Bandymas: „Noctua IndustrialPPC-24V“ keičia gamyklinius AIO sistemų ventiliatorius

Apie IndustrialPPC-24V ir dar kai ką

Išoriškai „IndustrialPPC-24V“ nuo „IndustrialPPC“ atskirti galima tik dviem būdais: ant dėžutės pamačius 24V inicialus arba atvertus reikiamą ventiliatorius pusę. Komplektacija niekuo padėti negali, nes ji identiška – pridedami tie patys keturi varžteliai.

Su mūsų suplanuotam testavimui reikiamu skaičiumi „IndustrialPPC-24V“ ventiliatorių „Noctua“ atsiuntė ir kalną aksesuarų. Tai „Chromax“ silikoniniai ventiliatorių padukai ir tvirtintojai tiems, kurie bijo galimų vibracijų ir nenori darkyti ventiliatorių varžtais, tuo pačiu gaunant galimybę išimti aušinimo įrenginį iš korpuso daug greičiau. Siūloma spalvų gama apima net tas spalvas, kurių nėra vaivorykštėje. Viename komplekte yra sudaro 16 vienetų padukų ir 20 vnt. įtvirtintojų. Nesunku suskaičiuoti, kad padukų komplekto užteks keturiems „Noctua“ ventiliatoriams, o silikoninių fiksatorių, kurie, skirtingai nei padukai, tinka visiems ventiliatoriams, penkiems. Apie šią „Noctua“ produkciją išvadose šnekėti neketiname, todėl iškart galime pasakyti komplekto kainą, kuri Europos rinkoje siekia 6-7 eurus.

Jaučiame pareigą trumpai priminti, kuo išsiskiria „IndustrialPPC(-24V)“ serijos ventiliatoriai, todėl nešvaistome laiko. Esminiu skirtumu tarp įprastų NF-A14/NF-F12 ir industrinių atitikmenų tampa pakeistas rotoriaus dizainas. Patobulintą vienafazį rotorių „Noctua“ vadina trifaziu. Išaugęs užsilaikymo taškų skaičius leido sumažinti rotoriaus generuojamas vibracijas ir energijos sąnaudas: 2000 RPM greičiu besisukdamas originalus NF-A14 modelis naudoja 2,25 W, o industrinė versija tik 2 W. Tai 10 % siekiantis sąnaudų sumažėjimas.

Antrasis svarbus „IndustrialPPC(-24V)“ bruožas – NE-FD2 PWM mikroschema, kuri pasižymi „Smooth Communication Drive“ (SCD) technologija, leidžiančia efektyviau slopinti PWM persijungimo triukšmus, taip pasiekiant tylesnį veikimą prie žemų apsisukimų. Mikroschema geba automatiškai išsijungti, jei jos temperatūra pasiekia > 130 °C, o atvėsus iki darbinės temperatūros vėl automatiškai įsijungti ir leisti startuoti ventiliatoriui iš naujo. Rotorius ir kiti valdymo mazgai yra padengti specialiu laku, kuris apsaugo nuo dulkių ir vandens poveikio. Gamintojas išskirstė savo „IndustrialPPC“ seriją į du porūšius: ventiliatoriai su IP52 sertifikatu yra atsparūs krintančiam vandeniui, kurio intensyvumas prilygsta 3 mm/h, o IP67 sertifikatas užtikrina ventiliatoriaus funkcionavimą net 1 metro gylyje.

Tačiau pagrindinis skirtumas, kurį pirkėjas pastebi, tai dažymas. Šviesią smėlio spalvą pakeitė sodriai juoda, antivibracinėms pagalvėlėms suteikiant rudą spalvą. Pasikeitusios ir rėmo konstrukcijai naudojamos medžiagos. Industriniai modeliai pagaminti iš poliamidu sustiprinto stiklo pluošto, taip padidinant ne tik mechaninį, bet ir terminį atsparumą, kuris siekia net 140 °C. Įprastas NF-A14 modelis savo konstrukcijoje turi polibutileno junginių, kurių terminis atsparumas nėra toks aukštas.

„Noctua“ gebėjimą dirbti su 24 V įtampa davė IP67 sertifikatą turėjusiems NF-A14 ir NF-F12 „IndustrialPPC“ ventiliatoriams, kurie sukosi 2000 RPM intensyvumu. 3000 RPM dirbę modeliai papildomai gavo minėtą IP67 sertifkatą. Galiausiai turime po du NF-F12 ir NF-A14 ventiliatorius, kurie siūlomi arba 2000 arba 3000 RPM versijomis. Industrinis NF-F12 modelis išlaikęs „Heptaperf“ tipo menteles ir „Focused Flow“ rėmą, kuris už savęs stengiasi sudaryti kuo tiesesnį oro srautą. Tuo tarpu NF-A14 (taip pat industrinis) pasižymi AAO rėmu, o mentelės turi „Flow Acceleration Channels“ sistemą, kuri padidina oro tėkmės efektyvumą, kuri sumažina oro sūkuriavimo sukeltą triukšmą. Be išimties visi ventiliatoriai palaiko PWM funkciją ir yra jungiami naudojant 4-pin jungtį.

Žemiau esančioje lentelėje palyginome visų keturių „IndustrialPPC-24V“ modelių specifikacijas pridėdami su „Corsair H110i GTX“ ir „Fractal Design Kelvin S36“ komplektuojamų gamyklinių ventiliatorių specifikacijas. Kaip minėjome, visi „IndustrialPPC-24V“ ventiliatoriai gali dirbti ir su 12 V įtampa, tačiau jų maksimalūs sūkiai tampa stipriai apriboti – grubiai sumažinami pusiau. Taipogi, kuo mažesni maksimalūs sūkiai, tuo ventiliatorius geba pasiekti mažesnę minimalių RPM ribą. Būtina atkreipti dėmesį, kad prastumiamo oro, statinio slėgio ir triukšmo įvertinimus „Noctua“ pateikia ventiliatoriams dirbant su 24 V įtampa.

5 Komentarai

  1. ZeroFM parašė:

    3K RPM ir dar atsižvelgiama į tylos aspektą REALLY ?
    Čia tas pats kas pirkti benzo pjūklą ir ir tikėtis kad kaimynas neišgirs kai pizdielinsi jo medžius , kai tuo tarpu galėjai pasirinkti rankine piela

  2. BC00 parašė:

    Pats testuoju aušintuvus/fanus, tai tikrai žinau kaip naktį „paaštrėja“ klausa 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.