kaltas.Prisipažinsiu-esu tikras lietuvis bent šioje vietoje.Mane visuomet džiugina bet kokia žinia apie kripto valiutų kurso kritimą,jog kaškuri šalis uždraudžia TAI ir .t.t..Laukiu,nesulaukiu kada vieną gražia dieną VISA TAI sprogs kaip muilo burbulas..Deja,kol kas nepanašu jog TAIP nutiks,nors..

    • newdiamond parašė:

      na galime pasidziaugti, kad dabar europa mums tikrai atvira internete

  5. zirnis parašė:

    Jauciu, kad konsoles suklestes, nebent ir su jom pradetu mininti.

    Kalbant apie kainas pas mus, tai kalte visa gamintojams, kad tokias rinkas laiko atrarusemis. HW turbut nera ta kategorija, bet pvz telefonai tikrai einama preke ir egzistuoja oficialus pardavimo kanalai
    https://www.15min.lt/mokslasit/straipsnis/technologijos/kodel-identisku-telefonu-kainos-lietuvoje-ir-vokietijoje-skiriasi-simtais-euru-646-763394

    „Kainodaros principus skirtingoms rinkoms nustato pats „Samsung“ ir taip yra su visomis brandinemis prekemis.. Labai noretusi, kad ES uz tokias zmoniu segregacijas pripaisytu baudu visiem butines chemijos, kosmetikos, technikos, maisto prekiu ir pan. gamintojams

    Papildau: turejau xiaomi net neskirta musu rinkai, buvau gaves 25GB serverio vietos, turiu Huawei pirkta oficialiai – musu regionui jie net neduoda serverio vietos, dar antra pats modelis yra nukarpytas lyginant su pigesniu kinu rinkai skirtu p10 lite.

    • Love80sMusicz parašė:

      lietuvoje apskritai preke parduodama be visu navarotu, vienintelis variantas yra jas siustis tiesiogiai is uzsienio pvz amazon.de ar .co.uk tada gausi 1:1
      prekybininkai uz 5eurais sumazinta kaina „apkarpo“ garantini arba pakeicia salygas ir t.t. ju manymu „taip geriau“ mano nuomone… 5eurai bet atimti kas svarbiausia yra tiesiog tyciojimasis. cia taspats kas geri alu ir nerasti alkoholio nei laso arba chemija vietoj laipsniu vyne kad tik sutaupytu tiekejas/prekybininkas kelis eurus zmonius sveikatos saskaita.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.