Apie „ARCTIC Freezer 34 eSports DUO“: „jo efektyvumas beveik pasiekia „Be Quiet! Dark Rock Pro 4 lygį““

Žvilgsnis iš arčiau, specifikacijos

Dėžutė yra nedidelė ir iškart pranešanti, kad viduje turime push pull konfigūracijos aušintuvą, kuriam taikoma 10 metų garantija. Kitoje pusėje ARCTIC detaliau supažindina su pritaikytais technologinias sprendimais bei duoda šiek tiek informacijos apie „Freezer 34 eSports DUO“ efektyvumą: aušinant „Ryzen 7 2700X“ (150 W) minus 3,7 °C lyginant su „Freezer 33“ ir minus 21,1 °C su „Wraith Spire“. Deja, bet neaišku, kodėl naudojamas „Wraith Spire“, kai 2700X yra komplektuojamas su efektyvesniu „Wraith Prism“.

Komplektacijoje nerasime popierinio vartotojo gido – tik popierinę padėką ir specialią kortelę su QR piktograma, kuri telefone ar kitame kompiuteryje leis atsiversti montavimo instrukcijas. Be visų tvirtinimų pridedama nedidelė MX-4 termo pastos pakuotė.

„Freezer 34 eSports (DUO)“ bendri išmatavimai siekia 124 mm (ilgis) x 157 mm (aukštis) x 103 mm (plotis). Šis aušintuvas yra 7 mm aukštesnis už „Freezer 33 sSports“ ir 2 mm aukštesnis už „Freezer 33 TR“. Likę parametrai kinta 1 mm ribose ir gali būti prilyginti paklaidai. Išmatavimų skirtumus nulemia radiatorius, kadangi ventiliatorių gabaritai yra identiški, be to, naudojama ta pati tvirtinimo sistema clips’ais, kuri yra paprasta ir patogi.

Vieno bokšto radiatorius talpina 54 aliuminio plokšteles, kurių kiekvienos storis 0,4 mm. Palyginimui, „Freezer 33 TR“ turėjo 49. Originali „Freezer 33 eSports“ versija irgi turi tokį patį skaičių plokštelių (49). „Freezer 34 eSports DUO“ modelis su dvejais P120 ventiliatoriais sveria 764 gramus, kai „Freezer 33 eSports“ su dvejais F120 ventiliatoriais pagal pateikiamą gamintojo informaciją sveria 805 gramus. Kodėl 34-asis yra lengvesnis nors yra netgi šiek tiek aukštesnis? Elektroninėmis svarstyklėmis pasvėrėme F120 ir P120 ventiliatorius. P120 svėrė 129 gramus, F120 – 132 gramus. Susidaro tik ~5 gramų skirtumas naudojant porą skirtingų ventiliatorių, todėl akivaizdu, kad lengvesnis tapo pats radiatorius, nors jis sudarytas iš didesnio skaičiaus plokštelių.

Juoda nikelio danga padengtos aliuminio plokštelės šonuose yra užlenktos, kas leidžia sukoncentruoti didesnį oro srautą į radiatoriaus centrą. Viršutinė plokštelė vietoje ant „Freezer 33 TR“ radiatoriaus matytų trijų „spoilerių“ turi įterptą ARCTIC žymę. „Spoilerių“ netekimas neturėtų niekaip paveikti aušinimo, kadangi ši detalė būdinga tik viršutinei plokštelei, visų kitų paviršius yra lygus. Lyginant su „Freezer 33 eSports/TR“ čia plokštelių kraštai yra dantyti, kas leidžia pasiekti didesnį paviršiaus plotą.

„Freezer 34 eSports (DUO)“ turi keturis 6 mm skersmens šilumos vamzdelius, kurie su pagrindu liečiasi tiesioginio kontakto (Direct Touch) būdu. Standartiškai nikelio sluoksnio ant vamzdelių pagrindo nėra. Padengta vien išorinė dalis. Apdirbimo kokybė visiškai standartinė tokio tipo (Direct Touch) vamzdeliams. Jų padėtis radiatoriuje akivaizdžiai skiriasi nuo matytos „Freezer 33 TR“ modelyje. Jie išdėstyti dviem grupėmis po du, tad vienas vamzdelis užstoja kitą. Tie patys keturi vamzdeliai „Freezer 33 eSports/TR“ modeliuose vienas kito neužstojo. ARCTIC termo pastos užtepimo procedūrą palieka atlikti pačiam vartotojui.

Kiekvieno iš dviejų „Bionix P120“ ventiliatorių (120 x 120 x 27 mm) sūkių diapazonas nurodomas 200 – 2100 RPM zonoje. Šis ventiliatorius per minutę geba prastumti beveik 68 CFM oro ir generuoja 2,75 mm/H2O statinį slėgį. ARCTIC įpratusi matuoti triukšmą sonomis: aušintuvo generuojamos 0,5 sonos atitinka 24,4 dBA. Ventiliatorius naudoja FDB guolius, tačiau turime abejonių, ar tai originalūs FDB – galbūt modifikuota (supaprastinta) jų atmaina. Abu ventiliatoriai ant 400 mm kabelio turi po moterišką ir vyrišką 4-pin PWM jungtį. Tai leidžia jungti ventiliatorius į atskirus motininės plokštės lizdus ir juos valydti atskirai arba sujungti vienas su kitu ir PST (PWM Switching Technology) dėka sūkius reguliuoti abiems ventiliatoriams sinchronizuotai. Pull ventiliatorius turi specialias juodas pagalvėles. Reikėtų būti pastabiems ir pull ventiliatorių tvirtinti prie šiek tiek labiau įgaubtos radiatoriaus sienelės.

Radiatoriaus tipas Single tower
Radiatoriaus išmatavimai (su ventiliatoriais
124 (I) x 157 (A) x 103 (P) mm
Metalas, iš kurio pagamintas radiatorius Variniai šilumos vamzdeliai ir aliumininis plokštelių blokas
Svoris (su ventiliatoriais) 764 gramai
Termo vamzdelių konfigūracija 4x 6 mm
Maksimalus TDP 210 W (Freezer 34 eSports – 200 W)
Ventiliatorių išmatavimai
120 x 120 x 27 mm
Pridėtų ventiliatorių skaičius 2
Ventiliatorių specifikacijos 200 – 2100 RPM

68 CFM

2,75 mm/H2O

24,4 dBA

Maksimalus ventiliatorių skaičius 2
Palaikomi lizdai LGA 115x, LGA 2011(-3), LGA 2066, AM4
Garantinis laikotarpis
10 metų (Lietuvoje 2 metai)

3 Komentarai

  1. SarzzeR parašė:

    Oho, pigus ir galingas žvėris, ir atrodo – gerai. 🙂

  2. PauliusP parašė:

    Nice. Nepamiršk įdėti nuorodos į apžvalgą pas pardavėją 😉

  3. BC00 parašė:

    Done 🙂
    Aušintuvas tikrai privalo būti sąraše renkantis iš kainuojančių 30 – 35 eurus. Labai nustebino daug mažesnis Bionix P120 fanų triukšmas prie tų pačių RPM lyginant su F120 (pasikeitė mentelių skaičius ir forma). Toks minusiukas, kad prie max RPM jaučiamas nedidelis rezonansas, bet nė iš tolo neprilygsta ką yra tekę girdėt su Noctua fanais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.