„Asus GTX 1080 Ti STRIX OC“ priima „GeForce GTX 1070“ in SLI iššūkį

Žvilgsnis iš arčiau

STRIX yra vienas iš dviejų „Asus“ turimų modifikuotų GTX 1080 Ti modelių, modifikacijoms pirmiausiai prasidedant nuo montažinės plokštės ir VRM grandinės patobulinimų. Tačiau mūsų analizė visų pirma prasideda nuo aušinimo sistemos. Vizualiai GTX 1080 Ti STRIX OC galima be vargo supainioti su ROG STRIX GTX 1070 OC. Trys 92 mm skersmens ventiliatoriai, tas pats agresyvus, LED juostelėmis išvagotas juodos spalvos dangtis, kuris su montažine plokšte sudaro tą patį 30 cm ilgį. Kitos pusės vaizdas ne mažiau identiškas – iš metalo pagaminta apsauginė nugarinė plokštelė, kurioje integruotas LED ROG logotipas ir išpieštas X’as.

 

Atskirti vaizdo plokštes tampa įmanoma nebent pažvelgus iš galo. „Asus GTX 1080 Ti STRIX OC“ dangtis užima ne 2, o 2,5 aukšto, iš esmės pasiimant visus 3 korpuso PCI išplėtimo lizdus. Mini-ITX sistemų savininkai turėtų tiksliai paskaičiuoti, ar modifikuota STRIX gebės įsirangyti į jų korpusą.

Vis dėlto šių vaizdo plokščių aušinimo sistema nėra identiška, kas neturėtų stebinti. Ventiliatoriai atrodo esantys kaip ir tie patys („Wing Blade“ dizaino, pritaikyti didesnio oro srauto sukūrimui), tačiau dabar išgirstame, kad GTX 1080 Ti STRIX OC ventiliatoriai turi IP5X sertifikatą, kuris, bent teoriškai, garantuoja didesnį guolių atsparumą dulkėms. Į aliuminį radiatorių integruotų šilumos vamzdelių skaičius padidėjo nuo penkių iki šešių, tačiau panaudota skirtinga lietimosi su grafikos procesoriumi technologija. Tiesioginį kontaktavimą keičia speciali kontaktinė „MaxContact“ plokštelė. Galima ginčytis, ar iki veidrodinio spindesio nupoliruota (prieš tai chromu padengta) varinė plokštelė turi pranašumą prieš kiek prasčiau paruoštą metalą, tačiau „Asus“ pasirinkta koncepcija turėtų būti teisinga, nes išdėstyti šešis karščio vamzdelius, kad kiek kiekvienas liestųsi su net ir didesniu GP102 lustu, kažin ar yra įmanoma.

„Asus“ paskaičiavimais, 0,5“ aukšto leido radiatoriui įgyti net 40 % didesnį paviršiaus plotą. Aplink GPU išdėstytus 11-a GGDR5X lustų aušina speciali „die-case“ plokštelė, kuri uždengia ir VRM grandinės MOSFET tranzistorius. Atminties lustų generuojama šiluma išsklaidoma ventiliatorių sukuriamu oro srautu, o MOSFET tranzistoriai, panaudojant termo juostelę, papildomai liečiasi su radiatoriaus zona, sudaryta iš siaurabriaunių plokštelių. Antroji šios plokštelės paskirtis – PCB apsauga nuo mechaninių lenkimo jėgų.

Lyginant su vaniline GTX 1080 Ti, VRM grandinė buvo išplėsta nuo 6+1 fazių konfigūracijos iki 10+2. Dešimt fazių skirta GPU, o dvi atminčiai. „Super Alloy Power II“ sistema sudaryta iš atrinktų, ilgiau tarnaujančių, didesnį atsparumą temperatūroms pasižyminčių ir efektyvesnių elektroninių komponentų. Tikint „Asus“, parinkti induktoriai turėtų sumažinti netgi itin nepageidaujamą „coil-whine“ zirzimo efektą. Gamintojas jau kurį laiką naudoja automatizuotą „Auto Extreme“ surinkimo metodą, leidžiantį pasiekti kokybiškesnių litavimo rezultatų.

Skirtingai nei „GeForce GTX 1080 Ti Founders Edition“ vaizdo plokštės, kurioms skirta 8+6-pin maitinimo jungčių konfigūracija, „Asus“ integravo porą 8-pin jungčių, taip išplečiant maksimalų energijos kiekį iki 300 W, nors pridėjus PCI-Express magistralės dar 75 W, teoriškai GTX 1080 Ti STRIX OC tampa galinti pasiimti visus 375 W. Vartotojo patogumui lizdai apversti – taip daug patogiau iš jo ištraukti PCIe kabelį net jei būtų pastumti giliau į radiatorių. Šalia maitinimo lizdų „Asus“ sulitavo nesužymėtus taškus, kurių tiksli paskirti neaiški.

 

Vaizdo plokštė turi 2 įprastinius SLI pirštelius, tačiau reikėtų nepamiršti, kad dėl nelanksčios HB SLI tiltelio struktūros skirtingo pločio GTX 1080 Ti vaizdo plokščių sujungti nepavyks. „Asus GTX 1080 Ti STRIX OC“ plotis siekia 13 cm, kai kitų modifikuotų modelių šis skaičius gali pasiektti net 14 cm. Žemiau SLI pirštelių matomas „GeForce GTX“ užrašą turintis lipdukas, kurio galima nesunkiai atsikratyti.

Galinėje plokštės dalyje, šalia RGB galvutės, kuri suderinama su AURA RGB, integruoti du 4-pin lizdai. „Fan Connect“ technologiją aptikome dar GTX 1070 modelyje, tačiau dabar „Asus“ leidžia prie šių lizdų prijungtus sisteminius ventiliatorius valdyti ne tik automatiniu, bet ir rankiniu būdu. Pasinaudojus GPU „TweakII“ programine įranga galimas fiksuotas arba dinaminis ventiliatorių valdymas, susietas su CPU arba VGA temperatūromis. Be programinės įrangos sūkiai bus valdomi automatiškai pagal VGA temperatūrą – „Fan Connect II“ galimybės bus sumažintos iki pradinės „Fan Connect“ versijos.

Nepaisant to, kad nVidia iš etaloninio modelio išėmė DVI, ne vienas gamintojas, to tarp jų ir „Asus“, sugrąžino Dual-Link DVI. Be abejonės, dviejų DisplayPort 1.4 ir dviejų HDMI 2.0b pralaidumas gerokai didesnis, aitinkamai patenkinant 5K@60Hz ir 4K@60Hz poreikius.

14 Komentarai

  1. DasMachine parašė:

    Kaip ir galima det taska – SLI/CF mires. Ir jokiais pazadais negalima tiket, zadejo AMD + NVIDIA palaikyma su DX12, o normalaus scalinimo nera net ant to pacio brando. Aisku sake kad priklausys nuo developeriu, bet juk ta nuo seno visi zinojo, tai kam vis del to girtis.

    PS: Gal galima „Testavimas“ pervadinti i koki „Testavimo aplinkos aprasymas“? 🙂

  2. newdiamond parašė:

    bc00 nu tu ir nepailsti 😀

  3. newdiamond parašė:

    o bendrai snekant, sli ir cfx tragedija ir tiek…jeigu kam pinigai kisene pleso – deda sli 🙂

  4. IFeelYou parašė:

    Po šito review priėjau vienos išvados… Pirksiu 1080Ti SLI.

  5. BC00 parašė:

    DasMachine@ NV + AMD veikia, bet tik Ashes of the Singularity teste 🙂 Su DX12 visas multi-GPU support’as išvis buvo atiduotas į kūrėjų rankas:
    „The whole point of DX12 was to remove as much driver abstraction as possible and give developers as much control of the GPU(s) as possible. This has it’s advantages and disadvantages. Namely, if a developer doesn’t care to code their DX12 game to use more than one GPU there won’t be anything NVidia or AMD can do about it short of lending their own devs to do it.“
    O kas negerai su pavadinimu „Testavimas“?

    SLI yra liuks sintetikoje, kuri visada gerai prižiūrima, kas IFeelYou ir domina, nes kitaip reikėtų 980Ti in SLI atsikratyti ir pradžiai pasistatyti bent vieną 1080Ti 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.