„Be Quiet! SFX-L Power“: 600 W miniatiūrinėje nišoje

Išvados

Į klausimą, kokį įspūdį palieka pirmasis SFX-L formato maitinimo šaltinis, atsakysime paprastai. Gerą. Vietomis netgi puikų. Tos vietos: 80+ Platinum artimesnis realus efektyvumas nei oficialiai palaikomam 80+ Gold sertifikatui, +12 V linijos reguliacija su <1 % vidutiniu nuokrypiu, vien japoniškos kilmės kondensatoriai, FDB ventiliatorius ir jo darbas. 600 W galios „SFX L Power“ ramybę pradeda drumsti tik gavęs maksimalų stresą, iki tol maitinimo šaltinis – tikrai tylus. Galima kabintis prie pagrindinio 85 °C, o ne 125 °C reitinguoto „Rubycon“ kondensatoriaus ir kiek apkarpytų FDB guolių, tačiau tai tikrai nėra tos priežastys, dėl kurių „Listan“ suteikė tik trijų metų garantiją. Dėl „SFX L Power“ kokybės esame ramūs, labiau nerimauti turėtų patys „Listan“, kadangi pagal šį aspektą toks produktas privalo būti konkurencingesnis. 3 metai yra labai arti minimumo – 24 mėnesiai taikomi žemiausios klasės maitinimo šaltiniams. Savaime suprantama „Be Quiet!“ į tokius nepretenduoja, nors mažųjų linijų, ypač +3.3 V, reguliacija ir neblizga. Tas pats galioja ir pulsacijų slopinimui +12 V linijoje, norėtųsi matyti <30 mV, tačiau beveik +5 mV mums asmeniškai atperka 4x PCIe 6+2-pin jungtys ir maitinimo šaltinio gebėjimas atiduoti netgi 650 W. To vargiai prireiks, bet pats faktas, kad tokių išmatavimų maitinimo šaltinis gali atiduoti tokią galią skamba pakankamai įspūdingai.

Deja SFX-L, o tuo pačiu ir SFX tipo maitinimo šaltiniai išlieka gryna nišine produkcija, kadangi tikrų, itin kompaktiškų, mITX korpusų yra labai nedaug. Prie minėtų pačioje apžvalgos pradžioje galima pridėti „SilverStone Sugo“ ir „Milo“ serijas, tačiau norint į kai kuriuos iš šių integruoti SFX-L teks išmesti tam tikrus vidinius elementus, pavyzdžiui, optinį skaitytuvą, o dalyje modelių SFX-L netgi netilps, nebent bus atsisakyta HDD/SSD dėklo, kuris pačiuose mažiausiuose modeliuose būna tik vienas. Daugelį dydžiu tenkina tokie korpusai, kaip „Fractal Design Define Nano S“, „NZXT Manta“ ir panašūs, kurie suprojektuoti taip, kad juose tilptų bent 160 mm ATX formato maitinimo šaltinis. Tokie mITX korpusai labiau primena mATX dydį, tačiau negalima pamiršti jų draugiškumo H2O sistemoms. Į tokias dėžes SFX-L statomas nebus. Jis lieka logišku pasirinkimu vietoje SFX siekiantiems mažesnio triukšmo, tačiau su „Be Quiet! SFX L Power“, kuris mūsų rinkoje yra vienas iš labai nedaugelio SFX-L maitblokių, bus patenkinti ir kiti norai, įskaitant plačias ir estetiškas komponentų jungimo galimybes, gerus elektrinius rezultatus ir aukštą vidinių komponentų kokybę.

7 Komentarai

  1. ZeroFM parašė:

    Žiauriai nepatinka šio gamintojo PSU dėl idiotiško žymėjimo ir absoliučiai nesuprantamų jungčių .

  2. TomasP parašė:

    Žiauriai patinka šio gamintojo PSU, dėl puikaus kokybės/kainos santykio ir tylaus veikimo.

  3. YOman parašė:

    geras tas gamintojas. Gamina netgi labai vertus dėmesio produktus. Visada gerai kai yra iš ko rinktis. O parintis dėl kažkokio žymėjimo tai ką aš žinau. „Nesuprantamos jungtys“? WTF??

  4. IFeelYou parašė:

    Na nežinau, čia gal skonio reikalas. Aš komentuot apie jų PSU kokybę negaliu, bet pati kompanija manau yra viena solidžiausių iš visų esančių, su labai griežta kokybės kontrole. Korpusai tiesiog fantastiški. Ventiliatoriai taip pat.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.