Yra bent trys „Vega 10“ grafikos procesoriaus paketo variantai

Gal jau seniau matėte diskusijas įvairiuose tinklapiuose apie tai, jog gauti apžvalgininkų „Radeon RX Vega“ modeliai turi kiek kitaip atrodantį grafikos procesoriaus paketą, į kurį įeina pats grafikos procesorius ir HBM2 atmintis. Dabar paaiškėjo, kad yra bent trys „Vega 10“ variantai.

1 variantas
Epoxy resin
Pagaminta Taivane
Skirta: Radeon RX Vega 64
Samsung HBM2
2 variantas
Resinless
Pagaminta Pietų Korėjoje
Skirta: Radeon RX Vega 56
SK Hynix HBM2
3 variantas
Resinless
Pagaminta Taivane
Skirta: inžinerinėms plokštėms

Kyla natūralus klausimas kas tai per variantai ir kuo jie skiriasi. O tai tik skirtingose gamyklose surinktas galutinis „Vega 10“ paketas (Grafikos procesorius su HBM2 atmintimi ant silicio pagrindo). Šie paketai turi tik menkus skirtumus komponentų aukštyje. Kaip pranešama, HBM atmintis yra 40 μm žemiau nei grafikos procesorius, bet AMD sako, kad šis skirtumas nesudarys problemų ir karštis nuo atminties pasišalins per termo pastą. Kitas skirtumas yra tas, kad pats grafikos procesoriaus aukštis gali skirtis 0.1 mm. Nors tai atrodo menkniekis, bet AMD partneriams, kuriantiems savo patobulintas vaizdo plokštes, gali kilti problemų montuojant savo aušinimo sprendimus. Kai kurie gamintojai, neva eksperimentuoja su įvairiais varžtų ilgiais, kad išgautų stabilų aušinimą net esant grafikos procesoriaus aukščio pokyčiams. Nereikia pamiršti, kad visas aušintuvas dar liečiasi ir su maitinimo grandine. Nežymus aukščio pokyčiai problemų gali sukelti ir čia.

4 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Atmetus visus nusivylimus ir labai nerimtą AMD elgesį su VEGA susijusiais įvykiais..nuojauta kužda, kad AMD kurį laiką abiem frontais neturės rimto pasipriešinimo nVidia ir Intel.
    Kol susitvarkys su Radeon, išsisems Zen1,2,3 potencialas, tada Intel pristatys kažką naujo, ką vėl reiks vytis.. ir taip toliau…

    • IFeelYou parašė:

      AMD grafikos ir procesorių padaliniai yra visiškai skirtingi.
      Nelabai supratau kas ten išsisemti turėtų? AMD lenkia Intel kokiais 30-40% žiūrint pagal kainos/spartos santykį. Su Intel spartos padidėjimu, tai dar 10 metų semsis kol Intel priartės.

      • Maariux parašė:

        Nėra skirtumo kaip padaliniai pavadinti. Viskas priklauso tai pačiai kompanijai.
        IPC spartos pranašumą turi Intel, jiems tereikia pamažinti kainą (manau, kol kas to nedaro dėl ir taip stiprios paklausos). Tačiau kol tarp IPC nėra didelės prarajos, vieni ir kiti gali žaisti su kaina iki tam tikro lygio.
        Su savo resursais AMD užtruko apie 6-7 metus kol nušlifavo Zen. Su intel resursais nauja architektūra gali būti pristatyta gerokai sparčiau.
        Visa tai tik spekuliacijos ir įžvalgos. Viskas gali keistis kardinaliai, priklausomai nuo to, ties kuo kompanijos tyliai dirba.

        „Nelabai supratau kas ten išsisemti turėtų?“ – ankščiau ar vėliau suprasi 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.