Bandymas atsitiesti 1440p raiškoje: „Ryzen 7 2700X“ su „ASRock X470 Taichi“ prieš „Core i7-8700K“ su „ASRock Fatal1ty Z370 Gaming K6“

Rezultatai: Mafia III, Mass Effect: Andromeda, Middle-earth: Shadow of War, Prey

52 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Bandymas atsitiesti – nepavyko.

    Nu nieko, ant 8K rezoliucijos tikrai paeis 😀

    • mafo parašė:

      Manoji stiklinė pusiau pilna po to testo man atrodo, kad jei jau monitorius visa pakopa aukščiau rezoliucijoje už Full HD tai net ir geimeriui neverta labai gilintis katras iš procesorių padarys neįtikėtinai didelį performensą kito atžvilgiu t.y. 6 proc. ne tai į ką reikia koncentruotis. Taigi kaip ir atsitiesta. Jei PC skirtas tik žaidimams ir piniginė plati, imi intel, jei game ir piniginė siauroka – imi AMD, jei plati ir reikia ne tik gamint, bet ir editint video ir pan., vėlgi imi AMD. Tie žmonės kurie iš tikro jau galvoja apie flagmanus, manau future proof jiems neaktualus po kokių 4-5 metų jie vėl keis procesorius ir pagrindines plokštes ir tai ką parodo 1080p jiems nelabai galioja. Iš kitos pusės kas tas 50 evro tarp Intel ir AMD buldų 🙂

      • IFeelYou parašė:

        Na bent jau šituo atveju „siaurokos piniginės“ pavyzdys visiškai netinka, nes šių sistemų kaina visiškai identiška ir net su 20-30 eur papildomu aušintuvu Intel gaunasi brangesnis vos 10-20 eur, kas renkantis high-end sistemas, kokios yra čia – yra nieko nereiškianti suma.
        Taip skirtumas „tik“ 6% vidutiniškai, bet man būtų žymiai aktualiai kad nebuvo NEI VIENO žaidimo, kuriame AMD būtų geriau, o kaikuriuose žaidimuose skirtumas buvo 20%, kas yra labai daug, kad ir kaip pažiūrėsi :/
        O šiaip manau ir ant 4K AMD gautų 2-3%.

  2. IFeelYou parašė:

    Vakaro vinis:

    „Pradėjome nuo 3600 MHz. Darbalaukis mus iškart pasitiko su BSOD.“ 😀

  3. pasimetes parašė:

    Džiugu, kad AMD nepraranda savo pralaimėtojo pozicijos. 😀 Sakiau reikėjo programų testus daryti. Na pribaigimui galėtu padaryti… 😀

  4. IFeelYou parašė:

    Labiausiai mane domina kernel komentaras. Aišku jis dabar kone mirtinai uždaužytas AMD fan’ų ir negali pasakyt nei vieno blogo žodžio apie AMD, bet vis dėlto, kernel, SUBPAR ar ne SUBPAR? 🙂

  5. Andria parašė:

    Turint High refresh monitorių, tikram gameriui verta imt Intel ir dėl 6 procentų. Paspartinus 8700k skirtumas pasijaus dar labiau. Man netgi su 7820x 4,6Ghz vs 8700k 5,0Ghz skirtumas nemažas jaučiasi 🙂 60 Hz monitoriams, ta pati, sena istorija.

    • Minde parašė:

      as nedaug ziuriu i vidutinius, pagrinde ziuriu i minimalius, nes man kaip game’riui neidomu, kiek fps renka ziurint i dangu koki .

      Tiesa, kartais minimalius pagadina zaidimo pirma sekunde, bet tam ir yra stulpelis, rodantis minimalius atmetus ekstremumus.

      Pagal vidutini stulpeli AMD visai neblogai atrodo, daug kur susilygina ir net lenkia, isskyrus pvz FarCry

      • Andria parašė:

        Tu žiūri iš praktinės pusės. Yra tokių kurie dėl kelių procentų šimtų eurų negaili. Aš buildą rinkdamas imčiau ne 2700x o 1800x. Rezultatai labai panašūs turėtų būt, skirtumas tik tas, kad kišenėj liktų ne 50 eurų o 140 lyginant su intel buildu. https://www.1a.lt/kompiuteriu_komponentai_tinklo_produktai/komponentai/procesoriai/amd_ryzen_7_1800x_36ghz_16mb_box_yd180xbcaewof

        • IFeelYou parašė:

          Tai kad varganas tas 1800X žaidimuose. Jį lenkia net i5-8400 dauguma atvejų, o yra pigesnis. Nebent žiūri iš programinės pusės.

          • Andria parašė:

            žiūriu iš tos pusės, kad jis spartinasi dar. Ir rezultatai turėtų tapt labai panašūs į 2700x. https://www.youtube.com/watch?v=o8ZFw3ukFYY Gal pagal senus review spartą lyginai?

            • IFeelYou parašė:

              Lyginti reikia Stock vs Stock manau, nes Intel dauguma CPU irgi spartinasi ir žymiai geriau negu bet koks AMD.
              Seni ne seni, vistiek gauna nuo 2700X 🙂

              • Andria parašė:

                Tai jo. Bet kaina skiriasi 100eurų, o tavo ar mano rankose našumas būtų tikrai panašus į 2700x 🙂 + x370 mb pigesnės nei x470.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Spartinimui reikes normalesnes motkes ir ausintuvo, tai is tu 100 faktiskai nieko ir nelieka. Latency vistiek bus didesni.

                • Andria parašė:

                  X370 pigesnes mb nei 470. Jei paskutinio mhz nespausi nieko ten nereiks. Kad 2700x geresnis nera nei ka kalbet, o ar vertas papildomu 90 euru kainos cia jau atskira diskusija. Kad pakelt 1800x iki 4.1 – 4.2 brangaus ausinimo nereikia. Greiciau i silicio galimybes bus atsiremta negu i temperaturas. 1.45v 1700 spartintas pakenciamas visai temperaturas laike su stock ausinimu.

                • IFeelYou parašė:

                  Na jeigu čia jau taip diskutuojam, tai manau 1800x apskritai nelabai ko vertas, kadangi geriau pasiimt 1700 ir overclockint. Praktiškai bus vos ne tas pats ar ne? 🙂

                • Andria parašė:

                  1700 prastesni siliciai. Daugeliu atveju riba 3.9-4.0. 1800x dauguma 4.1-4.2 pasiekia.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Nu bent pagal metu senumo Silicon Lottery duomenis tai 4.1GHz buna tik ant 20% 1800X’u.

                  O del to, kiek sutaupysi, priklauso kur ir kokias dalis pirksi. Tarkim Skytech’e skirtumas tarp 2700X ir 1800X yra ~92EUR. 1800X’ui bet kuriuo atveju reikes ausintuvo, ir jam nedesi visisko low end’o, tai vistiek bus kokie 25-30EUR. Lieka ~60Eur skirtumas. O ar verta ar ne – tai taip, atskira tema.

                • adex parašė:

                  a tai jau 2700x normalaus ausintuvo nereikes?
                  dedama tikrai ne biudzetiniai cpu ir stock ausinimas?

                • IFeelYou parašė:

                  Nu tai gi tas turi ten kažkokį orinį subpar š… Kaip AMD pakaks, vis tiek jie „nekaista“ 🙂

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Kas ka des man neidomu. Faktas tas, kad 2700X’ui atskiras ausintuvas nebutinas.

                  Jusu logika irgi pagerinta: kai tema Intel vs AMD, tai ale „geras“ stock ausintuvas staiga reiksmingas privalumas pagal kaina. O kai tema AMD vs AMD – mazdaug „vistiek jo niekas nedes“. Tai apsispreskit jis jums geras ar sudas.

                • IFeelYou parašė:

                  Double standards.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Tai as nieko pries nei viena 2700X stock cooler traktavimo varianta. Tiesiog jeigu kazkuri „priimam“, tai ji visur ir taikom, o ne selektyviai kaip parankiau.

                  Taip pat neturiu nieko pries 1800X + X370 – normalus variantas pagal kaina. Tiesiog mano galva cia nemazai kas remsis i konkretu CPU+MB kainu deal’a ir silicio loterija.

                • adex parašė:

                  jus matau norit matyt tik juoda ir balta ignoruodami fakta jog yra daug niuansu nuo kuriu priklauso vienoks ar kitos pasirinkimas. jeigu daleiskim turime scenariju kuriame zmogui yra svarbu stockinis cooleris, nes nera poreikio tureti custom ir nesvarbu kuri cpu rinktis, taip tai gali buti lemiamas argumentas renkantis cpu. kitame scenarijuje kai planuose yra custom cooleris, jau toks argumentas neturi jokio svorio. tad nustokit ziureti per ,,prie ko cia prisipisus“ prizme.
                  ir teiginys, kad pasirnkam viena ir visur tai taikom, tai eik tu na… su tokiu, reikia oreantuotis kiekvienoje situacijoje pagal poreikius, o ne pagal kazkoki moduli, kuri nustatytu koks nors ponas kernelis pagal save kam ko reikia ir visi turetu taikyti be pasirinkimo laisves

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Ne taip supratai.

                  Kai sakiau „priimam viena ir viskam taikom“ turejau galvoje visus tuos atvejus, kai lyginam CPU ne pagal kazkokia individualia situacija, o generalizuotai.

                  Dabar yra taip, kad kai tema 8700K vs 2700X – stock ausintuvas iskaiciuojamas i 2700X privalumus, bet kai tema 1800X vs 2700X – jis tipo „nesiskaito“. Tai arba ji iskaiciuojam i price/value abiem atvejais, arba nei vienu.

                  Joks cia neprisipisinejimas, o noras turet vientisa lyginimo konteksta. Man jokio skirtumo, kas ka naudoja. Tik jeigu stock ausintuvo nebuvimas pas 1800X jum nera price/value trukumas, tada nepiskit proto, kad pas 8700K tai yra trukumas.

                • adex parašė:

                  tame ir beda, kad bandai viska generalizuoti. ir trukumas yra ar nera cia jau priklauso nuo individualios situacijos. as niekada nesakiau, kad tai besalygiskas privalumas ar kitu atzvilgiu trukumas

                • kernel_panikuoja parašė:

                  As tau kartoju dar karta – jeigu stock cooler’is iskaiciuojamas i CPU price/value lyginant 8700K su 2700X, jis turi buti iskaiciuotas ir lyginant 1800X su 2700X. Nes abiem atvejais lyginam CPU, kuris turi stock cooler’i su tuo, kuris neturi.

                  Vieni zmones ji naudos, kiti ne, todel ar ji iskaiciuoti butent ir yra susitarimo reikalas, nes lyginam generalizuotai blet du supistus procesorius, o ne dvi konkrecias komplektacijas su tais procesoriais.

                  Rasei, cituoju „dedama tikrai ne biudzetiniai cpu ir stock ausinimas?“ Taip dedama, nes dalis zmoniu taip daro, vadinasi kartais dedama. Tiek pat dedama, kiek ir tose temose, kur buna primikenta apie 2700X ausintuvo value pries 8700K.

                • adex parašė:

                  Ok, andria atvejis kai kalba eina apie max oc, tokiu atveju pakaktu stock ausintuvo?

                • kernel_panikuoja parašė:

                  O kas minejo OC ant 2700X? Kalba buvo apie neypatinga OC ant 1800X, kad jis mazdaug atitiktu 2700X stock nasuma budamas ant ~100EUR pigiau.

                  Zodziu, dejau as skersa ant visu situ diskusiju.

                • IFeelYou parašė:

                  kernel, ką tu čia jam bandai išaiškinti, neeikvok savo laiko 🙂

                • adex parašė:

                  Susiraskit jus abu kambari, gal nesamoniu maziau po to rasinesit

  6. BC00 parašė:

    Tai kas next? Programos ar suteikiam progą dar labiau atsigriebti su 4K? 😀

  7. pasimetes parašė:

    Šiaip visvien nesuprantu, kodėl reikia Ryzen 2700x hight end’ą lyginti su intel’io 8700k low endu?

    • neblogai parašė:

      Čia gal juokai- bet i7 8700K juk išties greit žada būti midrange- kai tik 8 branduolių i9 bei i7 pasirodys (suplanuota trečiam ketvirčiui, kuris jau beveik įpusėjęs).

      • kernel_panikuoja parašė:

        Na, 9700K greiciausiai bus mazdaug 8700K lygio. Tai visgi auksciau nei midrange. Nebent po Zen2, jei pastarasis tures gerus daznius, bet kalba eina apie 8+ menesiu tarpa.

  8. jokewq parašė:

    Man labai Ydomu ka Andria nori irodyti kai favorite zaidimu skirtumai yra 15-20fps
    uzdekim dar streaming performance ir intel gaus i skuras. Taip tai maziau negu 6% bet as matau tuos zaidimus kurie yra geri ir juose intel laimi. gal but kad kai bus prijunkta browser tabu ir visokiu nesamoniu amd ir laimes tik ant multicore o ne single core ofc -___-

  9. BC00 parašė:

    Šiaip kas liečia Wraith Prism kaip stock coolerį, tai jis tikrai palieka gerą įspūdį. Nei visų branduolių Turbo spartą riboja, nei kaukia kaip pašėlęs. Visai šauniai subalansuotas.

  10. vanduo4 parašė:

    – Faktas yra vienas – Intel kol kas geresnis tiek pagal našumą, tiek pagal energijos suvartojimą. O tas varganas kainos skirtumas tėra mokamas būtent už KOKYBĘ.
    – Beje AMD puikiai atlieka kainų mušimo vaidmenį, be AMD, tikriausiai Intel būtų daug brangesnis. Tad sėkmės visiems.
    P.s. kartą nusprendžiau pataupyti ant motininės 50 eurų ir gavosi taip, kad ten nėra nei WiFi, nei geros garso kortos. O įdėjus dvi vaizdūškes, garso kortai nebėra vietos. Taip kad, kelių eurų skirtumas tikrai tėra tik emocinis laimėjimas – ale nusipirkau pigiau.
    PIGIAU – GERO DAIGTO N-E-B-Ū-N-A.
    Sėkmės.
    Reklama: kalbant apie našumą, patvarumą, energijos suvartojimą bei patikimumą – rekomenduoju tik Intel ir tik Nvidia.

    • SoTOP parašė:

      Būtent už kokybę, pas Intel smėlis geresnis.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Patikimumas ir patvarumas tai cia nelabai i tema, nes tai beveik visais atvejais remiasi i plokstes, o ne pati CPU/GPU. Ir „buldozerinis“ FX’as gali buti patvarus ir patikimas.

      Kiti dalykai gan nemazai nuo situacijos priklauso. Cia labiau ne tai, kad pigiau ir geriau nebuna, o tai, kad ne visiems geriau reikia, ir ne visiems reikia to pacio, kas automatiskai reiskia, jog nera vienareiksmio universalaus gerumo kaip po tokio.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.