600 W „Enermax RevoBron“: bronza su aukštesnės prabos danga

Specifikacijos

„RevoBron“ šeimoje yra trys skirtingos galios maitinimo šaltiniai: silpniausias 500 W, viduriukas 600 W ir galingiausias 700 W. Maitinimo šaltiniai gali dirbti 100-240 įtampos tinkluose ir visą galią atiduoti aplinkos temperatūrai siekiant 40 °C. Visi modeliai turi po dvi +12 V linijas. Mūsų apžvegiamo 600 W galios maitinimo šaltinio atveju linijose yra po 30 A, o jų bendra galia siekia 600 W, kas atitinka 50 A. Pirmąja +12 V1 linija maitinamas procesorius, kai per +12 V2 energija aprūpinama vaizdo plokštė. Iškart pasakysime, kad antrajai linijai priklauso abu PCIe kabeliai ir tai nėra gerai. Kaip visada, mažosioms linijoms priekaištų nėra. +5 V stipris siekia 18 A, +3.3 V – 22 A. Kombinuota galia siekia 120 W. Į maitinimo šaltinį integruotos standartinės OVP, UVP, OCP ir SCP apsaugos, taip pat papildoma OPP. „Enermax“ aplenkė OTP, apsaugančią įrenginį nuo perkaitimo. Matyt gamintojas labai pasitiki savos gamybos 120 mm ventiliatoriumi, tikėdamas, kad Twister Bearing guoliai nesuges anksčiau nei jiems tai leidžia padaryti 160 000 valandų MTBF sertifikatas. Visgi apsaugą nuo perkrovos (OPP) būtų protinga nustatyti pakankamai žemai OTP apsaugos neturinčiame maitinimo šaltinyje tam, kad OPP suveiktų anksčiau nei dėl kritinės temperatūros būtų pažeisti PSU komponentai. Būtinai patikrinsime, ar išvis nors koks galios rezervas buvo paliktas.

Aušinimui „Enermax“ pasirinko savos gamybos 120 mm ventiliatorių, kuris neturi pasyvaus aušinimo režimo, tačiau palaiko DFR (Dust Free Rotation) technologiją, leidžiančią ventiliatoriui prieš kiekvieną sistemos įjungimą 10 sekundžių maksimaliais sūkiais suktis į priešingą pusę. Tokiu būdu nuo aušinimo įrenginio pašalinamos dulkės potencialiai prailginant guolių tarnavimo laiką.

Modelis Enermax RevoBron
Galia 600 W
Efektyvumas 80+ Bronze
Maksimali galia prie temperatūros 40 °C
Atjungiamų kabelių savybė +
Pusiau pasyvus aušinimo režimas
+12V1 30 A
+12V2 30 A
Kombinuota +12V galia 600 W
+5 V 18 A
+3.3 V 22 A
Kombinuota +5 V ir +3.3 V galia 120 W
Apsaugų paketas OVP, UVP, OCP, SCP, OPP
Aušinimo įrenginio skersmuo, mm 120
Išmatavimai, mm 150 (P) x 86 (A) x 140 (G)
Garantinis aptarnavimo periodas, mėn 36 (Lietuvoje 36 mėn)

Kad „RevoBron“ nėra pilnai modulinis nusivilti nereikia – prie maitinimo šaltinio „pririšti“ tik du kabeliai: ATX24V ir EPS12V. „Enermax“ nurodo, kad pirmojo ilgis 600 mm, antrojo 700 mm. Pakankami ilgiai prakštikai visoms vedimo situacijoms bet kokiame korpuse. Reikalai prastėja pažiūrėjus į šių ribbon kabelių dizainą. Du pluoštai, sudarantys EPS12V dar nieko, tačiau penki pluoštai ATX24V kabelyje – per daug. Dirbti su tokiu kabeliu tikrai nepatogu.

Keliaukime prie PCIe kabelių. Tai taip pat ribbon tipo kabeliai. Kiekvienas iš dviejų kabelių turi po porą 6+2-pin jungčių, tarp kurių yra 150 mm atstumas. Kabelių storis 18 AWG. Šių dviejų faktų kombinacija reiškia, kad naudojant galingą vaizdo plokštę reikėtų naudoti abu kabelius. Žinodami, kad abu PCIe kabeliai priklauso +12 V2 linijai, kurioje yra 360 W (neoficialiai kažkiek daugiau iki kol suveiks OCP apsauga), gauname nebe rekomendaciją, o pavojaus signalą. Su „Vega“ vaizdo plokšte šis PSU greičiausiai nesusitvarkys, nors kombinuota +12 V galia siekia visus 600 W. Garantija, kad „RevoBron“ neatlaikytų ir kažko panašaus į R9 290(X) „CrossFire“ režimą.

600 W galios „RevoBron“ priklauso aštuonios SATA jungtys ir keturios Molex. Kombinuotų kabelių nėra. Po keturias SATA jungtis keliauja ant dviejų kabelių ir visos keturios Molex ant kito kabelio. Tarp jungčių išlaikomi 150 mm atstumai. Galime pagirti „Enermax“, kad vartotojas gauna ir tiesių ir 45° kampu pakreiptų SATA. FDD jungtis yra prijungiama atskirai prie Molex – blogas pavyzdys iš FSP neimamas.

 

8 Komentarai

  1. Marichuana parašė:

    http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story5&reid=548

    Lietuviai gauna revobronus su geresniais kondensatoriais? Ar tiesiog didesnės galios revobronai gauna 85 laipsniams reitinguotų kondikų?

    Bet kokiu atveju, maitblokis vertas dėmesio. Gaila, nėra silpnesnio nei 500W modelio. Bent jau Skyteche.

    • BC00 parašė:

      Tikslaus atsakymo nežinau dėl 85 C kondensatorių (reikėtų klausti gamintojo dėl to konkretaus atvejo), bet kad varijuoja pačių kondensatorių gamintojai tai tikrai taip. Gali pakliūti abu Nippon, vienas Nippon, kitas Nichicon (mūsų atvejis), abu Nichicon… Bet tai neesmė – visi japonai.
      500 W pats silpniausias, silpnesnio jokia parduotuvė neturės 🙂

  2. Martynas90 parašė:

    Buvau pasiskolinęs iš BC00 šitą daiktą, tai man užkliuvo „girdimas“ fan’o garsas idle. Nesupraskit klaidingai, maitblokis palyginti tikrai tylus ir absoliučiai daugumai neužklius, bet aš tikėjaus, kad jo visiškai nesigirdės (nesigirdės ir turiu omeny nesigirdės, t.y. prikišus ausį per 10 cm – nieko :D).

    O šiaip, IMO, vienas geresnių value maitblokių.

    • Stipena parašė:

      Per 10cm… com’ on man per tiek atstumo aš ir Silent Wings 3 ventiliatorius girdžiu, nors šiaip jie negirdimi.

      • Martynas90 parašė:

        Nu gerai, kad ir per metrą 🙂
        Kaip tu juos girdi, jei jie negirdimi? 😀 Nežinau, mano Silentium pc vienintelis ventas ~400 rpm absoliučiai nesigirdi.
        Anksciau turėjau ir Noctua, ir Silent wings, irgi 400-500rpm su pusiau pasyviais maitblokiu ir gpu, be hdd, tik ssd, tai įjungi kompą ir nieko negirdi, tas pats kas neįjungęs, kambary gali girdėti tylą 😀
        Jokie trafų zyziant negirdėt 🙂

        P.S. Netgi kolonkių ieškojaus visiškai nezyziančių 😀

        • Stipena parašė:

          Tai aš Silent Wings laikau ant max 1450rpm ir jie vos girdimi prikišus ausį, apie 500rpm išvis nė kalbos negali būt apie garsą. Dar turiu atliekamą Fractal Design Dynamic GP14 ventiliatorių, kurį ištiesus per rankos atstumą tyliam kambayj vos begirdi. Tiesa korpuse jie labiau girdimi iš 2m atstumo kai paleidi pilnu greičiu, bet tas garsas atrodo labiau sklinda nuo atsiradusių vibracijų korpuse, nes toks duslesnis gaunasi. Tas pats ir su HDD, įprastai nelabai girdimas, bet korpuse rezonuoja ir įkyrus garsas gaunasi. Taip pat man buvo pradėjęs zirzt Z-5500 kolonkių trafas, negalėdavau net miegot, suremontavo tai dabar jokio zirzimo neskleidžia absoliučiai.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Puse trafu turbut garsiau zys nei tai 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.