Vokietija: Naudokite bet ką, tik ne IE

Vokietijos vyriausybė oficialiai kreipėsi į visus interneto vartotojos ir juos paragino, kad jie nenaudotų Internet Explorer naršyklės, o pasirinktų kitą, nes ši neužtikrina visaverčio saugumo.

Kaip žinia, visai neseniai per interneto paieškos sistemą Google buvo įvykdytos atakos, o net pats IE platintojas ir plėtotojas, korporacija Microsoft pripažino, kad iš dalies yra dėl to kalta. Tiesa, korporacija sakė, jog atsisakyti naršyklės nereikėtų, o naujausi atnaujinimai dar labiau padidins naršyklės saugumą. Nepaisant to, Vokietijos valdžia tikina, kad net padidinus Internet Explorer apsaugą ji nebus tokia saugi ir patikima, kokios gali būti konkurentų naršyklės, kaip Mozilla FireFox ar Google Chrome.

Microsoft teigia, kad Google sistemos ataka buvo nukreipta ne prieš vartotojus, o prieš specifinius tinklus. Kompanija taip pat paprašė vartotojų visiškai padidinti saugumo lygį IE naršyklėje, tačiau atlikus šį veiksmą iškyla keletas problemų, dėl kurių nuogąstauja vartotojai – net ir neužkrėsti tinklapiai blokuojami, o naršyklės funkcijos yra apribojamos.

6 Komentarai

  1. kiks parašė:

    Seniai laikas… Užmiršt ją visiškai reiktų, jei Microsoft nesugeba šitiek metų sukurt naršyklės bent vidutiniškai palaikančios WEB standartus….

  2. corehead parašė:

    man tai nepatinka kai ant microsoft stumia bet kas uz bet ka, bet siuo atveju sutinku su Vokietijos vyriausybe ir su kiks nuomone, Microsoft tikrai pjauna gryba su savo IE…

  3. SB parašė:

    corehead>Dalykas, dėl kurio praktiškai palaikau Microsoft – Xbox 360 ir Xbox Live. Super.

  4. Ambient parašė:

    pritariu komentuojantiems, bet visviena naudosiu IE 🙂 jeigu kas nores kazkur isilauzt, tai isilaus pasinaudoje ne tik IE skylem.

  5. Deft parašė:

    Kvailas požiūris, čia tas pats kas, kam tos antivirusinės, jei norės virusas įlys 😀 O dėl to kažko, tai skirtumas tas jei ir norės kas įsilaužt tai skirtumas turbūt bus įsilaužėjo amžius nuo 13m iki 30+ atitinkamai ką naudosi 😀

  6. Ambient parašė:

    pas tave taip pat kvailas poziuris i amziu, o koks skirtumas ar pas tave 13 ar 30+ metu isilaus? faktas tas kad isilauz 🙂 o ka jau ten pas tave kompe pridarys, cia jau atskira tema.. 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.