„ARCTIC Bionix P120 A-RGB“ prieš šešis „Noctua“ ventiliatorius

Apie ARCTIC Bionix P120 A-RGB

„Bionix P120 A-RGB“ galima įsigyti arba po vieną, arba iškart po tris ventiliatorius. Spalvingas dėžučių apipavidalinimas nuteikia, jog tai premium klasės produktas. Perkant trijulę kartu gaunamas ir A-RGB modulis su nuotoliniu pultu. Taip bus galima naudoti ARCTIC sugalvotus RGB efektus. Įsigijus vieną „Bionix P120 A-RGB“ ventiliatorių RGB efektus bus galima valdyti tik su pagrindinės plokštės programine įranga. ARCTIC nurodo, kad jų produkas suderinamas su visų keturių pagrindinių gamintojų (ASUS, „ASRock“, „Gigabyte“ ir MSI) sprendimais.

„Bionix P120 A-RGB“ išvaizdą būtų galima apibūdinti kaip agresyviai stilingą. Grioveliais išvagotas rėmas yra pagamintas iš ypač tvirto plastiko – ventiliatorius sveria daugiau nei 200 gramų. Nesunku susivokti, kad RGB efektai bus integruoti į matinės spalvos žiedą, kurio viduje vėl juodą spalvą gavusios penkios mentelės. Nors nepanašu, kad mentelių struktūra skirtųsi nuo P120 modelio, tačiau A-RGB modelis pasižymi gerokai mažesniu generuojamu oro srautu nepaisant intensyvesnių sūkių.

Iš kitos pusės rėmo kraštai yra padengti antivibracine medžiaga. Gamintojas nurodęs, kad pačiam motorui reikia 0,16 A srovės, ir dar 0,38 A reikalingi RGB pašvietimui. Bendras apetitas beveik 4 W.

Išskirtinis šio „Bionix“ ventiliatoriaus bruožas yra jo storis. Vietoje standartinių 25 mm storis siekia 30 mm. Kuo storesnis rėmas, tuo ventiliatorius turėtų sukurti stipresnį oro srautą, bet, kaip minėjome, specikacijose tai neatsispindi. Maža to, storesnis rėmas gali sukelti problemų tvirtinant ventiliatorių ant radiatorių.

„Bionix P120 A-RGB“ naudoja ARCTIC nuosavus lizdus tiek PWM signalo nuvedimui iki pagrindinės plokštės, tiek ventiliatorių apjungimui į eglutę paskirstant tą patį PWM signalą ir RGB pašvietimą. Jungčių kontaktai yra uždengti dangteliais. Pačiam sujungti ventiliatorius į bendrą visumą gali būti kėblu, todėl prieš tai darant reikėtų atsiversti vartotojo gidą. Priklausomai nuo to, kiek ventiliatorių jungiama ir ar naudojamas A-RGB modulis, yra keli skirtingi sujungimo variantai. Pats gidas lengvai suprantamas.

5 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Dėja, bet nė vienas iš jų nedomina manes. Gal kas galit parekomenduoti kokius pigesnius ventiliatorius be rgb, 14cm, garsas per daug nėra svarbus?

  2. BC00 parašė:

    P14 turėtų būti neprasti jau vien todėl, kad juos deda ant 420 mm Liquid Freezer II AIO 🙂

  3. Fostil parašė:

    Na tikrai šaunūs tie P14, kaip už savo kainą tikrai patenkino mano lūkesčius.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.