„Core i5-8400“ feat. „Asus ROG Maximus X Hero“ prieš „Core i7-6700K“

Garso posistemės testavimas

„Maximus 10 Hero“ garso posistemė RMAA teste (24-bit, 192 kHz) parodė keletą įspūdingų rezultatų. Pirmą kartą matome, kad dinaminis diapazonas peržengtų 110 dBA ribą. M9H turėjo 101,1 dBA ir tai buvo geriausias rezultatas tarp visų Z270 pagrindinių plokščių. Testuodami X299 platformą iš MSI matėme 109,1 dBA, tačiau dabar M10H fiksuoja 111,9 dBA. Triukšmo lygis, siekiantis -108,8 dBA, taip pat geriausias iš viso to, ką esame užfiksavę. Įspūdingą bendrą vaizdą šiek tiek gadina IMD + Noise rodiklis, kuris gauna very good įvertinimą. Visi prieš tai testuoti modeliai paprastai gaudavo maksimaliai gerą excellent įvertinimą.

17 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Nežinau ar verta buvo QHD rezoliucija testuoti.

    • neblogai parašė:

      Beveik visi čia testuoti žaidimai yra nuotykių, arba varžymasis prieš kompą- skirti suteikti žaidėjui gerą pramogą gražioje aplinkoje, o ne aukščiausius fps. Bet sutinku kad galėtų būti atskira testavimo dalis- multiplayer Battlefield1, PUBG ir kiti- su mažesne raiška ar kitais vaizdo nustatymais, kad iš CPU bei GPU išgauti kuo daugiau kadrų per sekundę ten kur to išties reikia.

  2. BC00 parašė:

    Testavimas 1080p raiškoj su išjungtais AA filtrais ir gal netgi sumažintais nustatymais iki (very)high – logiškas. Bet iš tikrųjų kiek nusipirkusių GTX 1070Ti/1080/1080Ti mažina in-game nustatymus?

  3. mafo parašė:

    Taip niekas nedaro… o kur Intel Core i7-6700K OC pvz. iki 4.7 Mhz rezultatai? Tai ir gavosi toks lentynos palyginimas, kai viskas identiška (na taip pat įdomus rezultatas), bet 6700K dar ir owerklokinasi o 8400 ne, tad reikia lyginti realybę kurioje 6700K lenktų 8400.

  4. BC00 parašė:

    Mūsų 6700K iki 4,7 neina, max ~4,5 GHz. Ir tie +300 MHz nieko nebūtų pakeitę, kaip ir greičiausiai 8700K@ 5 GHz. Mano supratimu šiuo metu tokie CPU turi prasmę nebent esporte prie 1080p/240 Hz, kur labai realu, kad fps daugiau prigamintų tokio CPU maksimalus paspartinimas nei GTX 1070 pakeitimas į 1070 Ti.

    • IFeelYou parašė:

      Plius toli gražu ne visi žmonės overclockina, manau 90% net nežino kas tai yra, nors ir perka Vadybininko rekomenduotą su K raide 🙂
      Tiesiog entuziastų forume visada atrodo kad visi sėdi su 1080Ti ir iki 5.0 Ghz overclockintais CPU 🙂
      O šiaip tie lyginimai stock vs. overclock man kaip tik dažnai nelogiški atrodo, nes žmonės gali susidaryti klaidingą įspūdį. Kad kažkam su Custom Watercooling CPU overclockinasi iki 4.7 Ghz, tai dar nereiškia kad visiems jis tiek užsioverclockins.

      • mafo parašė:

        Na nzn sakot piliečiai leidžia pinigų krūva tik dėl mandrumo? Aš blogerių prisižiūrėjęs tai ten daug maž visur stock ir OC rezultatai kaiminystėje… tai ir sureplikavau 🙂 Tačiau iš principo lyginate prc galimybes tai jas realias ir reiktų atvaizduoti. Nelogiška?

        • IFeelYou parašė:

          Ir logiška ir ne 🙂 Kokios yra realios 6700K galimybės? Vienas žmogus jį overclockins iki 4.5 Ghz, kitas iki 4.8 Ghz. Tai su kuriuo daryti palyginimą? 🙂 Paprasčiausiai gausis nelygios sąlygos.
          Šitam lyginime tiesiog norėta parodyti 6 core vs 4 + 4 core CPU ir tiek.
          O šiaip man asmeniškai irgi patinka kai šalia būna OC scoras 🙂 Nieko nesakau dėl to. Bet ištikrųjų CPU overclockina labai mažai žmonių.

        • Daimonass parašė:

          Taip. Pažystu nė viena žmogu, kuris nusipirko CPU su K raide, ir ka ? O gi stovi po default’u, kaip stovėjas, taip ir stovės, ir niekas nekliudys.. Nebent tik as 😀

          • kernel_panikuoja parašė:

            Jeigu perki non-K CPU versija, bet imi kokybiska motke ir normalu non-stock ausintuva, tai kaina gaunasi panasi i K sistemos (aisku su entry level Z motke ir neypatingu ausinimu, bet visvien). Visai logiska imti K tokiu atveju del aukstesniu stock’iniu dazniu, jei zmogus nera OC entuziastas 🙂 Be to, naudota K serija parduot lengviau nei non-K.

            As pats irgi turbut taip daryciau 😀

  5. BC00 parašė:

    Šituo review labiau taikėm į casual userį, kuris ne viską žino, ir the most usual scenario norėdami parodyti kaip atrodo ne pilnai 200 eurų kainuojantis CPU prieš tą, kuris neseniai kainavo ~350. Ir šiaip įdomi patirtis buvo su i5-o Turbo dažniais. Būtų galima iš jo susintetint i3-8100 ir paleisti per testus.

  6. Maariux parašė:

    Dar neskaičiau, bet už headerio foto (su prabraukta pasta ties pavadinimu) +1.

  7. Minde parašė:

    o man patiko review

  8. newdiamond parašė:

    daug nuomoniu, bet kodel visi pamirsta, kad dauguma FPS reiksmes dydziui turi video korta 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.