„Be Quiet! SFX-L Power“: 600 W miniatiūrinėje nišoje

Po gaubtu

„SFX L Power“ serijos OEM gamintojas ne taip ir dažnai sutinkamas „High Power“, kuris naudoja modernią platformą. Jai būdinga pusės tilto topologija su LLC rezonansiniu konverteriu pirminėje pusėje ir sinchroninis išlyginimas, naudojant DC-DC konverterius, antrinėje filtravimo zonoje.

Filtravimą pradeda už AC lizdo esantys du Y ir vienas X kondensatoriai. Tokią pačią jų konfigūraciją, plius porą ričių ir metalo oksido varistorių, randame ant pagrindinės montažinės plokštės. Viengubas diodų tiltelis prišlietas prie radiatoriaus. Deja, neradome NTC termistoriaus, be kurio ši platforma susidurs su ypač didelėmis srovėmis starto fazėje.

APFC zonos MOSFET tranzistorius aušina nedidelis radiatorius. Ant vertikalios PCB pastatytas „Infineon“ APFC valdiklis. Pagrindinis elektrolitinis kondensatorius iš „Rubycon“ (470 uF, 420 V, 85 °C). Keista, kad tai ne 125 °C reitingą turintis kondensatorius, tačiau 3000 valandų ištvermė ir tuščios erdvės aplink jį nekelia jokių abejonių japoniško produkto kokybe. Pagrindiniai FET perjungėjai aušinami plokščiu stačiakampio formos radiatoriumi. +12 V liniją sukuriantys tranzistoriai aušinami atskirais ragų formos radiatoriais. Prie jų prijungtas termo daviklis, kuris sujungtas su „SITI PS223 IC“, valdančia OTP apsaugą. Aušinimo efektyvumą buvo galima padidinti papildomai aušinant +12 V tranzistorius pačiu PSU korpusu, tačiau „High Power“ to atsisakė. Elektrolitiniai „Nippon Chemi-Con“ kondensatoriai (105 °C) priklauso KZE serijai. Nors ši serija „Nippon Chemi-Con“ viduje labiau priskiriama biudžetinėms, toks pasirinkimas geresnis už bet kokią Taivano kilmės, pavyzdžiui „Teapo“, produkciją. Antrinės zonos polimeriniai kondensatoriai taip pat priklauso „Nippon Chemi-Con“. Ant dukterinės PCB išdėstyti DC-DC konverteriai, kuriuos standartiškai prižiūri „Anpec“ gamybos valdiklis.

„Listan“ pasirinko „Globe Fan“ (modelis S1201512MB) pagamintą 120 mm skersmens aušinimo įrenginį, kurio storis vietoje standartinių 25 mm siekia 15 mm. Ventiliatorius naudoja FDB guolius, tačiau tai ne pačios aukščiausios klasės FDB guoliai. Vietoje dviejų tarpinių panaudota tik viena. Oficialiai maksimalūs ventiliatoriaus sūkiai nenurodomi, tačiau mes žinome, kad jis įsisuka iki beveik 2000 RPM.

7 Komentarai

  1. ZeroFM parašė:

    Žiauriai nepatinka šio gamintojo PSU dėl idiotiško žymėjimo ir absoliučiai nesuprantamų jungčių .

  2. TomasP parašė:

    Žiauriai patinka šio gamintojo PSU, dėl puikaus kokybės/kainos santykio ir tylaus veikimo.

  3. YOman parašė:

    geras tas gamintojas. Gamina netgi labai vertus dėmesio produktus. Visada gerai kai yra iš ko rinktis. O parintis dėl kažkokio žymėjimo tai ką aš žinau. „Nesuprantamos jungtys“? WTF??

  4. IFeelYou parašė:

    Na nežinau, čia gal skonio reikalas. Aš komentuot apie jų PSU kokybę negaliu, bet pati kompanija manau yra viena solidžiausių iš visų esančių, su labai griežta kokybės kontrole. Korpusai tiesiog fantastiški. Ventiliatoriai taip pat.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.