„Corsair K70 RGB“ – ryškiaspalvis žaidimų drakonas

Intro

Klaviatūrų pasirinkimo gausa šiandien galėti apsukti galvą daugeliui. Pamirštant šimtus įprastų membraninių (angl. rubber-dome) klaviatūrų, vien Lietuvoje galima rasti per šimtą mechaninių klaviatūrų. Mechaninių klaviatūrų paklausa ir pasiūla nepaliaujamai didėja ir kiekvienas gali rasti savo poreikius labiausiai atitinkantį gaminį. Šį kartą po padidinamuoju stiklu pateko „Corsair“ gaminama įprasto dydžio K70 klaviatūra, turinti „Cherry MX Red“ jungiklius (angl. switches).

Prieš apžvelgdamas šią „Corsair“ klaviatūrą daugiau nei 4 metus naudojau Logitech Illuminated (K740) itin žemo profilio klaviatūrą su kuria bus lyginami potyriai.

corsair k70rgb

Corsair K70 RGB

21 Komentarai

  1. Linuxistas parašė:

    Idomu, ar su sita po LINUX’u, kur nera gamintojo softo, pasireiskia „key bouncing’as“… Nes reiskinys tai gan daznas. Po to tenka konfigint visokias nesamones, kad dublikuotus paspaudimus nufiltruotu 😀 Ne kokia mano patirtis su tom mechaninem + dar garsios kai velnias.

  2. Andrius29 parašė:

    Pasmane k70 su cherry red su raudonu apsvietimu …pirkau del klavos dizaino ir ilgaamziskumo. Bet cia tikriausia MAN visi pliusai ir baigesi…nepatina klavos garsas..susidejau o-ringus – nepatina vistiek. Pauspaudimo gylis irgi nepatinka. Pas pazystama pamaigiau kazkoki logitecha membranini ,bet is brangesniu modeliu , tai ispudziai liko zymiai geresni..tyliu,minksta, malonu dirbt. Idomu buti isbandyt“ silence “ mygtukus gal nuomone pasikeistu.

    • Stipena parašė:

      Viena iš tylesnių ir su mažesniu paspaudimo gyliu yra SteelSeries Apex M800 klaviatūra. Pats turiu tai tokia lyg pusiau membraninė pusiau mechaninė atrodo jog būtų. SteelSeries panaudojo savo QS1 mechaninius „switch’us“. Tiesa tarpai tarp mygtukų mažesni nei įprastai mechaninėm klaviatūrom būna, kažkas panašaus į standartinių klaviatūrų tarpus. Turiu dar paprastą bevielę logitech MK320 tai tarpai 1:1.

  3. Ptyca parašė:

    Jaa Mechanins slamstas, ko jie i ji taip isikabine. As jau trecia Logitech K800 droziu, po kol kas padoresnes klavos nerandu, asiku kaina kandziojas… Pradetume membranas zmoniskas gamint pigiau, tai ne vel eilins mechaninis slamstas

    • IFeelYou parašė:

      Matosi kad tu nei bandęs tos mechaninės nei ką, kad kalbi tokias nesąmones. Taip, prie mechaninės sunkiau priprast, garsas yra ne visiems priimtinas, bet tiems kas rimtai geimina tai nepakeičiamas dalykas. Be to patvarumo su membraninėm apskritai net nėra ką lygint. Turėtum mechaninę, nereikėtų trijų logitechų drožt. Vis dar ta pačia dirbtum. Kokybė net pačios pigiausios mechaninės yra žymiai geresnė nei bet kokios membraninės.

  4. Ptyca parašė:

    Va va, ir ka dabar daryt man nei garsas neprimtinas nei per ilga klaviso eiga, ben jau klaiviso eiga sumazinut tada dar pagalvociau, o po kol kas man slamstas, ir sakyk tu ka nori. Taip patvarumo atzvilgiu sutinku, bet del konforto nera ka lygint.

  5. Ptyca parašė:

    PhaNtoM aciu uz linka cia jau kas kas geriau reiks paieskot pabandyt

  6. vacoum parašė:

    paskutinis klausimas: galima padaryti kad mygtukai sviestu vien raudonai, nes visokios melynos bei zalios mane blasko (per ikyrios spalvos).

  7. Ptyca parašė:

    Vakar kaip tik pasitaike proga paminkyt sita dziauksma, na kaip mechaninenes klavisu eiga tikrai maza, bet kas liecia isvaizda tai ne kaska tikrai jau persistengta, ir kaina aisku uzlenkta kaip uz pasaulio stebukla…

  8. BC00 parašė:

    Dabar Corsair jau užsi’updatino iki LUX versijų…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.