„Xiaomi“ pateko į JAV juodąjį sąrašą dėl sąsajų su Kinijos kariuomene

JAV valdžia baigiantis Donald Trump administracijos valdymui praneša, kad Kinų „Xiaomi“ elektronikos kompanija yra įtraukiama į juodąjį sąrašą dėl sąsajų su Kinijos kariuomene. Tuo pačiu nurodoma, kad JAV piliečiai negali investuoti į šią kompaniją, o turintys „Xiaomi“ akcijų jas turi parduoti iki 2021 metų lapkričio mėnesio. Nors „Xiaomi“ ir pateko į juodąjį sąrašą, šiai kompanijai nedraudžiama naudoti JAV technologijas, kaip „Huawei“, kuri negali naudoti ar įgyti JAV technologijų.

JAV valdžia sako, kad „Xiaomi“ dalyvauja Kinijos kariuomenės įrangos ir technologijų tobulinime bei yra viena iš devynių Komunistinės Kinijos kariuomenės kompanijų. „Xiaomi“ į kaltinimus atsako, kad kompanija teikia paslaugas ir produktus tiek civiliniam, tiek verslo sektoriams. Taip pat priduriama, kad kompanija nėra Kinijos kariuomenes nuosavybė ir nėra jos valdoma. Kad ir kaip ten būtų, bet rinka dėl „Xiaomi“ įtraukimo į juodąjį sąrašą sureagavo neigiamai ir kompanijos akcijos nukrito 10 %.

15 Komentarai

  1. StrelokRTX parašė:

    Nu trump’ui išvis stogas nuvažiavo. Xiaomi net neparduoda telefonų JAV ar neprekiaujama USA stock market. Juokinga, kad pati Jav kariuomenė iš kinijos perka daug įrangos.

  2. Narkaty parašė:

    Tegul tik JAV džiaugiasi, kad kiniečiai gamina jų apple produkcija, o tai patiems įves sankcijas ir praras pigia darbo jėga kuri dirba po 16h per diena.

    • neblogai parašė:

      Kinai ne tiek ‘gamina’, tačiau iš esmės tik surinkinėja; kiniškos dalys Apple telefone sudaro vos ~5% (pagal kainą). O jei dėl atsiradusių muitų įmonės ims iškeldinėti surinkimą į kitas pigias šalis- tai tik į gera. Ir saugiau, ir šiaip protingiau surinkinėti demokratiškose šalyse, pvz Indijoje, tuo pačiu paremiant jas, o ne problema betampančią Kiniją.

  3. bronius parašė:

    Siandien kinija gamina USA rytoj India ar kita Azijos salis, dede Semas issitrauks didele juoda sankciju lazdele ir jau niekur nepabegsi, gali saukti ir rekt kiek nori… Kol doleris absoliuciai dominuoja, tol USA uzsako muzika… p.s. Per artimiausius 60-70metu niekas sitam fronte nepasikeis….

  4. Laimius parašė:

    Teisingai ir daro. Pati Kinija nenori būti fabriku. O dabar pats metas stengtis nukreipti gamyba ir surinkimą į kitas šalis ir taip sušvelninti pasekmes jei kiltų konfliktas. Kinai jau nebėra tokia pigi jėga.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.