„ADATA XPG Gammix S50“: „Phison“ ir „Seagate“ ydas bandantis ištaisyti PCIe 4.0 kaupiklis

Intro

„Seagate FireCuda 520“ apžvalga paliko keletą neatsakytų klausimų apie PCIe 4.0 magistralę palaikančius NVMe kaupiklius. Perkaitęs „FireCuda 520“ labai lėtai atgavinėjo savo įprastą spartą, kuri taip ir nepakilo iki pradinio lygmens, taip pat nesame tikri, ar „Seagate“ inžinierių komanda buvo atlikusi kažkokias su sparta ir pSLC buferio dydžiu susijusias korekcijas programiniame kode. Galiausiai liko ne visai aišku, ar didesniais nei 4 GB/s linijiniais greičiais pasižymintys PCIe 4.0 NVMe kaupikliai realaus naudojimo užduotyse gali būti tik keliomis sekundėmis spartesni už geriausius PCIe 3.0 NVMe kaupiklius. Tai turėtų padėti atsakyti „ADATA XPG Gammix S50“, kurio sparta skaitant/rašant siekia tuos pačius 5000/4400 MB/s, tačiau, mūsų žiniomis, naudoja originalų „Phison“ kompanijos parašytą programinį kodą. Skirtingai nei „Seagate“, ADATA priėmė sprendimą iškart komplektuoti S50 su radiatoriumi – šilumą sklaidančia plokštele. Jos jau įrodė darančios poveikį tokių NVMe kaupiklių temperatūroms, kaip SX8200 Pro, tačiau šįkart reikalų turime su išties labai karštu „Phison E16“ valdikliu. Netrukus patikrinsime, ar ADATA vėsinimo sprendimas yra pakankamai efektyvus bandant pažaboti karštąjį E16.

3 Komentarai

  1. Daemon parašė:

    Galva neveikia po darbo savaitės, bet man kažikaip neatrodo įspūdingai šitie 4.0 diskai, ar aš klystu?

    • SoTOP parašė:

      Pirmos kartos PCI-E 4.0 diskai realiai tik linijinį greitį turi didesnį prieš senesnius, todėl paprastiem vartotojams nėra optimalūs. Kai paleis pilnai 4.0 specifikacijas išnaudojančius diskus(šių metų pabaigoje turėtų) tada galbūt pasimatys kažkoks spartos skirtumas, nors jis nebus didelis nenaudojant jo rimtesnėms užduotims, tad paprastiems vartotojams tiesiog nėra prasmės į tokius žvalgytis dar ilgai.

  2. Strelok parašė:

    Phison E16 valdiklis pusiau prikepęs blynas gavosi. Praktiškai pirmieji PCIe 4.0 nvme diskai vienas nuo kito nelabai ir skirsis, nes paremti ant to paties valdiklio. Nu svarbu pirmi žingsniai žengti, nes papildomas greitis niekada nemaišo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.