Razer Piranha ausinės su mikrofonu

Sveiki. Kompanija Razer labiausia žinoma dėl pelių, skirtų kompiuterinių žaidimų žaidėjams, tačiau šiandien Jums pristatysiu kitą šios kompanijos gaminį – ausines su mikrofonu Razer Piranha.

Turinys

Apie Razer

Pakuotė

Apie ausines

Testai

Išvados

Apie Razer

Turbūt visi žaidimų mėgėjai ir profesionalai yra girdėję apie Razer ir jų gaminamus produktus. Ši firma pirmąjį savo gaminį išleido 1999 metais. Tai buvo „legendinė“ pelė Boomslang, kuri suteikė net 2000 DPI tikslumą, kai įprastos pelės geriausiu atveju galėdavo pasiūlyti 400 DPI rodiklį. 2004-ais kompanija ėmė gaminti ne tik peles. Prekyboje pasirodė Tarantula, Lycosa Reclusa klaviatūros, Barracuda garso plokštė ir ausinės bei įvairūs aksesuarai: pelės kilimėliai, jugniamieji laidai, klaviatūros apšvietimo sprendimai ir t.t. Firmos šūkis – \“Gamers by Gamers\“ (žaidėjams nuo žaidėjų), tik akivaizdžiai patvirtina, kad visi gaminiai yra skirti būtent kompiuterinių žaidimų žaidėjams. O štai dabar pristatysiu Jums šios firmos ausines.

Pakuotė

Šių ausinių pakuotė gana paprasta. Jos įpakuotos į kartoninę dėžę. Ant pakuotės priekio pavaizduotos pačios ausinės, nupieštas Razer logotipas, bei didelėmis raidėmis užrašyta Razer Piranha.



Ant galinės pakuotės dėžutės galima paskaityti apie pačias ausines, sužinoti jų galimybes, specifikaciją. Informacija pateikta net 11 kalbų. Taip pat ant galinės dėžutės dalies atspausdintas ausinių atvaizdas bei Razer logotipas. Dėžutės šonuose rašoma apie tai, kad šias ausines, kaip ir beveik visus Razer gaminius, padėjo kurti profesionalūs kompiuterinių žaidimų žaidėjai. Atidarius dėžę, išimame dar vieną dėžutę, kurioje įtvirtintos ausinės. Jos įdėtos taip, kad ir apvertus dėžę neiškristų iš savo vietos. Be ausinių dėžėje randame sertifikatą, kad tai yra tikrai Razer gaminys, keletą lipdukų su firmos logotipu, reklaminį bukletą su įvairiais Razer gaminiais ir ausinių prijungimo instrukciją.



Joje rašoma kaip prijungti ausines prie kompiuterio, pagrindinės specifikacijos. Komplektacija tikrai nėra gausi, tačiau daugiau nieko ir nereikia.

Apie ausines

Razer Piranha ausinių kaušeliai pagaminti iš gana tvirtos, juodos plastmasės. Jų šonuose šviečia mėlyni Razer logotipai. Toks pats logotipas yra ir ant garsui reguliuoti skirto jungiklio ant laido. Tamsoje jie atrodo tikrai gražiai.



Kaušelių dalis, kuri dedama ant ausų, apvilkta švelnia, į poroloną panašia medžiaga. Medžiaga yra gana minkšta, kad galėtų truputį prisitaikyti prie ausies formos. Taip pat ši medžiaga prisideda ir prie pašalinių garsų slopinimo.



Ausines buvau užsidėjęs keletą valandų, tačiau ausys nei kiek nepavargo, jų nenuspaudė. Laidas yra pritaisytas prie vieno iš kaušelių. Taip pat ant tos pačios ausinių pusės pritvirtintas ir mikrofonas. Užsidėjus ausines, mikrofonas yra gana toli burnos, tačiau per vidurį yra iš gumos pagamintas tarpas, kuris leidžia mikrofoną lankstyti, apsaugoja nuo lūžimo. Ausinių lankas pagamintas iš plastmasės. Viršuje, iš vidaus yra paminkštinimas galvai, kad plastmasė nesitrintų į viršugalvį.



Jungiklio, kuris, kaip jau minėjau, yra pritaisytas ant laido, pagalba galime išjungti ar įjungti mikrofoną, padidinti ar pamažinti garsą. Ausinių dydis padidėja patraukus už kaušelių, tad ausinės tiks ir didelę galvą turintiems žmonėms. Šių ausinių dizainas gana paprastas, tačiau bendras jų vaizdas tikrai estetiškas. Žinoma, kiekvienas pasirenka pagal

savo skonį. O dabar Jums pateiksiu techninius ausinių ir mikrofono parametrus.

Ausinės:

Dažnių amplitudė: 18 – 22,000 Hz

Tariamoji varža: 32 Ohm

Garso slėgio lygis (@ 1 kHz, 1 Vrms): 114 dB

Laido ilgis: 3 metrai

Mikrofonas:

Dažnių amplitudė: 80 – 15,000 Hz

Jautrumas (@ 1 kHz, 1V/Pa): -38 dB

Tariamoji varža: ~2 kOhms

Ausinės prie kompiuterio jungiamos vienu USB ir dvejais įprastais 3,5 mm kištukais, kurie jungiami į garso plokštę. USB skirtas švieselėms ant ausinių bei jungiklio „maitinti“. Prijungti ausines tikrai paprasta, nereikia instaliuoti jokių papildomų programų.

Testai

Testai su šiomis ausinėmis buvo gana paprasti. Testavau klausant muzikos, žiūrint filmus ir žaidžiant kompiuterinius žaidimus. Pirmiausia apie muzikos klausymą. Išbandžiau ausines grojant įvairaus stiliaus muzikai. Garsas buvo kokybiškas, švarus, žemi dažniai gana gilūs, nors galėtų būti ir gilesni. Tačiau, atvirai sakant, truputėlį nusivyliau, nes galvojau, kad muzikos kokybė bus šiek tiek geresnė. Antrasis testo etapas buvo filmai. Čia „piranija“ nepasišiukšlino. Žiūrint filmą garsai buvo realistiški. Ypač patiko tai, kad žiūrint geros kokybės karinius filmus jaučiausi tarsi mūšio lauke. Garso kokybė buvo labai gera. O štai trečiajame testavimo etape Piranha parodė ką gali. Išbandžiau ausines ten, kam jos ir skirtos. Tai yra kompiuteriniuose žaidimuose. Žaidžiant jau klasika tapusią šaudyklę Counter-Strike ausinės labai padėjo. Puikiai girdėjosi susišaudymai, iš kurios pusės sklinda garsas, o tai gelbėja kebliose situacijose. Mikrofonas veikė puikiai, neskleidė jokių pašalinių garsų ar šnypštimo, tada lengvai galėjau bendrauti komandos draugais. Taigi ausinės tikrai pateisino savo paskirtį – pagelbėti kompiuterinių žaidimų žaidėjams.

Išvados

Taigi šiek tiek papasakojau jums apie šias Razer ausines. Mano jos paliko gerą įspūdį, ypač žaidžiant kompiuterinius žaidimus. Lietuvoje šias ausines galiama nusipirkti už maždaug 270 litų. Jei norėsite jas užsisakyti iš gamintojo puslapio, jos jums kainuos 60 dolerių. Taip pat jums reikės sumokėti siuntimo išlaidas. Žinoma, kaina tokioms vidutinės klasės ausinėms perkant Lietuvoje yra per didelė. Piranha neatstos brangių, aukštos klasės ausinių skirtų klausyti muzikai, tačiau vidutiniam kompiuterinių žaidimų žaidėjui jų turėtų pakakti.

Privalumai

*Gera garso kokybė žaidžiant žaidimus

*Nevargina ausų, patogios

*Estetiškas dizainas

*Ilgas laidas

*Mikrofono ir garso valdymui skirti mygtukai ant laido

*Lengvas prijungimas

Trūkumai

*Per didelė kaina

*Vidutinė garso kokybė klausant muzikos

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.