Keičiam „ASUS ROG Strix RX Vega 56 OC Gaming“ į „TUF Gaming RX 6800 OC“

Intro

Labai tikėtina, kad esame pirmieji, kurie paruošė šiandien testuojamo produkto recenziją. Kodėl? Paieškos sistemos nenurodo jokios „ASUS TUF Gaming RX 6800 OC“ apžvalgos. Įmanoma, kad visoje Lietuvoje fiziškai tėra vienintelė TUF vaizdo plokštė ir ji randasi pas mus. Pakalbėti bus tikrai apie daug ką – tai dar „neatrasta“ vaizdo plokštė. TUF reprezentuoja žemesnės pakopos prekinį ženklą, todėl bus įdomu įvertinti aušinimo sistemą. Priedo išbandysime SAM (Smart Access Memory) technologiją, kuri ASUS X570 platformoje pasirodo veikia netgi be „Ryzen 5000“ serijos procesoriaus. Ją sėkmingai aktyvavome su „Ryzen 7 3700X“. Papildomai atskleisime problemas, kurios iškilo ne tik bandant perjungti BIOS režimą, bet ir pirmą kartą bandant Ray Tracing su AMD vaizdo spartintuvais. Nors visų RX 6800 šeimos vaizdo plokšių sparta jau žinoma (aišku kokiems „GeForce RTX“ modeliams jie prilygsta ir varžosi), tačiau niekas rimtai nevertino šuolio nuo RX Vega 56 iki RX 6800. Nors šias AMD vaizdo plokštes skiria viena karta (RX 5700), tačiau jos yra savotiškai panašios. 2017 metais RX Vega 56 buvo „vicečempionė“ – už ją spartesnis buvo tik flagmanas RX Vega 64. Šiuo metu RX 6800 pagal spartą yra trečiasis vaizdo spartintuvas AMD portfelyje, todėl artimų sąsajų tikrai yra. Patikrinkime, ar TUF Gaming RX 6800 OC garantuos didesnę spartą 4K raiškoje, nei RX Vega 56 naudojant 1440p raiškoje?

Viršuje RX 6800, apačioje RX Vega 56 – abi ASUS kūriniai

13 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Testų vienoj apžvalgoje daugiau nei pas Hardware Unboxed 😀

  2. Asara parašė:

    Ir malačius, taip isigilina ir viska aiškiai mum vartotojams išdėsto

  3. Vegitas parašė:

    Isvada paprasta, liekam su 1080ti 😉

  4. Kubus parašė:

    Ačiū už apžvalgą.
    Bet dabartiniu metu kai negalima nusiprikti gpu, ar verta apie jas domėtis?taip, tai įdomu. Bet, suprantu kai, perskaitau prekės apžvalgą, man patiko, nuėjau nusipirikau. O dabar.. Ar jūs priversti rašyti tokias apžvalgas. ar it naujienos turi savo nuomonę, poziciją?

    • adex parašė:

      nepainiok apzvalgos su reklama, suprasciau tavo pozicija jeigu tai butu reklama, nes tada jau tikrai pointless butu daryti reklama nesamam produktui. o cia tiesiog apzvalga, ir turbut >95% ja skaitanciuju net nesiruosia pirkti, o uzmeta aki i tai kas vyksta technologiju pasaulyje, nes jiems tai elementariai idomu. kad butu idomu ziureti krepsini ir tuo megautis irgi nebutina pastatyti puse algos topsporte, tiesiog ziuri savo malonumui. taip ir cia, skaitinejiesi ir domiesi savo malonumui ir smalsumui patenkinti

    • BC00 parašė:

      Aš pats gamintojų klausiau „kam jums dabar šitų plokščių publikacijos“? Atsakymas buvo toks, kad daiktas naujas ir ne tik, kad reikia publikacijos, bet ir dar kuo greičiau. Taip, kad net patiriam spaudimą, nors parduotuvės ir tuščios 🙂

  5. vycius9 parašė:

    Labai puiku.. Kuo daugiau naujovių, apžvalgų ir testų tuo geriau. Ir nebūtina viską pirkti.
    toks ir turi būti technologijų inovatyvus portalas.

  6. EgidijusL parašė:

    Patreon neturi technews.lt ? 🙂

  7. TomasP parašė:

    Seniai norėjosi savo Vega 56 atnaujinti į 6800 ar 6800XT, bet pamačius kainas ir tuščias parduotuves dingsta noras.
    Smagu matyti AMD konkurencinga abiejuose frontuose.
    Pasiūlymas RT testų, nes RT yra iki šiol bibių kamazas nuvirtęs nuo kelio.

  8. BC00 parašė:

    TPU paleido 6800 Strix, kuri turi tą patį aušinimą kaip TUF, apžvalgą. Patvirtintos didelės idle sąnaudos, bet Performance ir Quiet BIOSai kaip ir veikia, nors Strix ir TUF naudoja tą pačią BIOS versiją. Su Quiet BIOS pas TPU fanai sukasi 800 – 1000 RPM, panašiai ką kartą pavyko gauti man su Performance BIOS. Kažkokia mistika, bet faktas, kad ASUS performina visose kategorijose.
    https://www.techpowerup.com/review/asus-radeon-rx-6800-strix-oc/33.html

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.