„Asus Lyra AC2200“ bevielių tinklo stotelių apžvalga

Išvados

Pirmiausia, tai pirmas mano „wireless mesh“ sprendimas, kurį man teko bandyti. Ir jei lyginsime jį su nišiniais sprendimais, kai žūtbūt reikia sujungti dvi nutolusias bevielio tinklo stoteles naudojant WDS tiltą, „Lyra“ yra nepalyginamai patrauklesnis ir paprasčiau konfigūruojamas. Atskiros antenos duomenų perdavimui ir prieigos taškų apjungimui tarpusavyje leidžia išsaugoti didžiąją duomenų perdavimo spartos dalį, kuri svyruoja apie 400 Mbps. Tikrai neblogas rezultatas, ypač turint omenyje deklaruojamas specifikacijas.

Panašu, jog „Lyra“ ir toliau progresuoja. „Asus“ paskutinėje programinės įrangos versijoje pridėjo ir galimybę prieigos taškus apjungti kabeliais, pora pastebėtų „bug’ų“ taip pat buvo pašalinta, ir su naujausia programine įranga įrenginiai problemų nekėlė. Visgi įrenginiui tikrai nepamaišytų bent vienas USB lizdas. Vien dėl šio prievado kai kurie potencialūs „Lyra“ pirkėjai turės pasilikti (arba įsigyti) atskirą maršrutizatorių ir „Lyra“ naudoti tik kaip bevielio tinklo stoteles.

Trijų „Lyra“ įrenginių komplektas Lietuvoje kainuoja per 450 €. O tai tikrai nėra mažai. Tiesa, maždaug ties 300 – 450 € riba rikiuojasi ir analogiški produktai iš kitų gamintojų arba trys atskiri spartūs 802.11ac prieigos taškai. Visgi netestavus kitų sprendimų sunku kalbėti apie geresnį ar blogesnį kainos/spartos santykį.

Taip, Ethernet kabeliu jungiamų bevielės prieigos taškai ir toliau lieka pačiu patikimiausiu būdu padengti dideles erdves, tačiau tai tikrai malonu matyti, jog, nors ir turėdami kur tobulėti, tokie įrenginiai kaip „Lyra“ taip pat gali labai gerai susidoroti su užduotimi bei nereikalauti sudėtingo konfigūravimo.

12 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Žiauriai neblogas daiktas atrodo. Norėčiau tokius į namą įsirengt, bet nemanau kad užtekto vienos Lyros. Man rodos visus tris reikėtų pajungt 🙂

  2. newdiamond parašė:

    Cia“ senas“ „naujas“ autorius grizo ar kaip cia ?

  3. kernel_panikuoja parašė:

    Truksta tik „Originalo“/Justo, kuriam geriausia OS Windows 8.0, o geriausias PC – Z5 atom based kiniska plansete, ir bus visas senas team’as 😀

  4. foozz parašė:

    Būtų įdomus palyginimas tarkim kad ir su Unifi AC-PRO

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.