„Corsair K100 RGB“ – naujasis flagmanas su optomechaniniais jungikliais

Žvilgsnis iš arčiau į K100 RGB

Supažindinę pirkėją su OPX jungikliais „Corsair“ į komplektaciją įtraukia MOBA kepurėles, plastmasinį kepurėlių nuėmimo įrankį, kelis bukletus ir klaviatūrai priklausantį riešo elementą.

K100 RGB yra standartinė 104-ių ženklų (be multimedia) klaviatūra. Mygtukų formos netelpa į ANSI standartui būdingas formas – pokyčiai dešinės pusės alt/ctrl zonoje. Skirtingai nei paskutinis flagmanas K95 RGB Platinum, K100 modeliui nėra būdingas berėmis dizainas, kadangi šonuose palikti ploni rėmeliai. Mygtukai nesuleisti į juodą anodizuoto aliuminio korpusą, bet išdėstyti ant jo.

Toks dizainas leidžia lengviau pašalinti aplink ir po mygtukais susikaupusį purvą – neretai pakanka tik vien stipraus papūtimo. Apie metalinį klaviatūros korpusą byloja jos svoris (1,35 kg). Tai yra aukšta klaviatūra (38 mm). Pasinaudojus dviejų pozicijų kojelėmis klaviatūros dugne klavišus nuo stalo galima atitolinti dar labiau.

Galinėje klaviatūros rėmo dalyje įsprausta matinė RGB juostelė. Čia vartotojas turi galimybę konfigūruoti 22 pašvietimo zonas. Iš kiekvieno šono yra dar po 11 tokių zonų.

Viršuje kairėje randame profilių keitimo ir Win lock membraninius mygtukus, tarp kurių integruotas pasukamas diskas/ratukas. „Corsair“ jį vadina iCUE valdymo ratuku (iCUE control wheel). Pats ratukas pagamintas iš blizgančio metalo ir yra plačiai personalizuojamas. iCUE pagalba jis gali atlikti ne vieną funkciją, kaip garso takelių prasukimas, zoom’inimas, aukštyn/žemyn navigacija po puslapį ar RGB pašvietimo intensyvumas. Ratuko centre esantis mygtukas leidžia naviguoti tarp komandų.

Dešinėje pusėje, virš skaičių juostos, turime dar vieną media mygtuką (garso takelio pauzė/paleidimas) ir garso valdymo ratuką. Jis ne kartą matytas (arba jo derivacijos) senesnėse „Corsair“ klaviatūrose, tačiau dabar jis tapo šiek tiek platesnis ir standesnis.

Klaviatūros viršutinės dalies centre integruotas blizgus akrilinis skydelis, kuriame be „Corsair“ logo patalpinti indikaciniai LED (caps lock, num lock…). Šįkart „Corsair“ pasirinko būtent tokį atvaizdavimą, nes anksčiau buvo naudojami mažyčiai LED su po jais nurodytais indikatorių pavadinimais. Kol klaviatūra negauna energijos, tol juosta yra tamsi ir nieko nerodo.

Galinėje dalyje K100 turi USB 2.0 portą, kurio funkcionavimui būtina prijungti ne vieną, bet abi iš klaviatūros išeinančias USB 2.0 jungtis. Panaudoti antrąją USB 2.0 jungtį reikia ir tuo atveju, jeigu pirmoji jungtis nebus prijungta į USB 3.0 (ar pralaidesnį) portą. Šios klaviatūros energijos poreikius negali užtikrinti vos vienas USB 2.0 portas. 1,8 metro ilgio laidas nėra lankstus, tačiau klaviatūra nėra pelė – nepatogumų tai neturėtų sukelti.

Klaviatūros dugne įrengtos kabelių pravedimo angos, kurios pravestų jeigu į USB portą būtų pajungta pelė ar headset’as. Slidinėti ant paviršių kalviatūrai neleidžia keturios plačios gumos zonos.

Riešo poilsio elementas fiksuojamas magnetais, o plastikiniai išsikišimai veikia kaip kelrodis kur reikia elementą pridėti. Dugne taip pat matome kelias gumines juosteles, užkertančias kelią slydimui. Riešo elementas yra aptrauktas dirbtine oda ir pasirodė kaip nepapastai minkštas. Pasižiūrėsime kaip tai atsilieps patogumui.

3 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Vienintelis kas man patiko, tai laidų pravedžiojimas ir papildomas usb. Visa kita nereikalinga man, o ir kaina ohoho. Gal pasiliksiu prie Steelseries 6GV2.

    Kiek skaičiau, daug kas skundžiasi jog lengva netyčia nuspausti klavišą su tais cherry silver, tai su corsairo mygtukais turėtų dar ryškesnė problema būti.

    • BC00 parašė:

      Tas papildomas USB toks questionable dalykas, nes atima portą iš motininės. Galbūt dėl patogumo, bet didesnio skaičiaus USB gauti neišeina.

      OPX spaudžias tikrai lengvai, plius registro kelias labai trumpas, bet viskas ok buvo. Jei koks layout būtų neįprastas tada galimai sukeltų problemų, nes pirštai atsidurtų virš ne tų klavišų, kuriuos reikia nuspaust, dabar kai viskas įprasta no problem 🙂

      Šiaip aš sukeisčiau ratukus vietomis pagal paskirtį. Garsui skirtą padaryčiau personalizuojamą, o sukamą į kairę/dešinę garsui. Asmeniškai taip labiau limpa judėjimo kryptis prie atliekamos paskirties.

  2. ToBeX parašė:

    Aš corsair nebegaliu pakeist į ką nors kito, vien dėl jų tobulo softo. Macro galimybės neribotos. Pas mane nėra dedikuotų mygtukų, bet 11 mygtukų pakeitę savo reikšmes į macro funkcijas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.