420 mm „ARCTIC Liquid Freezer II“: dar didesnis prieš ir taip didelį

Išvados

Reikia pripažinti, kad „Liquid Freezer II“ šeimos flagmanas, 420 mm modelis, nenustebino tiek, kiek stebina pati kompanija ARCTIC. Jeigu lyginsime 360 mm ir 420 mm „Liquid Freezer II“ AIO sistemų efektyvumą, nepanašu, kad pakeista tvirtinimo sistema (pradedant trečiu leidimu) atlieka kažkokį vaidmenį, kadangi efektyvumo skirtumas minimalus. Iki @4,7 GHz/1,28 V paspartinto „Ryzen 7 5800X“ pikinė ir vidutinė temperatūros sumažėjo 1-2 °C. Ir jeigu įvertinsime, kad 140 mm P14 PWM ventiliatoriai yra triukšmingesni už mažesnius 120 mm įrenginius, nepaisant beveik tokios pat kainos 420 mm „Liquid Freezer II“ nedaro įspūdžio. Aišku nereikia pamiršti, kad konkurentų (NZXT, „Corsair“ ir t.t.) sistemos yra nepalyginamai garsesnės.

Iš pakoreguoto (offset metodo) montavimo turbūt tikėjomės mažiau nei iš 420 mm AIO gabaritų, tačiau optimizuota vandens bloko pozicija čipelių atžvilgiu davė puikių rezultatų. Pikinė „Ryzen 7 5800X“ temperatūra buvo sumažinta beveik 4 laipsniais pagal Celsijų, o vidutinė beveik 3 °C. Dar kiek didesnis vidutinių temperatūrų skirtumas (3,6 °C) susidarė paspartinus „Ryzen 7 5800X“ iki @4,8GHz/1,3 V.

Taigi kuom stebina pati ARCTIC? Paskutiniu metu gamintojas panaikino iš esmės visus turėtus „Liquid Freezer II“ sistemų trūkumus: prailgino garantiją nuo 2 iki 6 metų, už nedaug didesnį įkainį pasiūlė (A)RGB modelius, maža to, dėka patobulintos montavimo sistemos sugebėjo padidinti savo AIO efektyvumą. Tiesiog BRAVO.

2 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    Min 55c, čia idle, ar tiesiog po testo nespėjąs atvėst? kažkiap keista, kad 5900x su NH-D15 idle 45c su 50% pwm

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.