Traxdata Yego EZ Drive 2 GB USB flash atmintinė

USB Flash atmintinių parduotuvėse galima rasti devynias galybes. Kai kurie jų niekuo neišsiskiriantys iš kitų, o štai kiti išsiskiria savo dydžiu, pagaminimo medžiagomis bei kokybe ar programine įranga. Šiandien siūlome paskaityti dar vieną USB atmintinės, šį kartą Traxdata Yego EZ, apžvalgą.

Apie gamintoją

Pakuotė ir išorinis vaizdas

Specifikacijos

Testai

Išvados

Apie gamintoją

Traxdata yra kompanijos Ritek prekinis ženklas. Ritek savo veiklą pradėjo 1988 metais Taivane. Kompanija gali didžiuotis pagaminusi pirmą kompaktinį diską 1990 metais ir pirmą DVD diską 1996 metais Taivane. Dabartinė kompanijos produkcija yra USB atmintinės, atminties kortelės bei optinės laikmenos. Ridata savo atstovybes turi Amerikoje, Afrikoje, Azijoje ir Europoje.

Pakuotė ir išorinis vaizdas

Yego supakuotas į paprastą plastikinę pakuotę, pro kurią matosi atmintinė, o galinėje dalyje dešimčia kalbų parašytas trumpas tekstas apie atmintinę (lietuvių kalba informacija, deja, nepateikta).





Yego pagamintas iš balto plastiko su žalios spalvos dangteliu ir po tokios pačios spalvos Y formos „langeliu“ įmontuotu šviesos diodu. Gamintojas siūlo ne tik žalios, bet ir dar penkių spalvų. Galinėje dalyje taip pat yra vieta prisegti pakabuką ar pačią atmintinę, pavyzdžiui, prie raktų. Skylutė pakabuko prisegimui taip pat randame ir ant dangtelio. Pakankamai patogu prie atmintinės prikabinti ir dangtelį, jog šis nepasimestų.



Kaip galite matyti nuotraukoje, atmintinė sąlyginai didelė. Viena to priežastis yra atmintinėje įmontuotas dviejų lizdų USB šakotuvas, dėl kurio galinė atmintinės dalis yra praplatėjusi. Tai pakankamai naudinga funkcija, kuri gali būti ypač patogi nešiojamųjų kompiuterių su nedideliu USB jungčių kiekiu ir pakankamai keista, kadangi Yego EZ, prekyboje pasirodęs dar praeitų metų gegužės mėnesį, tada buvo pirmoji USB atmintinė, turinti USB jungčių šakotuvą.



Yego EZ pagaminimo kokybė išties gera. Plastmasė pakankamai stora, korpusas nekliba, o apsauginis dangtelis ant atmintinės laikosi labai tvirtai.

Specifikacijos

Yego EZ Drive savybes iš gamintojo tinklapio pateikiame žemiau:

USB atmintinė

2 lizdų USB šakotuvas

Unikalus dizainas

Suderinamas su USB 2.0 standartu

Suderinamas ir su senesniu USB 1.1 standartu

Plaiko Windows 98SE/2000/ME/XP/Vista, Mac OS 8.6/9.x/10.x,

Linux operacines sistemas (Kernel versija 2.4 arba naujesnė)

Tikra „Plug & Play“ USB sąsaja

Netrinioji atmintis, nereikalauja papildomos baterijos

Duomenys išlaikomi iki 10 metų

Papildomos duomenų apsaugos bei skirsnių valdymo galimybės

Šviesos diodas, rodantis atmintinės būseną

Maitinimas: maitinamas per USB jungtį. Nereikalingas papildomas maitinimo šaltinis.

Greičiausiai sutiksite, jog tokį patį aprašymą galime pritaikyti absoliučiai daugumai dabar gaminamų USB atmintinių. Gamintojas nepateikia išsamių specifikacijų apie tikslų gaminio duomenų perdavimo greitį (be abejo, tą teks išsiaiškinti spartos testuose).

Testai

Windows XP be problemų atpažino atmintinę. Ji gamintojo suformatuota FAT32 failų sistema, o reali vartotojui prieinama atmintinės talpa siekia 1,88 GB.

Yego EZ atmintinę bandėme tame pačiame kompiuteryje bei tokiomis pačiomis sąlygomis, kaip ir anksčiau apžvelgtas USB atmintines, todėl galima tiesiogiai palyginti Yego EZ rezultatus su kitų gamintojų produktais. Maksimaliam linijiniam duomenų nuskaitymo greičiui bei atsako laikui naudota HD Tach 3.0.4 programa, skirtingo dydžio duomenų blokams – ATTO 2.34 programa. Taip pat išmėginome atmintinę realiose situacijose kopijuojant smulkius bei didelius failus iš jos ir į ją. Testų kompiuterio specifikacijas pateikiame žemiau:

Rezultatai

Linijinio nuskaitymo sparta toli gražu nėra pribloškianti. Priešingai, atmintinė pasirodo gana lėtai su 12,5 MB/s vidutiniu skaitymo greičiu.

ATTO testų rezultatuose matyti, jog rašymas atmintinei kelia dar daugiau problemų. Nepasiekiamas net 4 MB/s greitis.

Failų kopijavimo testuose EZ Drive Yego aiškus autsaideris. 697 MB dydžio failo kopijavimas su šia atmintine užtruko net iki 5 min 15 s, o tai daugiau nei dvigubai lėčiau už Kingston Data Traveler atmintinę ir beveik dešimt kartų lėčiau už iki šiol sparčiausią mūsų bandytą ATP EarthDrive 2 GB atmintinę.

Išvados

Nors Traxdata Yego EZ turi naudingą privalumą prieš kitas USB atmintines – USB šakotuvą, tačiau sparta nuo jų atsilieka. Netgi mažiau nei 30 litų kainuojanti

Kingston Data Traveler atmintinė rodo pastebimai geresnius rezultatus už Yego.

Gaminio koncepcija bei pagaminimo kokybė yra geri. Atmintinei reikia tik daugiau spartos, kuri apsaugotų vartotojus nuo nuobodaus laukimo kopijuojant smulkius failus. 2 GB Yego EZ Drive galima įsigyti už maždaug 16 JAV dolerių.

Dėkojame kompanijos Ritek Europos padaliniui Conrexx už suteiktą galimybę išbandyti šį gaminį.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.