Western Digital gali įsigyti Hitachi? (Atnaujinta)

Viena iš daugiausiai kietųjų diskų pasauliniu mastu parduodančių kompanijų Western Digital, dar žinoma tiesiog WD santrumpa, paskelbė apie planus įsigyti savo konkurentą Hitachi ir taip sustiprinti pozicijas kietųjų diskų rinkoje.

Teigiama, jog sandorio suma siektų 4,25 milijardus JAV dolerių. Už japonus Hitachi Western Digital sumokėtų 3,5 milijardus JAV dolerių, o kitą sumos dalį Hitachi savininkai gautų kaip Western Digital kompanijos akcijas. Taip pat du Hitachi valdybos nariai galės patekti į bendrą kompanijų direktorių tarybą.

Galime priminti, kad tiek Western Digital, tiek ir Hitachi gamina kietuosius diskus staliniams, nešiojamiesiems kompiuteriams bei serveriams. Neaišku, kokie susiliejus kompanijoms Hitachi modeliai išliks rinkoje, bet viena aišku, kad WD asortimentas kiek padidės.

Atnaujinta: Western Digital ir Hitachi kietųjų diskų padalinys patvirtino susijungimą. Tiesa, sandėris turėtų būti baigtas tik trečiajame šių metų ketvirtyje, o Hitachi kietųjų disko padalinio vadovaujantis pareigūnas Styvas Milliganas taps WD prezidentu, o kiti du Hitachi valdybos nariai galės patekti į bendrą kompanijų direktorių tarybą.

5 Komentarai

  1. Atavar parašė:

    SB nzn is kur tu trauki naujienas, bet jos kartais buna \"nenaujienos\" ir labai jau \"iskastruotos\".

    1) Sanderis jau patvirtintas abieju kompaniju direktoriu tarybu. Taigi \"gali isigyti?\" deretu keisti i \"isigijo\" be klaustuko. Beje kompanijos prezidentu taps dabartinis Hitachi GST vadovas.
    2) WD perka ne Hitachi, o Hitachi GST (Global Storage Technologies) padalini.

  2. SB parašė:

    Atavar>1. Ne, neisigijo. Sanderis bus baigtas tik Q3. 2. Mes ir kalbame apie kietuosius diskus.

  3. Crunk parašė:

    tai kaip suprantu suprastes wd kietuju disku kokybe :l

  4. Atavar parašė:

    SB> Na taip, as irgi issireiskiau netiksliai. Sanderis is tiesu nera baigtas, taciau ir klaustuko jau nera…

    Crunk> Vienareiksmiskai pageret turetu WD kokybe, o ne suprastet. Vien ko verta visa palete IBM patentu HDD srityje, kuriuos Hitachi pereme kartu su IBM HDD padaliniu, jy isigydama.

  5. SB parašė:

    Atavar>Taip, tavo tiesa, del to pridejau atnaujinima. Visada prasom pakomentuoti naujiena ir taip toliau, jei kas neatitinka. Su mielu noriu ja atnaujinsiu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.